Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:30
[Cari 1.9DI-D] Carisma DiD vs Octavia I TDI
Autor Wiadomość
Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2008, 13:04   

Rafal_Szczecin napisał/a:
, musialbym wlaczyc ogrzewanie tylniej szyby i po jakims czasie zobaczyc, czy szklo lusterka jest cieple, to bym sie dowiedzial, czy mam czy tez nie :P

Zdejmij lusterko i zobacz ;) :mrgreen: W najgorszym wypadku masz wyjście kablami...

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 13:27   

Nie ma znaczków.Według mnie masz podgrzewane na 100%.Jak podczas jazdy Ci zaparują włącz podgrzewanie szyby i na pewno para zniknie.To chyba w Cari było w pakiecie-elektryczna regulacja lusterek+podgrzewanie.Masz na 1000% :lol: :lol:Musisz przeprosić Cari za to :P

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 13:34   

Scyzor napisał/a:
Wolę dobrą, sprawdzoną płytę stalową

ja w swojej skodzie taka zalozylem od 4x4 i przez muldy ide jak burza ze snopem iskier spod auta, jedyny minus to huk uderzenia, ale "idzie" sie przyzwyczic.
powiem tak: skoda to beznadziejne auto ale silnik ma rewelacyjny (jezdze 110KM).

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 07-01-2008, 14:05   

heckler napisał/a:
Musisz przeprosić Cari za to

chyba pojde cmoknac ja w maske ;)
kurcze wlasnie przed chwila wrocilem z trasy dom/sklep/sklep/dom i zapomnialem sprawdzic czy lusterka grzeja :P

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 14:32   

Dwie kwestie.
Po pierwsze całkowicie się z Wami zgadzam, że Octavia nie ma za grosz charakteru i Octavii na pewno nie kupię. Wziąłem ją do porównania, bo większość ją zna. Jeśli już to myślałbym bardziej o czymś na tej samej płycie podłogowej, np. Toledo. Ma te same wady i zalety co Octavia, ale ma przynajmniej trochę charakteru...

Co do lusterek natomiast, to tylko kwestia wybranego modelu. Ja akurat mam podgrzewane lusterka we wszystkich autach, z którymi mam do czynienia (z wyjątkiem Forda Ka żony) i osobiście nie wyobrażam sobie, żeby mogło tej funkcji nie być... :)

A inna sprawa, że wielu kierowców faktycznie nie zdaje sobie nawet sprawy z tego, że ma podgrzewanie bo ono faktycznie nie ma odrębnego włącznika, tylko załącza się razem z ogrzewaniem tylnej szyby. Mam tak samo w Primerce.

pozdrawiam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-01-2008, 12:51   

mam podgrzewane lusterka :) wczoraj sprawdzilem :) hehe

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 13:21   

No widzisz :) Cudze chwalicie... :)

pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 08-01-2008, 14:47   

A przeprosiłeś miśka :?: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 19:34   

Octavia na pewno ma zdecydowanie większy bagażnik, bo o blisko 100 litrów (98 dokładnie). Jeździłem wersją 90 i 101 konna i powiem tak: TDi zachowuje sie bardziej nerwowo, natomiast moja Carisma (102 konna) znacznie płynniej rozwija moc i przez to jeździ się nią przyjemniej. 102 konie są wystarczające, ale przy maksymalnym załadunku 2 osobami. 4 osoby i bagaż i już mamy nieciekawą sytuację przy wyprzedzaniu, chociaz jak się postaramy to też damy rady 8)
Plastiki w Cari masz zdecydowanie lepszej jakości, stylistyka deski jak dla mnei jest też ciekawsza. W Carismie czesto jest też automatyczna klimatyzacja, fabryczne radio z komputerem pokładowym, elektryka itp itd. W Octavii jest nieco bardziej gołowato.
Jeśli natomiast chodzi o porównanie do Toledo to jest jedna miażdżąca różnica na korzyść Mitsubishi - wielka klapa bagażnika w liftbacku kontra malutka klapka sedana. Co z tego że masz 70l więcej bagażnika, skoro jego otwór załadunkowy i tak nie pozwoli wykorzystać ci całej przestrzeni

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Wysłany: 08-01-2008, 19:38   

vostel napisał/a:
Jeśli natomiast chodzi o porównanie do Toledo to jest jedna miażdżąca różnica na korzyść Mitsubishi

bo gdzie indziej masz takie fajne forum jak nie tutaj :?: :D

mareqm 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Wysłany: 08-01-2008, 19:39   

Święte słowa Rafał.
Pozdrawiam.

Scyzor
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 21:20   

vostel napisał/a:
Jeśli natomiast chodzi o porównanie do Toledo to jest jedna miażdżąca różnica na korzyść Mitsubishi

bo gdzie indziej masz takie fajne forum jak nie tutaj :?: :D

He, he ;) My w NKP zwykliśmy mawiać dokładnie to samo ;)

pozdrawiam,

heckler
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 07:23   

mam podgrzewane lusterka wczoraj sprawdzilem hehe

A widzisz!Tyle czasu zyłeś w nieświadomości :mrgreen: I ile jeszcze byś tak żył?? :wink: Przeprosić Misia raz!!Byłem pewny że je masz.Pozdrawiam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi