Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto zna niemiecki i pomoże w tłumaczeniu?
Autor Wiadomość
macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-01-2008, 13:46   Kto zna niemiecki i pomoże w tłumaczeniu?

O co tu chodzi?:
Zwei Vorbesitzer. Habe den Wagen 2005 bei dem Autohaus DIRKES in Köln erworben. Der Wagen ist in technisch einwandfreiem Zustand und wurde von mir immer in einer sehr guten Fachwerkstatt gewartet. Es handelt sich um ein ehrliches Fahrzeug und ich verkaufe ihn nur, weil ich Mercedes Fan geworden bin und schon zwei andere Fahrzeuge besitze. Außerdem habe ich ihm hinten zwei Spurverbreiterungen (insg. 40mm) angebracht, die aber bei Wunsch sofort entfernt werden können. Auch eingebaut ist ein schönes Blaupunkt CD/ Radio. Weitere Fragen werden gerne beantwortet

I jeszcze jedno: gość nie chce pisać po angielsku i mówi, żeby do niego tylko po niemiecku. Jak będzie brzmiało coś takiego?:
Dzień dobry, jaka jest ostateczna cena za galanta? Oferuję około 7500E. Czy samochód był kiedykolwiek naprawiany z powodu jakiegoś wypadku, uszkodzenia, awarii...? Proszę też o dodatkowe zdjęcia lepszej jakości, w tym kokpitu, wnętrza, silnika...

Dzięki z góry za pomoc!
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 04-01-2008, 14:24   

Witam:
tłumaczenie, ale nie jestem na 100% pewien szczególnie jeśli chodzi o to złamanie, albo jakieś wgniecenie, ale jak sie przyda to proszę:

Dwóch właścicieli. Kupiłem samochód w 2005 roku w Kolonii w warsztacie DIRKES. Samochód jest w nienagannym stanie technicznym i przeze mnie był serwisowany w dobrym warsztacie. Chodzi o uczciwy samochód i sprzedaję go ponieważ jestem fanem Mercedesa i posiadam już dwa inne samochody. Oprócz tego (tu jest trochę trudno) z tyłu są ślady po załamaniu???, które na życzenie natychmiast mogą być usunięte. Jest również zainstalowany piękny Blaupunkt CD/Radio. Na inne pytania chętnie odpowiem

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2008, 14:32   

apikus, dzięki serdeczne. Szkoda, że nie ma pomógł, bo już byś dostał :lol: Browar Ci wiszę :lol:
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2008, 14:36   

Pytania mogą nie byc do końca poprawnie, ale powinien zrozumieć. A może ktoś, kto zna niemiecki pomoże.
Guten Tag,
Wie ist stimmt Preis für diesen Wagen?
Ich möchte 7500 EUR bezahlen.
Hat diese Wagen Unfall oder andere Beschädigung?
Bitte senden zu mir mehr Fotos im besten Qualität (Innenraum, Motor, Cockpit)

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2008, 14:40   

Jesteś wielki :prayer: :prayer:
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95

apikus 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2008, 15:08   

Najpierw sprawdź czy Niemiec zrozumie. :wink:
Pozdrawiam
Andrzej

Dyrekcja Subaru
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 23:24   

Dzień dobry.

Tłumaczenie:
Jestem trzecim właścicielem. Kupiłem samochód w salonie Dirkes (znana firma ! - przyp. tłumacza, czyli , no... mój :wink: ) w Kolonii w 2005 roku. Auto jest technicznie w nienagannym stanie i było serwisowane w bardzo dobrym warsztacie (uwaga tłumacza .. czyt znowu :P : nie jest napisane : w autoryzowanym). Jest to porządny samochód (dosłownie: uczciwy; ale to po polsku "nie brzmi") i sprzedaję go tylko dlatego, że stałem się fanem Mercedesa, a ponadto posiadam dwa inne auta. Z tyłu poszerzyłem mu rozstaw kół ( 40mm) ; na życzenie może być natychmiast przywrócony do stanu pierwotnego (wniosek tłumacza : najprawdopodobniej pierścienie dystansowe - co z łożyskami tylnymi ?)
Ponadto wbudowane jest dobre (dosłownie: ładne) radio/CD Blaupunt.
Chętnie odpowiem na dalsze pytania.

Koniec tłumaczenia :finga:

Dalej: to że gość nie chce pisać po angielsku jest zrozumiałe. Ludzie tam z, powiedzmy "średnim" wykształceniem rzadko znają ten język. Natomiast jakość użytego języka niemieckiego jest jak najbardziej na poziomie.

Jeżeli można zasugerować niektóre dodatkowe pytania:
1. Jaki jest rok produkcji-rejestracji ?
2. Jaki jest przebieg ?
3. Do kiedy ważny jest TÜV ? (ważne dla wartości samochodu !!!)
4. Jaka to jest wersja (silnik-skrzynia-wyposazenie)
5. Czy samochód jest bezwypadkowy ?

Odpowiednie tłumaczenia:

Guten Tag,
ich habe Ihre Anzeige mit Interesse glesen.
Könnten Sie mir bitte folgende Fragen beantworten:
1. Wie ist der Baujahr des Fahrzeuges und die Erstzulassung ?
2. Die Laufleistung ?
3. Bis wann ist der TÜV ?
4. Welche Version ist das (Motor-Getriebe-Ausstattungsvariante)?
5. Ist der Wagen Unfallfrei ?
6. Wie wäre Ihr Endpreis ? (sugestia - o cenę bym na tym etapie jeszcze nie pytał ...)

Wenn's geht, möchte ich sie auch um Fotos besseren Qualität bitten, und zwar Armaturenbrett, Innenraum und Motorraum.

Im Voraus vielen Dank

MfG

.................. ← tu podpis :)

Pozdrowienia

PS: sorry, że się jeszcze nie przywitałem; potrzeba kobiety (Macia jak się domyślam, to przedstawicielka płci pięknej) była dla mnie bardziej priorytetowa :lol:

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 04-01-2008, 23:30   

Dyrekcja Subaru napisał/a:
Macia jak się domyślam, to przedstawicielka płci pięknej

To sie ucieszy jak przyjdzie :)

Dyrekcja Subaru
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 23:41   

:oops:

A to wyszło :mrgreen:

Nie jestem za dobry w te klocki - komputerów uczyłem się przed pierwszą wojną punicką (wtedy nazywali to liczydła)

Macia: SORRY

Pozdrowienia

PS. facetowi też bym pomógł ... ale aż tak bym się nie spieszył i najpierw przywitał :rolleyes:

Odpowiedz do tematu