L200 czy Nawara |
Autor |
Wiadomość |
alarmik [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 18:24 L200 czy Nawara
|
|
|
Przekonajcie mnie rozsadnie do wyboru zakupu jednego z tych modeli mam do wyboru L 200 automat 167PS ,skóra wersja INSTYLE i tu sie wacham bo niejeżdziłem trlejbusami do tej pory i niewiem jak te ato w tym zestawie sie sprwdza (szybkość,spalanie,trasa,teren)
nie ukrywam że bardziej podoba mi się z nawara 171PS 6biegów lepsze wyposazenie ale jak wstepnie kolegów poczytałem to mam jedno zamieszanie w głowie i pot mnie zalewa co rozsadniej wybrać prosze o rozsadne argumenty za i przeciw mam bardzo mało czasu na decyzje ( do 12 max) chyba noc mama nie przespaną |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 30-12-2007, 18:36
|
|
|
Ford F-350...wiekszy, tanszy, mozna zalozyc gaz i orginalny...
poszykaj na forum bo juz bylo wiele razy |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
1wyszojunior [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 18:40
|
|
|
A moze by tak na jazde testowa sie umowic i stwierdzic w czym sie lepiej czujesz ?kazde z tych aut ma cos innego cos lepszego niemozemy ci chyba pomoz przejedz sie i sam zdecyduj.Ja osobiscie kupilbym drugi raz a nawary niechce zato moj brat jezdzi nawara i twierdzi ze niema nic lepszego dla niego i z kolei do l-ki by niewsiadl.z tym ze jego nawara ma prawie 5litrow silnik i moze to zatym przemawia ale mysle ze l-ka z 5l pod maska to juz potwor 2.5 l jest wystarczajace pozdrawiam |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 30-12-2007, 19:00
|
|
|
Może najbliższy rajd DAKAR rozwiąże twoje wątpliwości |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
alarmik [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 19:05
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | Ford F-350...wiekszy, tanszy, mozna zalozyc gaz i orginalny...
poszykaj na forum bo juz bylo wiele razy |
jezdziłem jednym i drugim po 15 min ale to za mało zeby szybko podjąć decyzję rozsadną.Navara lepiej jest wykonczona w srodku i bardziej przypomina osobówkę ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie
Szczeze mówiąc mam chęc na L200 z tym automtem ale niewiem jak jego osiagi w dłuższym uzytkowniu jak sie sprauje w terenie jak na szosie bo czytając parametry tuningu to przy automacie moment wzrsata tylko o 20n a jezdziłem 136 PS to wzgledem Navary był muł. Nie wiem jaką wybrac nadbudowe bo nic niema od reki tylko katalogi.nteresuje mnie jakaś pewna sprwdzona . |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-12-2007, 20:14
|
|
|
alarmik napisał/a: | .Navara lepiej jest wykonczona w srodku i bardziej przypomina osobówkę ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie | To przejedź się na tylnym siedzeniu w Nissanie - albo jeszcze lepiej posadź tam dzieci. Sam się przekonasz, że Cię szybko przestaną lubić pionowe oparcie to nie jest to co można polubić. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 22:25
|
|
|
jak szukasz auta z napedem na 4 kola bierz l200 ja z napedem na tyl to navara |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-12-2007, 09:53
|
|
|
Mysle, ze po przeczytaniu kilku topikow na temat wyzszosci swiat Bozego narodzenia nad Wielkanoca nie musialbys sie pocic i stresowac. Znasz swoje potrzeby i poznalbys opinie userow. Tak czy siak L200 ma jedna niezaprzeczalna zalete. Posiada system SuperSelect z centralnym mechanizmem roznicowym. Nawet Pathfinder tego nie ma.
Ja nie namawiam bo nie chce byc winny rozczarowania lecz trudno jest przecenic mozliwosc jazdy z napedem na 4 kola po asfalcie, szczegolnie przy tak rozlozonej masie pojazdu i lekkim tyle. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 10:16
|
|
|
Wszystkiego najlepszego dla tych, którzy podejmują decyzje podatkowo-samochodowe za pięć 12 |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 12:48
|
|
|
alarmik napisał/a: | jezdziłem jednym i drugim po 15 min ale to za mało zeby szybko podjąć decyzję rozsadną.Navara lepiej jest wykonczona w srodku i bardziej przypomina osobówkę ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie |
Cytat: | ala ten samochód ma słuzyc tez rodzinie |
Moim dzieciom 15 min starczyło na wskazanie, który samochód może służyć rodzinie
Cytat: | jak szukasz auta z napedem na 4 kola bierz l200 ja z napedem na tyl to navara |
Napędy docenisz dopiero jak pojeździsz A czas dobry na to: możesz po 15 min pojeździć po śliskim/suchym w jednym przejeździe. A i nie zapomnij się spytać u Navali czy możesz całą wycieczkę zrobić 4x4... |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 31-12-2007, 14:51
|
|
|
Szkoda, ze dzis rano decyzje trzeba podjac...dzis wiekszosc dealerow jest w stanie wypozyczyc samochod np. na jeden dzien...prawie kazdy dealer takich samochodow ma tez swoje ulubione gorki gdzie zawozi potencjalnych klientow...
Jak jezdzilem Navara to wywiezli mnie na Kolibki w Gdyni a L200 do lasu na Polankach. W Gdyni Navara przeorala progami kazda bardziej stroma gorke ale szkod raczej nie bylo...
Wyposazenie troche lepsze jest w Nissanie + nieznacznie wiekszy komfort na asfalcie za to tylna kanapa, teren i naped 4x4 SS to plus L200...
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 01-01-2008, 15:09
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | Szkoda, ze dzis rano decyzje trzeba podjac...dzis wiekszosc dealerow jest w stanie wypozyczyc samochod np. na jeden dzien...prawie kazdy dealer takich samochodow ma tez swoje ulubione gorki gdzie zawozi potencjalnych klientow...
Jak jezdzilem Navara to wywiezli mnie na Kolibki w Gdyni a L200 do lasu na Polankach. W Gdyni Navara przeorala progami kazda bardziej stroma gorke ale szkod raczej nie bylo...
Wyposazenie troche lepsze jest w Nissanie + nieznacznie wiekszy komfort na asfalcie za to tylna kanapa, teren i naped 4x4 SS to plus L200...
pzdr |
W nissanie nie ma i nie będzie jednej najwazniejszej rzeczy na asfalt (szczególnie śliski) kontroli trakcji i to nawet w najwyższej wersji, więc o czym my tu mówimy...
pozdrawima i życzę dobrego wyboru |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
|