|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
za wysokie obroty na biegu jałowym,i jakby ssanie ale w dizl |
Autor |
Wiadomość |
will [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 11:33 za wysokie obroty na biegu jałowym,i jakby ssanie ale w dizl
|
|
|
Mam mały problem gdy przyszła zima zauważyłem dwie dziwne rzeczy pierwsza to jak się rozgrzeje silnik to obroty się podnoszą na biegu jałowym zamiast 800 jest około 1100 nie wiem co może być tego przyczyną. Druga sprawa to nie wiem czy to jest normalne ale jak jest zimno przy zapalaniu np rano silnik wkręca się na wyższe obrotu tak do około 2000 tak jakby włączyło się ssanie ale jest to 2.0tdi pierwszy raz sie z czymś takim spotykam , proszę o radę |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11149 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 27-12-2007, 23:46
|
|
|
Ssanie w dizlu jest rzeczą normalną ,więc nie ma co się niepokoić.Co do obrotów,to zobacz czy dżwignia gazu przy pompie wtryskowej "odbija" do końca.Od dawna masz takie objawy? |
|
|
|
 |
will [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 16:51
|
|
|
zauważyłem to jakieś 2 miesiące temu po wymianie regulatora napięcia tak mi sie wydaje.Zaczyna się tak dziać jak silnik już sie rozgrzeje jeżeli jest zimny to jest w porządku a dźwignia jest w porządku |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11149 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-12-2007, 19:21
|
|
|
Jeżeli jest możliwość,to poluzuj śrubę regulacji obrotów na ok.900 obrotów,i gotowe.Rozumiem że spalanie jest w normie. |
|
|
|
 |
|
|