|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.6] KOMPUTER W CARI |
| Autor |
Wiadomość |
Dandis [Usunięty]
|
Wysłany: 27-12-2007, 14:08 [Cari 1.6] KOMPUTER W CARI
|
|
|
Witam
Mam problem z komputerem mianowicie nie trzyma on wolnych obrotów i jeżeli macie dostęp do jakiegoś komputera a raczej części do niego od Cari 1.6 '97 to dajcie znać. Wspomnę iż wszystko w samochodzie było sprawdzane i pewien element elektroniczny z kompa odpowiadający za wolne obroty jest niesprawny tzn. przepala się bo do tej pory był wkładany zamiennik z innego modelu a potrzebuję takiego samego bo prąd nie ten |
|
|
|
 |
jaxan
Mitsumaniak

Auto: Carisma, Colt, L300
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 256 Skąd: Rzeszów - Niechobrz
|
Wysłany: 27-12-2007, 15:19
|
|
|
| Napisz coś więcej o problemie. W jaki sposób nie trzyma wolnych obrotów? |
|
|
 |
Dandis [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 09:44
|
|
|
| Normalnie gdy odpalasz samochód o tej porze roku to obroty wskakują na ok 1500 a gdy temperatura się podniesie stabilizują się na poziomie ok 900 U mnie coś takiego nie występuje gdy odpalam podnoszą się na chwilkę i od razu silnik gaśnie i lipa. Sprawdzałem u elektryka co jest nie tak i silniczek krokowy dobry, masa jest wiec wyjął kompa i sie okazało że komputer jest padnięty i jest rdza na nim-przyczyna koleś który mi sprzedawał go umył go w środku nie wysuszył dobrze i dlatego padł. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2007, 22:39
|
|
|
| Miałem identyczną sytuacje kiedyś w vectrze... Byłem a ASO OPla cos tam porobili-skasowali- 3 dni spoko... Byłem w Bosch-u-coś tam porobili-skasowali-5 dni spokoju... W końcu zaprowadziłem do poleconego elektromechanika i diagnoza: uwalony komputer sterujący... Leczenie: wymiana kompa: auto śmigało do momentu sprzedaży... |
|
|
|
 |
roberto79
Forumowicz
Auto: carisma 1,6 benz.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-12-2007, 11:33
|
|
|
U mnie też coś jest podobnego.Okazało sie po kupieniu auta,ze rano nie pali na zimnym silniku,trzeba było przytrzymać nogą na gazie,2-3 minuty,i dopiero można było jechać.Też byłe w Aso,to nie wina silnika krokowego,więc teraz jak to czytam to myślę,ze może moje auto też ma walnięty komp????Gdy odebrałem auto z Aso w połowie pazdziernika,bo coś tam niby robili z tym,to do tej pory samo rano odpalało,lecz gdy przyszły teraz mrozy,przestało i problem wrócił,Ciekaw jestem czy jak zrobi sie cieplej i mrozy puszczą czy zacznie sama palić czy nie?
[ Dodano: 29-12-2007, 11:33 ]
A przy okazjii,jaki jest koszt tego kompa?? |
|
|
|
 |
Dandis [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 13:47
|
|
|
komp nówka w Aso kosztuje 7000 zł
[ Dodano: 03-01-2008, 13:49 ]
można tez kupić używany ale koszt takiego to ok 400 zł i dodatkowo trzeba zaprogramować immobilizer koszt ok. 200 zł. Ja na razie czekam zobaczymy co mój elektryk wymyśli. |
|
|
|
 |
|
|
|