Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 11:33
zabudowa carryboy g500 pare pytan
Autor Wiadomość
atrade
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2007, 20:03   zabudowa carryboy g500 pare pytan

Witam jestem zainteresowany zakupem tej zabudowy ale mam pare pytań może ktoś ma taką i podzieli sie doświadczeniami po pierwsze czy cos widać przy cofaniu przez ta zabudowe od wewnatrz bo nie mam czujnikow parkowania i jest to dla mnie ważne oraz jakie opinie o tej zabudowie maja osoby które posiadaja tą zabudowe.

Rafiki
[Usunięty]

Wysłany: 07-12-2007, 10:08   

Mam co prawda inną zabudowę (Carryboy S-560N) i coś przez nią widać, ale pod warunkami:
1. Jest jasno - szyby są przyciemnione i po zmierzchnu ciemna plama, a wtedy pozostają lusterka.
2. Szyby zabudowy są czyste - na tylną szybę mocno zarzuca spod kół i szyba ta bardzo szybko ulega zabrudzeniu, a wtedy klops i ... pozostają lusterka.
Może przy tak mocnym pochyleniu tyłu zabudowy szyba nie będzie zarzucana, ale mocne jej przyciemninnie na pewno spowoduje, że widoczność przy niedostatecznym oświetleniu będzie znikoma.

No i w mojej zabudowie są otwierane boczne okienka, dzięki czemu możliwe jest pozostawienie tam np. psa w czasie polowania. I proszę tu obrońców praw zwierząt o powstrzymanie się od komentarzy, bo psa tam zostawiam na stosunkowo krótki czas i nie zostaje tam ani w upał, ani też w mróz i zawsze ma wodę, swój koc i moją bluzę.

HugoOrmo w wątku http://www.mitsubishi-gra...er=asc&start=60 napisał "... ze wzgledu na przyciemniane mocno szyby i tak malo widac" i to jest chyba odpowiedź na Twoje pytanie

LUMPY
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 10:10   

a pro po psa
też szukam zabudowy z otwieranymi/uchylanymi bocznymi okienkami ze względu na psa
Jest jeszcze jedna genialna rzecz w L200 jeżeli chodzi o przewóz psa z tyłu i to ta funkcja razem z możliwością jazdy 4x4 na czarnym spowodowała że jest to L200 a nie nawa(r)la :D
odsuwana tylna szyba w lecie da pieskowi chłodny powiew z klimy a w zimie ciepełko z ogrzewania :D

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 11:17   

witam ja mam dokladnie tom sama zabudowe jestem zadowolony ale widok przez jej szybe naprawde ograniczony i zdecydowanie brak wycieraczki i podgrzewania jej jezeli odsuniesz tylna szybe L-ki to robi sie jasniej bo pierwsza od zabudowy jest biala tylko tylna i boczne black osobiscie polecam boki wylozone tapicerka koloru szarego oswietlenie wnetrza ok tylko uwaga przy zakadaniu zwruc uwage czy po zamknieciu klapy swiatlo gasnie umnie niegaslo musialem do serwisu jechac zeby to poprawili bo tam tez zakladali blota na szybe niezarzuca szyba sie brudzi jak w kazdym aucie ani bardziej ani mniej a uchylne boczne szybki daja mozliwosc przeworzenia naszych pupili

[ Dodano: 17-12-2007, 05:32 ]
odsuwana tylna szyba w lecie da pieskowi chłodny powiew z klimy a w zimie ciepełko z ogrzewania :D

lumpy jezeli zalozysz hard top to co najwyzej popatrzysz na swojego pieska po odsunieciu tylnej szyby przez nastepna szybe ktora tam jest (umnie biala )nielicz ze poczuje klime w lecie i ogrzewanie w zimie bo to niemozliwe jest tyl jest odseparowany od kabiny kierowcy i mam wrazenie ze razem z paka bo przy nierownosciach widac jak tyl pracuje osobno moze ktos ci to lepiej wytlumaczy

atrade
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 01:06   juz mam założona :)

bardzo ładnie autko wyglada :) na razie jestem zadowolony :)

dzieki za informacje

pozdrawiam

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2007, 09:03   

nieobiecuje ze dzis ale jak znajde chwile czasu to zrobie zdjecie w srodku hard topu i dolacze pozdrawiam

[ Dodano: 23-12-2007, 13:22 ]
obiecane foto zabudowy gdybys potrzebowal cos jeszcze daj znac to wysle wiecej zdjec pozdrawiam

LUMPY
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2007, 11:23   

1wyszojunior napisał/a:

[ Dodano: 17-12-2007, 05:32 ]

lumpy jezeli zalozysz hard top to co najwyzej popatrzysz na swojego pieska po odsunieciu tylnej szyby przez nastepna szybe ktora tam jest (umnie biala )nielicz ze poczuje klime w lecie i ogrzewanie w zimie bo to niemozliwe jest tyl jest odseparowany od kabiny kierowcy i mam wrazenie ze razem z paka bo przy nierownosciach widac jak tyl pracuje osobno moze ktos ci to lepiej wytlumaczy Obrazek Obrazek

Sa zabudowy z otwieraną szyba od strony kabiny (carryboy S560, SO w opcji)
Lumpy

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-12-2007, 12:08   

Witam,
Z taka zabudowa trzeba nauczyc sie jezdzic na lusterkach...w stopce widac to co mam i jest to bardzo podobne do carryboy'a. Ma otwierana wew szybe wiec po otworzeniu szyby z kabiny i zabudowy mozna przewiezc cos ekstremalnie dlugiego np. meble z Ikei :)

Przyciemnienie szyb utrudnia widocznosc znaczaco, tylna szyba brudzi sie jak w kazdym aucie z tym, ze tu nie ma ogrzewania i wycieraczki (chyba, ze sie mocno postarasz)...

Zabudowa o ktorej mowicie jest bardziej praktyczna od mojej poniewaz ma wiekszy otwor po otwarciu a to bardzo wazne...za to moja mi sie bardziej podoba :)

pzdr

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2007, 20:26   

lumpy zwracam chonor nieorientowalem sie w zabudowach pprostu wybralem z katalogu tom bo najbardziej mi sie spodobala ale to zeczywiscie musi buc fajna sprawa z tom szyba otwierana bede chcial w niedlugim czasie zamontowac wycieraczke i centralny do klapy to zrobie foto jak to wyglada pozdrawiam
Cytat:

Z taka zabudowa trzeba nauczyc sie jezdzic na lusterkach...

mysle ze kazdym wiekszym od 126p a pickupem w szczegulnosci

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 30-12-2007, 14:21   

Wyszojunior oto fotki...

BTW - jaki jest max rozmiar zdjecia dozwolony?

pzdr

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2007, 18:30   

jest w pozadku ale strasznie szyba sie brudzi tylna w mojej zdecydowanie mniej ale co do reszty jak najbardziej na plus dzieki za foto a rozdzielczosc max to 800 na 600

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 30-12-2007, 18:38   

ile kb a nie rozdzielczosc...a tak na marginesie to szyba brudna bo samochod tez brudny...ale fakt brudzi sie

pzdr

elili
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2007, 12:34   

HugoOrmo napisał/a:
Wyszojunior oto fotki...

Ładne krajobrazy...

Odpowiedz do tematu