pomocy mega dylemat - fajkocewki |
Autor |
Wiadomość |
scrimer [Usunięty]
|
Wysłany: 27-11-2007, 21:43 pomocy mega dylemat - fajkocewki
|
|
|
koledzy znalazlem moje upragnione fajkocewki do cari 1.6 16V. problem polega na tym ze auto jest z rocznika 99-04 czyli po face liftingu. ze zdjec wyglada ze w silniku nic sie nie zmienilo. czy te fajkocewki beda pasowac do mojej cari z rocznika 97? |
|
|
|
 |
Dominik77 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 01:04
|
|
|
Tak, będą pasować. |
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2007, 16:47 cewki
|
|
|
cześć, podepnę się do tematu może masz namiar na cewki jak masz jakieś dobre źródło to napisz potrzebne mi są cewki bo moje mają przebicie, dzięki . Pozdrawiam Czarek |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 14-12-2007, 17:47
|
|
|
Nie pykam w Cari, ale właśnie mam na wyrzucenie trzy fajkocewki ze sprawnego silnika 1.8 GDI (nr H6T12271 7711). Znajomy wyciągnął ze sprawnej Cari na scrapyardzie dla mnie bo myślał że podejdą mi do 2.4 GDI.
No więc koszt przesyłki z UK do Polski i tyle, bo nie kosztowały mnie nic. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2007, 11:29 fajkocewki
|
|
|
jeżeli byś mógł ta bardzo byłbym wdzięczny tylko czy możesz mi je wysłać ? jeżeli tak to napisz do mnie na czarek1005@o2.pl jeżeli będą dobre to chętnie za nie zapłacę bo głupio za darmo brać od kogoś tylko za same koszty przesyłki .Adres podam ci e-mailem Pozdrawiam |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 17-12-2007, 11:18
|
|
|
Czarek będą pasować, ale pod warunkiem że masz 1,8 GDI a nie 1,6 czy 1,8 SOHC
Wówczas to inne są. A przebicie masz na samej cewce czy na fajce lub kablu?
Bo same fajki japaneze miał ostatnio wystawione na allegro
Pozdrawiam |
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2007, 15:45 cewki
|
|
|
cześć, przebicie widzę w cewkach na kablach nie ma a same fajki już idą od japaneze tylko nie wiem czy to coś da.Pozdrawiam Czarek |
|
|
|
 |
deadly [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2007, 07:37
|
|
|
scrimer, co do fajkocewki i pasowania ich do nowszych modeli do starszych.
Nie byłbym taki pewny czy bedą pasowały silnki 1.6 16V wychodził w 2 wersjach 90KM i 103KM róznica to między innymi zamocowanie cewki.
Więc przed zakupem dobrze sprawdz czy kupujesz to co chcesz kupić.
pozdro |
|
|
|
 |
Paker [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 11:22
|
|
|
wczoraj zauważyłem, że w mojej cari na wolnych obrotach w cewkach widać jak przeskakują iskry, silnik pracuje bez zarzutu, nie przerywa i bez problemu wchodzi na wyzsze obroty. Jednak pewnie tak nie powinno być. Przebłyski w cewkach widać tylko na wolnych obrotach i po szybkim dodaniu gazu, natomiast na wyższych obrotach nic w cekach nie świeci.
Doradzcie czy muszę szukać nowych czy się nie przejmować tym świeceniem. A jeśli już wymieniać to gdzie takie dostać?? No i jak rozpoznać jaką ma moc mój silnik? proszę o pomoc |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 28-12-2007, 12:42
|
|
|
Tak być nie powinno że iskry skaczą po cewkach. A jesteś pewien że po cewkach a nie np po przewodach wysokiego napięcia?
Co do tego jaki masz silnik i jakie części i gdzie kupić dzwoń do japaneze (Marek Malik). Podasz mu nr nadwozia to dobierze części. Namiarów szukaj w wątku polecani sprzedawcy. Pozdrawiam |
|
 |
czarek1005 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 15:30 cewki
|
|
|
cześć, ja walczyłem z tym samym problemem przez miesiąc ale już karusia ożyła miała przebicie na fajce w środku przy porcelance świecy teraz chodzi jak zegarek, jeżeli nie masz takich objawów jak szarpanie że obroty wolne falują to moja rada zostaw to w spokoju a zaoszczędzisz kasy i nerwów .Dowiedziałem się że jeżeli padnie cewka to amen nie pojedziesz a cewka to 750zł masz dwie cewki i to co się dzieje w środku to tak ma być jeżeli nie ma objawów to jest ok. Pozdrawiam. Czarek |
|
|
|
 |
Paker [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2007, 09:13
|
|
|
dzięki czarek1005 za podpowiedz, osobiście trochę mnie to drażni, że na wolnych obrotach widaż w cewkach jakieś świecenie, jednak w żaden sposób nie wpływa to pracę silnika i mnie to zastanawia czy tak ma być i czy tak jeżdząc nie uszkodzę jakiegoś innego podzespołu. dodam, że przewody czy cewki nie kopią, trochę to dziwne. Ale masz rację na razie będę śmigał i dopiero jak coś zacznie się dziać nie dobrego to będę się martwił. |
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 13:17 szukam mitsumaniaka z jeleniej gory
|
|
|
witam,
mam nietypowa prosbe do mitsumaniaka z jeleniej gory otoz poniewaz jestem aktualnie bez pracy i groszem nie smierdze a moja cari szwankuje i musze ja zrobic to zwracam sie go kogos z jeleniej gory lub najblizszej okolicy z zapytaniem:
gasnie mi wciaz na wolnych obrotach jak jest zimny silnik i mechanik mowi mi ze to moga byc cewki i kable wysokiego napiecia a poniewz nikt tego nie jest pewnien a mnie nie stac na wyrzucenie kasy w bloto to chcialbym kogos prosic o mozliwosc krotkiej przekaldki tych czesci z dzialajacej cari do mojej. (jakies 15-20 min roboty)
bede wdzieczny za odzew i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Paker [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 12:15
|
|
|
yetti768, może najpierw wyczyść porządnie przeputnice i krokowca, i sprawdz efekt, a póżniej zabieraj się za fajkocewki. |
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-01-2008, 10:37
|
|
|
juz to zrobilem i nie niestety nie pomoglo
[ Dodano: 11-01-2008, 09:32 ]
a czy moze mi ktos powiedziec czy kable i cewki od np colta by pasowaly do moejej cari??? |
|
|
|
 |
|