Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer C62 1.5 TURBO?
Autor Wiadomość
aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 21:36   Lancer C62 1.5 TURBO?

Witajcie szanowni forowicze :) Chciałbym was zapytac czy ktos juz probowal lub tez załozyl do tego Lancera turbosprezarke? wiem ze to koszt conajmniej 4 tyś ale miskowi brakuje kucy i odpowiedniego "dzwieku" nie mowcie mi prosze o mapowaniu kompa itp sprawach;) chciałbym sie dowiedziec czy ktos to juz robil i od jakiego samoch wzial np kolektor wydechowy czy tez sama sprezarke.. i najwazniejsze czy sam silnik wytrzyma podlaczenie sprezarki czy tez trzeba bedzie zakupic nowe kute tloki inna głowice itd.
z góry dziekuje za wszystkie rady ;)

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 23:44   

nie ma sensu do tej budy praktycznie plug & play pasuje silnik 2.0 Eclipsa do tego dokładając tubawke możesz liczyć spokojnie na 200 KM. większy przyrost mocy uzyskasz napewno z silnika z Eclipsa niz modyfikując ten który posiadasz. musisz teraz tylko dostać najlepiej front cut jakiegoś dawcy i ogień w szopie :D

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2008, 23:47   

w zasadzie zakladajac silnik z eclipsy nie bylo by wiekszego sensu podnosic jego osiagow bo w koncu o ile dobrze pamietam seryjnie jest 150KM hm.. ale z 2 strony skrzynia polosie itd.. wszystko pasuje bez zadnych kombinacji?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-01-2008, 01:04   

aniol_jojo, poszukaj silnika z Hyundaia S-Coupe - taki jak Twój tylko z turbo.
Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2008, 03:01   

Hubeeert napisał/a:
aniol_jojo, poszukaj silnika z Hyundaia S-Coupe - taki jak Twój tylko z turbo.

Hubeeert znalazłem takiego hultaja na alledrogo i jego moc to około 115 kucy chyba troche za mały przyrost ? chyba że sprzedający źle podał dane....

osobiście myśle że 4G63 z Eclipsa było by bardziej rozwojową propozycją... chociaż w sumie nie wiem co da sie wydusić z 4g15 ale zauważając że większość robi jednak swapa to odpowiedź sama nasuwa mi sie na usta...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 05-01-2008, 14:05   

Widzisz to jest tak.
4G15Turbo z Hyundaia czy jak się to tam nie nazywa będzie pasowało do komory C62A jakby tam zawsze było. Podobnie powinno być z hamulcami itd.

4G63 DOHC to 140-150KM. Bez odpowiedniego zawieszenia, hamulców, nowej wiązki, to ciężko będzie tym jeździć.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 06:49   

Hubeeert napisał/a:
Bez odpowiedniego zawieszenia, hamulców, nowej wiązki, to ciężko będzie tym jeździć.

eee przecież to Lancer a dostać do niego części zawieszenia od GTi to nie problem to samo dotyczy sie hamulców, problemem może być tylko wiązka... ale w momęcie zakupu front cuta z eclipsa wszystko jest na miejscu tylko potrzeba kogoś kumatego kto to dobrze zaznaczam jeszcze raz dobrze poskłada to wszystko w całość :)

allias
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 12:19   

Jedna sprawa to uzyskasz moc ze swapa a drugie to z tuningu. Prosta zmiana silnika doprowadzi do uzycia dokladnie tego samego poziomu mocy ale jesli go dodatkowo dostrisz do swojego samochodu to mozesz oczekiwac wiecej. Sadze ze zmaina na 4g63 to moze byc bardzo ciekawe rozwiazanie., nie wsponinajac o 4g63t.

Pamietam jak jeden z kolegow Eclipsy 3G (USA) wymienil swoj V6 6g72 3.0L (205 KM) silnikem V6 6g74 3.5L (205KM) z Diamante, ktory w sedanie nie mial wcale wiecej mocy, ale wlasciwy tuning wiekszej jednostki z lzejsza buda i manualna skrzynia, stworzyly moc wyjsciowa ponad 220KM na kolach gdzie na poczatku bylo ~170KM. Przyrost 30% (50KM) z 0.5L to bylo naprawde duzo.

Sadze ze przy zmianie z 1.5L do 2.0 (nawet N/A) i potem wlasciwym zestrojeniem masz szanse uzyskac bardzo ciekawe rezultaty.

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 20:40   

No coz z Waszych wypowiedzi wynika jasno ;) Trzeba teraz bedzie znalezsc pol eclipsy i przelozyc wszystko bo wg mnie tak chyba bedzie po 1 i taniej, po 2 szybciej a z tego co wyczytalem z waszych wypowiedzi wszystko pasuje do c62 a o zawieszenie juz nie musze sie martwic bo mam załozone sprotowe H&R czyli pozostaje jeszcze kwestia ECU silnika i skrzyni biegłow a hamulce w pozniejszym czasie mysle ze nacinane wentylowane beda w tej sytuacji najodpowiedniejsze. Dziekuje wam wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)

allias
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 23:20   

aniol_jojo napisał/a:
Dziekuje wam wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)

To pododawaj "punkty" tym co pomogli. :P :D

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 09-01-2008, 00:11   

a samą turbinę od tego 4g15T z Scoupe? da się wsadzić? tak np do mojego??

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 07:09   

Allias .. i tak tez zrobilem ;)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 10-01-2008, 00:24   

tomusn napisał/a:
a samą turbinę od tego 4g15T z Scoupe? da się wsadzić? tak np do mojego??

Wszystko się da. Tylko, że Twój ma za słabe hamulce i skrzynię. Nie ma dolotu ani wydechu do tej turbiny. Tłoki też masz inne. Zawory również. Wtryski paliwa. itd.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

dyzio007
[Usunięty]

Wysłany: 15-06-2008, 10:20   

wiem ze kotlet ale jestem ciekawy czy cos wyszlo z tego projektu i czy smiga juz takie jakies autko w pl??

aniol_jojo
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 04:31   

dyzio007 napisał/a:
wiem ze kotlet ale jestem ciekawy czy cos wyszlo z tego projektu i czy smiga juz takie jakies autko w pl??

niestety moj projekt zostal wstrzymany z braku funduszy :( ale na pewno bedzie reaktywanca a co do tego czy cos takiego jezdzi w pl.. tak jezdza, mialem okazje widziec lancera z silnikiem od eclipsy :)

Odpowiedz do tematu