Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 11:30
sprzedalem l200 po 6 tygodniach uwagi na temat auta
Autor Wiadomość
atrade
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2007, 21:14   sprzedalem l200 po 6 tygodniach uwagi na temat auta

Witam sprzedalem l200 miałem wersje z plomieniami kupiony za 15500 e netto w niemczech i taka to moja refleksja na temat autka autko sliczne silnik ok ale to tyle teraz minusy :) brak gwarancji !!! auto sa sprowadzanie bezposrednio od producenta dlatego serwisy nie uwzgledniaja gwarancji jest to wersja na pustynie brak abs oraz reszty systemów poprawiajacych bezpieczenstwo dobrze ze jest klima pozatym brak progów alufelg otwieranej tylnej szyby radio kaseciak brak komputera pokretla z czarnego plastiku zamiast ladnych niebieskich, antenka wiesniacka wysówana z boku nie ladna mala posrodku z tylu wspawana krata trzeba wycinac jak sie chce wstawic nadbudowe tylny zderzak z nawary brak nadkoli tych plastikowych oraz zero poduszek. Podsumowujac chyba nie warto oszczedzac pare zl teraz czeka mnie szukanie do konca stycznia wersji normalnie wyposarzonej w dobrej cenie oczywiscie zostaje przy Lce :) super auto. Opisalem to bo wiem ze cena kusi każdy teraz moze przemyslec czy warto taki samochód kupic moim zdaniem zdecydowanie tak ale w wersji intense. Pozdrawiam i życze szampanskiej zabawy w sylwestra :)

piotr_nowy
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2007, 22:09   

Dzięki ! To się nazywa przydatna informacja ! :shock:
Chociaż nie powiem - też mnie kusi ta cena ( bezpośrednio w Arabii niecałe 13000euro ). :idea: Ale teraz to już chyba powinienem powiedzieć , że mnie KUSIłA .

Januszl200 
Forumowicz
Januszl200

Auto: Mitsubishi L200
Wysłany: 31-12-2007, 11:23   

atrade napisał/a:
brak abs
Z tego co wiem, nowe samochody można sprzedawać jeżeli mają abs. Myślę, że ten przepis obowiązuje także w reihu :?:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2007, 11:53   

Tak czy siak nawet wersja INVITE ma ABS i EBD. Nie ma ASTC.

atrade
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2007, 12:15   

mój nie mial abs przy 40km/h za zakrecie wyprofilowanym 30 stopni fakt bylo slisko zaliczylem taniec na lodzie udalo mi sie wyprowadzic tylko dzieki temu ze auto z naprzeciwka zjechalo minelem sie tez z 20 cm kraweżnikiem z drugiej strony i stwierdzilem ze mi wystarczy

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 31-12-2007, 12:21   

A co ma do tego ABS?

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 31-12-2007, 13:27   

no właśnie? ABS raczej ma, tylko pewnie (na pewno) nie miał MATC, bo to dopiero od wersji INTENSE, ale mogę się mylić. Cena sugerowała, że rzeczywiście to totalny golas.

pozdro

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 31-12-2007, 13:35   

Pewnie heblował na zakręcie.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2008, 20:23   

Januszl200 napisał/a:
atrade napisał/a:
brak abs
Z tego co wiem, nowe samochody można sprzedawać jeżeli mają abs. Myślę, że ten przepis obowiązuje także w reihu :?:
W samochodach osobowych, L200 jest ciezarowka :)

Januszl200 
Forumowicz
Januszl200

Auto: Mitsubishi L200
Wysłany: 02-01-2008, 10:11   

1 lipca 2006 roku weszło w Polsce w życie dobrowolne zobowiązanie producentów samochodów w zakresie wyposażania nowych pojazdów w układ ABS. Zgodnie z tym zobowiązaniem, wszystkie nowo sprzedawane na terytorium Wspólnoty Europejskiej samochody osobowe oraz lekkie ciężarowe, tzn. takie, których dopuszczalna masa całkowita nie przekracza 2,5 ton, powinny być standardowo wyposażane we wspomniany układ. W krajach dawnej Piętnastki, powyższe zobowiązanie funkcjonuje już od 1 lipca 2004 r. Do porozumienia przystąpiły: Europejskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów ACEA, Japońskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów JAMA oraz Koreańskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów KAMA. Celem nadrzędnym porozumienia jest poparcie producentów pojazdów zrzeszonych w wymienionych organizacjach dla unijnego programu poprawy bezpieczeństwa na drogach. :?:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 02-01-2008, 10:48   

Ali-En napisał/a:
L200 jest ciezarowka
Takiego pojecia nie ma w prawie o ruchu drogowym. Definicja samochodu ciezarowego nie calkiem pasuje do L200, choc pewnie wiekszosc ma ten model tak zarejestrowany.

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 02-01-2008, 11:27   

ale L200 ma wieksza mase calkowita niz 2,5t - w zalezenosci od modelu 2,8-2,9t...wiec nie lapie sie na tego typu postanowienia...

pzdr

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 02-01-2008, 11:33   

L200 jest samochodem ciężarowym w klasie o DMC do 3,5T, czyli w praktyce oznacza to, iż w większości przepisów traktowany jest tak jak osobówka, jednak z zastrzeżeniem parkowania, dlatego że takie samochody nie mogą parkować całością na chodniku, a to oznacza zakaz parkowania w miejscach, gdzie dopuszczone jest parkowanie jedynie na chodniku.
Natomiast w przepisach skarbowych, o ile posiada dodatkowe badanie techniczne (potwirdznie zgodności z przepisami dot. samochodów ciężarowych), jest traktowany jako pełnoprawna ciężarówka (odliczenia VAT), ponieważ ma fizycznie wydzieloną przetrzeń towarową, (mimo 5-ciu miejsc).

pozdro

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 02-01-2008, 11:34   

Tak naprawde jakie to ma teraz znaczenie. Malo prawdopodobne aby uboga elka nie miala ABS. Wersje INVITE maja ten system fabrycznmie a chyba juz prostrzego zestawienia nie ma.

atrade
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2008, 21:00   

witam auto bylo przeznaczone na rynek arabski ksiazka serwisowa i tabliczki na aucie byly pisane jakimis hieroglifami to taka okrojona wersja polskiego invite ostatnio znalazlem takiego bialego l200 za 13500 e netto masakra :)

Odpowiedz do tematu