|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kontrolka ręcznego |
Autor |
Wiadomość |
maclys [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 11:09 Kontrolka ręcznego
|
|
|
Witam,
ostatnio coś wysyp problemów.
Od paru dni sporadycznie zapala się kontrolka ręcznego tuż po uruchomieniu silnika (podaniu zapłonu). Czasami po wyłączeniu i ponownym włączeniu już się nie zapala. Próby zaciągnięcia i spuszczenia ręcznego nie przynoszą rezultatu.
Pytanie: w jakich jeszcze innych przypadkach (oprócz zaciągnięcia ręcznego) może zapalać się ta kontrolka? Ponoć tu nie ma czujników zużycia klocków hamulcowych (zbliżają się do wykończenia), nie ma czujnika ilości płynu chłodzącego i hamulcowego.
Ilość płynu hamulcowego zresztą sprawdzałem i wydaje się ok.
MSW '97 4G63
Sugestie?
Pozdrawiam
Maciek |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 17:26
|
|
|
Zapac sie moze w trzech przypadkach:
- zaciagniety reczny
- brak okladzin na klockach (najprawdopodobniej tylko przedniej osi)
-zbyt niski poziom plynu hamulcowego
U mnie w oplu to jeszcze czasem potrafila blysnac przy odpalaniu jak aku bylo slabe ,ale to tylko opel |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 03-01-2008, 17:30
|
|
|
Nie wiem jak w Wagonie, ale ja w kazda zime zaprzyjazniam sie z kontrolka
Zapala sie przy wiekszych mrozach bo guma ktora trzyma sie pokrywki od zbiorniczka z plynem hamulcowym twardnieje i blokuje plywak (o ile to ustrojstwo sie tak nazywa)
Pomaga odkrecenie pokrywki i wymietolenie gumy
Tyle ze to do nastepnego postoju samochodu na mrozie |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 14:31
|
|
|
kontrolka sie zapala bo płynu masz na pewno za mało, w moim tez mi sie tak przy włączaniu zapłonu zapalała, wymieniłem płyn od razu bo górale nawet już nie pamiętali kiedy był wymieniany |
|
|
|
 |
|
|