Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1G 90-94] Dwa okazy sobie upatrzyłem
Autor Wiadomość
Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2007, 19:29   [1G 90-94] Dwa okazy sobie upatrzyłem

Jako, że napaliłem się na Eclipse'a 1g to proszę o Wasze zdanie na temat tych dwóch autek. A może znacie właścicieli?
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C4095371
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4107978

allias
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2007, 19:59   

Czarny super... ladnie zadbany kolorek. Ale jesli juz to raczej bym byl za tym czerwonym (choc ten laier mi sie nie podoba) ale ma mniej mil i jest mlodszy (co za bardzo nie ma znaczenia) ma juz kilka modow (felgi i wydech) co w pewnym sensie zastepuje Ci nastepne wydatki z modyfikacjami (do ktorych wczesniej czy pozniej bedziesz darzyl).

Ale jak zawsze wybor nalezy do Ciebie. Moze dodatkowo inny beda wiedzieli cos wiecej na temat tych konkrtnych aut.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 01-01-2008, 09:30   

allias napisał/a:
ale ma mniej mil i jest mlodszy (co za bardzo nie ma znaczenia)
Właśnie. Przecież oba są używane i liczy się na pierwszym miejscu ich stan techniczny i wizualny, a nie to czy jest rok starszy czy młodszy, prawda?
allias napisał/a:
ma juz kilka modow (felgi i wydech) co w pewnym sensie zastepuje Ci nastepne wydatki z modyfikacjami (do ktorych wczesniej czy pozniej bedziesz darzyl).
Powiem tak, felgi mogę sobie dokupić ładniejsze niz ma ten czerwony, a wydech miałem w Colcie sportowy i wiem, że nigdy w życiu już takiego nie chcę. Tylko ładna, ozdobna końcóweczka. Także pierwszą rzeczą, którą zrobiłbym przy tym czerwonym Eclipsie to wywalenie tego wydechu co ma i zastąpienie go seryjnym.

[ Dodano: 01-01-2008, 09:45 ]
Jeszcze dodam, że interesuje mnie zamiana mojego Colta na Eclipsa.

allias
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2008, 13:35   

Eclipse bedzie ciezszym samochodem wiec nie bedzie widoczne moc do wagi jak w twoim samochodzie, ale jestem pewien ze jesli jestes troche MitsuManiakiem to bedziesz zadowolony. Widze ze w swojej historii uzywales "malych" samochodow wiec Eclipse bedzie ciekawa odmiana ze wzgledu na wiekszy rozstaw osi i inne wlasciwosci jezdne.

Jesli nie miales okazji jechc Eclipsa to proponuje zobaczyc oba i przejechac sie i zobaczyc jk sie bedziesz z tym czul. Ja osobiscie polecam... ale ja jestem zakochany w Eclipsie. Mam duzo frajdy z jazdy moim 3G :twisted: :twisted: :lol: 8)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 01-01-2008, 14:02   

Dzięki za odpowiedź, bo zacząłem się nieco wahać co do zmiany samochodu. Spalanie średnio 10-11 l/100km to niemało.

[ Dodano: 01-01-2008, 14:02 ]
Idę zadzwonić na tego czarnego.

allias
[Usunięty]

Wysłany: 01-01-2008, 14:30   

Ja ze swoim 2.4L mam 9L na trasie i 11L po miescie i to niezaleznie od jazdy i tego jak mocno cisne... a scigam sie dosc czesto. Rozwaz wszystkie ZA i PRZECIW. Sprawdz samochod i zobacz jak to sie ma do twoich wlasnych potrzeb i aspiracji :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 01-01-2008, 18:03   

allias napisał/a:
Ja ze swoim 2.4L mam 9L na trasie i 11L po miescie i to niezaleznie od jazdy i tego jak mocno cisne... a scigam sie dosc czesto
Żartujesz.
allias napisał/a:
Rozwaz wszystkie ZA i PRZECIW
Nie chcę nim za długo jeździć. Max. przez rok. Później będzie Galant sedan 2.5 V6 Sport Edition na full wypasie.

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 01-01-2008, 18:55   

Czarny smacznie wygląda. A spalanie no cóż...

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 01-01-2008, 23:06   

Podłamałem się jak przeczytałem treść ogłoszenia od teg oczarnego Eclipse ,w którym gość pisze: "stnieje możliwość zamiany na jakiś mały samochodzik z dopłatą np. Seicento, Cinquecento itp." A ja do niedawna jeździłem Seicento :? :P Było kurde pcozekać jeszcze troche to teraz bym miał nie lada okazje :doubt: No ,ale trudno sie mówi :wink:
Ogólnie patrząc pod kątem wizualny brałbym tego czarnego ,ma dokładke tylnego zderzaka :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 02-01-2008, 00:31   

Koleś od czarnego Eclipsa stwierdził, że jak mu dopłacę ok. 3000 zł to możemy się zamienic :mrgreen: . Tylko, że mój Colt jest w stanie niemalże salonowym, więc to cenię go sobie podobnie jak on Eclipsa. W każdym razie podesłałem mu całą historię mojego autka i fotki. Mówił, że jak przejrzy to zadzwoni. Na razie milczy...

allias
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2008, 01:12   

Hugo napisał/a:
allias napisał/a:
Ja ze swoim 2.4L mam 9L na trasie i 11L po miescie i to niezaleznie od jazdy i tego jak mocno cisne... a scigam sie dosc czesto
Żartujesz.

Co? to duzo czy malo?

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 02-01-2008, 10:25   

Mało raczej ;)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 02-01-2008, 11:01   

allias napisał/a:
Co? to duzo czy malo?
No mało. Tyle pali BMW 1.6 i 1.8 :D

allias
[Usunięty]

Wysłany: 02-01-2008, 14:17   

To w takim razie przestaje narzekac. Bo tyle pali po tym jak zmienilem opony na szersze, zmienilem dolot, obnizylem go, zmienilem sprzeglo na Stage 2 i teraz wiecej pali niz wczesniej. Po tym wszystkm spalanie spadlo mi o jakies 0.5-1L na 100KM. Wczesniej bylo lepiej.

ciechan
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2008, 12:36   

moze troche odgrzeje temat ale to jakis mit z tym duzym spalaniem eclipsa - ja mam swojego od dwoch lat (a znam go od prawie 10 bo w 98 kupil go moj kolega i po 8 latach mojego namawiania i prosb zdecydowal sie mi go sprzedac ;) ) i na trasie na kolach letnich 17/225/45 pali mi 8-5 l a na kolach zimowych standard 15/195/55 potrafie zejsc do 7,2-7,5l! oczywiscie predkosc przejazdowa do 120 ;) sprawdzone zreszta w zeszlym tygodniu na trasie warszawa-poznan-nowa sol-gorzow-poznan-warszawa. Srednie zuzycie z calej trasy 7,5 a na samej autostradzie wyszlo 7,2. W miescie (Warszawa - korki) jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby przekroczyl 11 l a norma to do 10 l. Jesli ktos nie wierzy to zapraszam do sprawdzenia osobiscie ;)

A tak przy okazji to niedlugo bedzie do sprzedania bo mam nadzieje na dniach bede kupowal albo Galanta kombi, albo Subaru Outback ewentualnie BMW E39 ;)

Odpowiedz do tematu