Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:30 |
sprzedalem l200 po 6 tygodniach uwagi na temat auta |
Autor |
Wiadomość |
atrade [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 21:14 sprzedalem l200 po 6 tygodniach uwagi na temat auta
|
|
|
Witam sprzedalem l200 miałem wersje z plomieniami kupiony za 15500 e netto w niemczech i taka to moja refleksja na temat autka autko sliczne silnik ok ale to tyle teraz minusy brak gwarancji !!! auto sa sprowadzanie bezposrednio od producenta dlatego serwisy nie uwzgledniaja gwarancji jest to wersja na pustynie brak abs oraz reszty systemów poprawiajacych bezpieczenstwo dobrze ze jest klima pozatym brak progów alufelg otwieranej tylnej szyby radio kaseciak brak komputera pokretla z czarnego plastiku zamiast ladnych niebieskich, antenka wiesniacka wysówana z boku nie ladna mala posrodku z tylu wspawana krata trzeba wycinac jak sie chce wstawic nadbudowe tylny zderzak z nawary brak nadkoli tych plastikowych oraz zero poduszek. Podsumowujac chyba nie warto oszczedzac pare zl teraz czeka mnie szukanie do konca stycznia wersji normalnie wyposarzonej w dobrej cenie oczywiscie zostaje przy Lce super auto. Opisalem to bo wiem ze cena kusi każdy teraz moze przemyslec czy warto taki samochód kupic moim zdaniem zdecydowanie tak ale w wersji intense. Pozdrawiam i życze szampanskiej zabawy w sylwestra |
|
|
|
 |
piotr_nowy [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2007, 22:09
|
|
|
Dzięki ! To się nazywa przydatna informacja !
Chociaż nie powiem - też mnie kusi ta cena ( bezpośrednio w Arabii niecałe 13000euro ). Ale teraz to już chyba powinienem powiedzieć , że mnie KUSIłA . |
|
|
|
 |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:23
|
|
|
atrade napisał/a: | brak abs | Z tego co wiem, nowe samochody można sprzedawać jeżeli mają abs. Myślę, że ten przepis obowiązuje także w reihu |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:53
|
|
|
Tak czy siak nawet wersja INVITE ma ABS i EBD. Nie ma ASTC. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
atrade [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 12:15
|
|
|
mój nie mial abs przy 40km/h za zakrecie wyprofilowanym 30 stopni fakt bylo slisko zaliczylem taniec na lodzie udalo mi sie wyprowadzic tylko dzieki temu ze auto z naprzeciwka zjechalo minelem sie tez z 20 cm kraweżnikiem z drugiej strony i stwierdzilem ze mi wystarczy |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 31-12-2007, 12:21
|
|
|
A co ma do tego ABS? |
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 31-12-2007, 13:27
|
|
|
no właśnie? ABS raczej ma, tylko pewnie (na pewno) nie miał MATC, bo to dopiero od wersji INTENSE, ale mogę się mylić. Cena sugerowała, że rzeczywiście to totalny golas.
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 31-12-2007, 13:35
|
|
|
Pewnie heblował na zakręcie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 20:23
|
|
|
Januszl200 napisał/a: | atrade napisał/a: | brak abs | Z tego co wiem, nowe samochody można sprzedawać jeżeli mają abs. Myślę, że ten przepis obowiązuje także w reihu | W samochodach osobowych, L200 jest ciezarowka |
|
|
|
 |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 02-01-2008, 10:11
|
|
|
1 lipca 2006 roku weszło w Polsce w życie dobrowolne zobowiązanie producentów samochodów w zakresie wyposażania nowych pojazdów w układ ABS. Zgodnie z tym zobowiązaniem, wszystkie nowo sprzedawane na terytorium Wspólnoty Europejskiej samochody osobowe oraz lekkie ciężarowe, tzn. takie, których dopuszczalna masa całkowita nie przekracza 2,5 ton, powinny być standardowo wyposażane we wspomniany układ. W krajach dawnej Piętnastki, powyższe zobowiązanie funkcjonuje już od 1 lipca 2004 r. Do porozumienia przystąpiły: Europejskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów ACEA, Japońskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów JAMA oraz Koreańskie Stowarzyszenie Producentów Samochodów KAMA. Celem nadrzędnym porozumienia jest poparcie producentów pojazdów zrzeszonych w wymienionych organizacjach dla unijnego programu poprawy bezpieczeństwa na drogach. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 02-01-2008, 10:48
|
|
|
Ali-En napisał/a: | L200 jest ciezarowka | Takiego pojecia nie ma w prawie o ruchu drogowym. Definicja samochodu ciezarowego nie calkiem pasuje do L200, choc pewnie wiekszosc ma ten model tak zarejestrowany. |
 |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 02-01-2008, 11:27
|
|
|
ale L200 ma wieksza mase calkowita niz 2,5t - w zalezenosci od modelu 2,8-2,9t...wiec nie lapie sie na tego typu postanowienia...
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 02-01-2008, 11:33
|
|
|
L200 jest samochodem ciężarowym w klasie o DMC do 3,5T, czyli w praktyce oznacza to, iż w większości przepisów traktowany jest tak jak osobówka, jednak z zastrzeżeniem parkowania, dlatego że takie samochody nie mogą parkować całością na chodniku, a to oznacza zakaz parkowania w miejscach, gdzie dopuszczone jest parkowanie jedynie na chodniku.
Natomiast w przepisach skarbowych, o ile posiada dodatkowe badanie techniczne (potwirdznie zgodności z przepisami dot. samochodów ciężarowych), jest traktowany jako pełnoprawna ciężarówka (odliczenia VAT), ponieważ ma fizycznie wydzieloną przetrzeń towarową, (mimo 5-ciu miejsc).
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 02-01-2008, 11:34
|
|
|
Tak naprawde jakie to ma teraz znaczenie. Malo prawdopodobne aby uboga elka nie miala ABS. Wersje INVITE maja ten system fabrycznmie a chyba juz prostrzego zestawienia nie ma. |
 |
|
|
|
 |
atrade [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 21:00
|
|
|
witam auto bylo przeznaczone na rynek arabski ksiazka serwisowa i tabliczki na aucie byly pisane jakimis hieroglifami to taka okrojona wersja polskiego invite ostatnio znalazlem takiego bialego l200 za 13500 e netto masakra |
|
|
|
 |
|