|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari DID] Dziwne odgłosy po odpaleniu zimnego silnika |
| Autor |
Wiadomość |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2008, 14:01 [Cari DID] Dziwne odgłosy po odpaleniu zimnego silnika
|
|
|
Witam
Jako że mam ten wspaniały samochód od kilku tygodni, więc nie do końca wszystko wiem.
Od jakichś 2-3 tygodni po odpaleniu rano zimnego silnika, po chwili (z okolic komory silnika, raczej po lewej stronie) dobiega mnie dźwięk pracującej jakiejś pompki (dźwięk identyczny do odgłosu pompki od spryskiwaczy jak braknie płynu i pompuje "na sucho"). Trwa to kilka sekund, następuje przerwa i po chwili następuje "dopompowanie" jeszcze tak raz lub dwa razy. Czasami nie słyszę tego dźwięku - występuje tak przy około 80% uruchomień silnika.
Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było, a zaczęło się po kompleksowej wymianie płynów i filtrów w warsztacie.
Może ktoś mnie naprowadzić co to może być?
Pozdrawiam
Arthus
[ Dodano: 10-01-2008, 17:04 ]
Heh. Widzę że nikt chyba z czymś takim się nie spotkał Poczekamy zobaczymy aż objawy się zmienią / nasilą. |
|
|
|
 |
|
|
|