Ksiazka serwisowa |
Autor |
Wiadomość |
pesado [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 21:23 Ksiazka serwisowa
|
|
|
Witam poszukuje ksiazki serwisowej do accenta z roku 1999 tego po liftingu nie wiem czy sa jakies roznice miedzy ta wczesniejsza jesli nei to moze byc tez taka...A teraz inne pytanie gdyby takowej ksiazki nikt nie posiadał...Czy a accencie z roku 1999 były montowane kable pod halogeny bo ja mam dziury w atrapie na takowe ale nie moge zlokalizowac kabli |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 03-01-2008, 23:15
|
|
|
Accent I (obły) po liftingu czy Accent II (kanciasty) (zwany też Verno) ?
na 99% nie masz doprowadzonych przewodów do zaślepek w zderzakach |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
wlad [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2008, 07:11
|
|
|
ksiazki raczej nigdzie nie znajdziesz-ja szukalem w anglii i tez nie znalazlem.a co do kabli-tez mam otwory na halogeny,ale kabli nigdzie nie widzialem. |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 Classic
|
Wysłany: 04-01-2008, 16:57
|
|
|
e-gen napisał/a: | Accent I (obły) po liftingu czy Accent II (kanciasty) (zwany też Verno) ? |
No właśnie który?
Jeśli obły to nie masz doprowadzonych kabli do halogenów. Accent miał ok. 11 różnych wersji wiązki elektrycznej zależnych od rocznika i wyposażenia.
Mam dostep do książki Accenta w wersji obłej tylko nie mam za bardzo czasu skanowac całej. Jeśli potrzebujesz jakiś konkretów to napisz. |
|
 |
pesado [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 12:45
|
|
|
Chodzi mi o tego accenta I (obły) wynika z tego co piszecie ze nie ma kabli mimo to ze sa dziury na halogeny a moze ma ktos jakis schemat jak podpiać takie kable?... jeszcze mam jedno pytanie czy słyszałem ze sa zestawy naprawcze do skrzyni biegow ktore redukuja luzy bo ja mam takie i ciezko tez wbić wsteczny bieg pewnien mechjanik zalecił mi wymiane oleju w skrzyni ale podobno to nic nie pomoze a jesli juz to tylko na chwile jesli ktos by wiedział gdzie kupic taki zestaw to prosze o kontakt |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-01-2008, 18:45
|
|
|
pesado napisał/a: | Chodzi mi o tego accenta I (obły) wynika z tego co piszecie ze nie ma kabli mimo to ze sa dziury na halogeny a moze ma ktos jakis schemat jak podpiać takie kable?... |
Ja podpinałem do świateł mijania. Dodatkowy bezpiecznik, przekaźnik i przycisk w kabinie. Zapalały sie tak jak powinny czyli tylko wtedy gdy świeciły mijania. Kurcze nie mam żadnego schematu, wszystko było na żywioł...
Nie słyszałem o zestawie naprawczym do skrzyni biegów... Przez 6 lat i 200 tyś. km nie miałem problemu ze skrzynią. Tylko raz wymieniłem sprzęgło... Lepiej na początek wymień olej w skrzyni. Koszt niewielki a wbrew pozorom może pomóc. Ja wymieniałem co 2 lata i skrzynia nigdy mnie nie zawiodła. |
|
|
|
 |
pesado [Usunięty]
|
Wysłany: 06-01-2008, 20:03
|
|
|
Ten olej sam wymieniałeś wlewałeś go przez czujnik cofania ? bo ja szukałem gdzie go wlać ale nic innego nie znalazłem.... A do tych halogenó to zapalały sie kiedy właczyłeś swiatła mijania i nei mogłeś ich wyłaczyć tak zeby świeciły same mijania ? |
|
|
|
 |
Potek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-01-2008, 18:01
|
|
|
pesado napisał/a: | A do tych halogenó to zapalały sie kiedy właczyłeś swiatła mijania i nei mogłeś ich wyłaczyć tak zeby świeciły same mijania ? |
Mogłem je włączać i wyłączać jak chciałem pod warunkiem że paliły się już swiatła mijania. Po prostu nie mogłem zapalić samych przeciwmgielnych jeśli nie były już włączone światła mijania.
Olej w skrzyni biegów wymieniał mi zawsze mechanik. Nie mam pojęcia jak. |
|
|
|
 |
|