|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
naprawa wydechu |
Autor |
Wiadomość |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 02-01-2008, 16:53 naprawa wydechu
|
|
|
witam w nowym roku
otóż noworocznie pojawił sie taki kłopot w moim wozidełku - nagle autko zaczęło strasznie hałasować - odnosze wrażenie że nie ma połowy wydechu [poziomem hałasu przebijam okolicznych dresów wożacych sie BMW 3 E36 ze strumienicami]
Gdzie w naszym pięknym CK Krakowie jest godny polecenia zakład w którym zdiagnozują i usuną ewentualne usterki ? [za niezbyt wygrówowaną opłata oczywiscie, o ile tutaj to możliwe]
pozdrawiam i życze jak najmniej problemów z Waszymi samochodami w nowym roku |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 02-01-2008, 16:58
|
|
|
Myślę że o ile nie chcesz wymieniać całych elementów wydechu a tylko podratowac to co masz to wystarczy jakikolwiek kowal z migomatem.
Jak bardziej zależy Ci na doświadczonych tłumikarzach to polecam OLD CAR na Siemaszkach na terenie autobusowni starej.
Jadąc od kleparza w stronę Giganta mijasz pierwszy wiadukt potem drugi i od razu za drugim w prawo. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 02-01-2008, 17:03
|
|
|
sek w tym że własnie nie znam nikogo z krakowa bo tylko tutaj mieszkam (czasem), nie wybieram sie w swoje strony i dlatego pytam o cokolwiek, hałas jest zbyt duży żeby dało sie normalnie jeździć . spróbuje w tym zakładzie co mi poleciłeś |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
|
Wysłany: 02-01-2008, 21:16
|
|
|
Myśle że to najlepszy pomysł gdy nie chcesz montować ori elementów. Goście są w miarę tani , mają cały sprzęt do robienia tłumików od podstaw , sporo doświadczenia. Co do walorów estetycznych ich konstrukcji ... tu można polemizować ale reszta to rekompensuje. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
thomb [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2008, 14:08
|
|
|
Miałem problem z wydechem i w pierwszej kolejności pojechałem do Rurdechu na Lindego, goście oglądnęli i stwierdzili, że tłumik środkowy do wymiany, przód do wzmocnienia i coś tam jeszcze do podspawania bo się rozlatuje. 2h roboty, 450zł. Ok, nie widziałem takich zniszczeń jak goście mówią ale oni są spece, stwierdziłem, że sprawdzę gdzie indziej ceny.
Ostatecznie podjechałem do Old Caru i 20minut i 30zł spawania przywróciło sprawność wydechowi. Pewnie na jakiś czas ale gość stwierdził, że nic nie nadaje się jeszcze do wymiany i jest dobrze. Tyle na temat speców od wydechu |
|
|
|
 |
|
|