Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
NAWIGACJA INACZEJ
Autor Wiadomość
1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 08:19   

mam nawi ale jej nieuzywam niewiem jak te w polsce ale moja polega natym ze naciskajac przycisk po lewej stronie kierownicy nawigacja laczy sie z firmom ktora ja obsluguje i ktos pyta mnie o adres pod ktory chce jechac poczym sie rozlacza i prowadzi mnie cos jak automat ktory najpierw informuje mnie o miejscu docelowym potem drogi ktorymi bede jechal o korkach pracach drogowych objazdach poczym podaje aktualna godzine i godzine dojazdu wszystko trwa ok 1 minuty poczym zaczynam jechac wedlug tego co slysze tak to dziala.gdy odbieralem samochod sprzedawca kazal mi przygotowac sobie nr mojego telefonu adres dane osobiste i powiedzial ze musze to zarejestrowac jesli chce uzywac kazal nacisnac przycisk i czekac na odpowiedz.po chwili odezwal sie mezczyzna pytajac czy chce zarejestrowac nawigacje odp.tak poprosil o numer ktory dostalem od sprzedawcy mniemam ze to nr.tej nawigacji dalej dane osobowe tel e-mail adres i poinstruowal jak uzywac pierwszy rok za darmo a po roku 0.79£za jednorazowe uzycie bezwzgledu na dlugosc trasy powiedzial tez ze posiadaja zawsze najswiezsze informacje o ruchu ulicznym wypadkach objazdach pracach drogowych i speed camerach tyle.i naprawde niepika przed wszystkimi kamerami tylko przed niekturymi a sadzac po predkosci pojazdow poprzedzajacych smiem twierdzic ze sa one aktywne.prosze niech ktos opisze jak wyglada nawigacja i jak dziala w l200 na polske bo dotej pory myslalem ze to standard chyba ze to tylko do tej edycji ktora ja kupilem jest montowane pozdrawiam

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-01-2008, 11:22   

1wyszojunior,
navi masz takie:
- zamontowane na stale w samochodzie - fabryczne (z tego co widzialem to u Ciebie tego nie ma bo masz zwykly monitor od kompa - chyba ze jestem w bledzie)
- palmtop/pocket pc - zaladowujesz programik, przyklejasz do szybki i mowi i pokazuje - jezeli masz opcje GPRS lub Wlan to takze laczy sie z baza danych i mowi o korkach, radarach, robotach drogowych i co tam jeszcze
- telefonik z GPS - dziala jak wyzej
- urzadzenia dedykowane - czyli roznego rodzaju tomtom'y, clariony, etc...podobne do dwoch poprzednich tylko, ze zajmuja sie wylacznie navigacja...
- mapa z copernicusa rozlozona na przednim fotelu - nie mowi i nie pika
- zaawansowany szkic na srajtasmie lub innej karteczce - tez nie mowi i nie pika

pzdr

Thor
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 12:40   

hehe to ja jeszcze dodam:
- zaprzyjaźnionego / porwanego taksówkarza który mówi gdzie jechać - mówi nie pika
- dedykowany zestaw zona plus mapa - dużo mówi nie pika

pozdr

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 03-01-2008, 14:20   

moje doswiadczenie mowi mi, ze zestaw ostatni czyli zona+mapa=ominiecie punktu docelowego o okolo (srednio) 328914521394063210547120957 km :)

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 14:25   

napisze ostro nielubie i nietoleruje debili i palantow ktozy jak niezobacza to nie uwieza,absolutnie nieinteresuje mnie wasze opinie glupie zlosliwe komentaze i odpowiedzi dziwiac zarazem czyto zazdrosc czy nieoczytanie pozdrawiam najmdzejszych i wszystko wiedzacych
I Hugoormo pytanie bylo czy ktos moze opisac nawigacje z L200 kupionego w polsce a nie jakie mamy nawigacje moze przeczytaj pytanie jeszcze raz i po pelnym zrozumieniu odpisz

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 03-01-2008, 15:47   

1wyszojunior, proponuje stworzyc oddzielny temat jesli nie ma juz podobnego na forum. Tam bez OT spokojnie bedzie mozna sprawe opisac. Nie sadze rowniez, ze ktokolwiek mial jakies osobiste wycieczki pod Twoim adresem. Ja bez mojej kobity na prawym fotelu wogole w teren nie jezdze. Jest wspaniala towarzyszka wypraw i dobrym pilotem. Pol Europy z jej pomoca przejezdzilem i o wlasnych silach z bezdrozy na czarne zawsze wracam. Mysle, ze emocje zupelnie nie namiejscu. Nikt tu nie jestnegatywnie nastawiony do Ciebie i do innych forumowiczow. Jesli by tak bylo dlugo by miejsca wsrod nas nie zagrzal.
pozdrawiam

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 03-01-2008, 15:54   

Zgadzam sie z Gene, jest mi przykro, ze emocje wziely gore w Twojej wypowiedzi...nie mialem zamiaru nikogo obrazac...anyway slyszalem juz gorsze epitety niz palant pod moim adresem i zyje...wiec i te przyjme jako znak pokoju

pzdr

kongi
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 18:24   

1wyszojunior napisał/a:
napisze ostro nielubie i nietoleruje *cenzura* i palantow ktozy jak niezobacza to nie uwieza,absolutnie nieinteresuje mnie wasze opinie glupie zlosliwe komentaze i odpowiedzi dziwiac zarazem czyto zazdrosc czy nieoczytanie pozdrawiam najmdzejszych i wszystko wiedzacych
I Hugoormo pytanie bylo czy ktos moze opisac nawigacje z L200 kupionego w polsce a nie jakie mamy nawigacje moze przeczytaj pytanie jeszcze raz i po pelnym zrozumieniu odpisz

oj nie denerwuj sie, koledzy sie nie spotkali i nie rozumieja o czym mowisz...
poza tym odrobina smiechu jeszcze nikomu w sumie nie zaszkodzila :)

Byly jeszcze roznie nazywane ale powiedzmy mini-navigacje, ktore nie mialy ekranu
lcd w jakiejkolwiek postaci - operowaly wylacznie podpowiedziami glosowymi
u nas to jest raczej nie spotykane, podobnie jak informacje o ruchu - aczkolwiek juz w PL jest taki system dostepny (i to via komorka)

To co opisujesz jest realne, ale w cywilizownym kraju oczywiscie
W europie z tym osobiscie nie mialem doczynienia, ale w usiech to jest dosc czesto spotykane, komunikuje sie via GSM i dodatkowo jest pod tym dostepny assistance wszelakiej masci (zlapiesz kapcia, wciskasz guzik na lusterku, odbiera operator i po krotkiej wymianie zdan, opisie odpowiednio reaguja)

elili
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 19:45   

HugoOrmo napisał/a:
moje doswiadczenie mowi mi, ze zestaw ostatni czyli zona+mapa=ominiecie punktu docelowego o okolo (srednio) 328914521394063210547120957 km :)

Myślałem, że tylko mój typ tak ma: jak mówi "Skręć w prawo" to miała na myśli - w lewo :badgrin:

selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2008, 21:28   

elili napisał/a:
HugoOrmo napisał/a:

Myślałem, że tylko mój typ tak ma: jak mówi "Skręć w prawo" to miała na myśli - w lewo :badgrin:

Tak maja "wszystkie" nie obrazajac plci pieknej :)

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 03-01-2008, 21:57   

selektronik napisał/a:

Tak maja "wszystkie" nie obrazajac plci pieknej :)

to byl tylko maly dowcipas...moja zona jest wiernym towarzyszem podrozy i super pomagierem razem 3 razy zrobilismy hiszpanie i maroko...wszystko na 4 kolkach i w szampanskich humorach....

pzdr

Thor
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 08:09   

1wyszojunior nie bierz moich postów personalnie, wszak to tylko aby wprowadzic troche humoru!
I mi i _pewnie_ HugoOrmo jest troche żal że nie ma w Polsce tak dobrze rozwiniętej infrastruktury nawigacyjnej jak w UK.

W Polskim salonie albo wcisną ci oryginalną nawigację za 9000zł (hilux, nawara) która obejmuje tylko główne drogi, albo nie zaproponują nic oprócz niezintegrowanych z samochodem systemów (L200), co jest IMHO o wiele uczciwszym rozwiązaniem.

pozdr

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 10:37   

Nalezy sie wam Panowie Duze Przepraszam ja najpierw mowie(pisze)co mysle a potem mysle co powiedzialem.przyznaje ze niepowinienem tak reagowac ale wszysko co napisalem to prawda pozdrawiam
Cytat:
W Polskim salonie albo wcisną ci oryginalną nawigację za 9000zł (hilux, nawara) która obejmuje tylko główne drogi, albo nie zaproponują nic oprócz niezintegrowanych z samochodem systemów (L200), co jest IMHO o wiele uczciwszym rozwiązaniem.
moja sugestia:niewychwalam tutejszych produktow ale radio z dvd+navi wszystko na 7 inch wyswietlaczu za 900£tj ok4.500zl mysle ze taniej sprowadzic jak w polsce kupowac

Thor
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 12:26   

Widać temat już jest całkiem OT ale jak dla mnie trzy problemy:
1. Co z wyświetlaczem oryginalnym jeżeli odłączy się oryginalne radio? Będzie działał bez zarzutu?
2. Czy do takiego radio z DVD jest dobra mapa polski, bo pseudo-mapy z pokryciem 80% nie chcę
3. Radia umiejscowione jest w taki sposób że widok na wyświetlacz przesłania gałka zmiany biegów (skrzynia manual), no i trzeba nieźle schylić głowę, żeby zobaczyć co mapa pokazuje

pozdr

FABIO
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 12:58   

Ja mam navi i mnie nie pika,pika w wersji z automapa.cuda

Odpowiedz do tematu