Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
03-06-2007, 23:51
[CS9W 2.0] głośniki
Autor Wiadomość
marti33 
Forumowicz

Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 29-04-2007, 18:06   [CS9W 2.0] głośniki

Witam, chcę się dostać do głośników w przednich drzwiach w Lancerku 2.0 sport kombi z 2003. Czy ktoś wie jak tej sztuki dokonać, czy czeka mnie wyrywanie tych koszmarnych zatrzasków :(
Ostatnio zmieniony przez akbi 31-05-2007, 21:13, w całości zmieniany 2 razy  

glowix
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2007, 12:07   

Trzeba zdjac tapicerke drzwi. Idzie to dosyc latwo. Pamietaj tylko, zeby napierw zdjac trokat przy lusterku (wyciagasz plastik ze srodka, odrecasz srube, sciagasz reszte).
Pozniej klamka (pod zaslepka sruba). I dalej juz sciagasz boczek, kilka srub z boku, reszta na wcisk. Ale robilem juz to kawal czasu temu...

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 06-01-2008, 19:16   

Jakie głośniki są w drzwiach i jakie w słupkach (rozmiar?) w lancerku kombi 2.0 z 2003r?

Te seryjne głośniki to trgedia jest :( .

glowix
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2008, 20:11   

W drzwiach sa takie 15 cm wynalazki, maja po 15 watt, wykonanie pozostawia wiele do zyczenia... Na dystansach wejda prawie kazde 16.5.

W slupkach... nie wiem co wejdzie, bo moja wersja nie miala nic w slupkach i wysokotonowe montowalem sam w trojkatach od lusterek. Ale mozesz zmialo zalozyc, ze tweeter zawsze sie zmiesci i da jakos zamontowac.

Odezwij sie na prv jak jak bedziesz sie przymierzal do sprawy to postaram sie cos doradzic.

marti33 
Forumowicz

Auto: LANCER KOMBI 2.0 SPORT
  Wysłany: 08-01-2008, 21:15   

z tyłu 13 cm "rozwalcowane" nic tam konkretnego nie wejdzie, szkoda :)

glowix
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 22:21   

To tu sedan jest lepszy. Spokojnie 16.5 wchodza, ale... jezeli sa to glosniki 2, albo 3 drozne to trzeba uwazac na wielkosc czesci wysokotonowej, bo przy glosniejszym sluchaniu (wiekszy skok) uderzaja o standardowa maskownice w polce :-)

Artii 
moderator mitsumaniak

Wysłany: 09-01-2008, 18:19   

glowix masz może jakieś fotki rozebranych drzwi wraz z miejscem na głośniki?
Jak myślisz zmieszczą się w drzwi elipsy 6"x9"?

marti33 co to znaczy rozwalcowane?

glowix
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 21:29   

Zdjec nie mam, elipsy wejda jak na moje, ale nie bedzie latwo. Trzeba bedzie sobie samemu z mdf wyrzezbic dystanse i w zaleznosci od magnesu moze troche poprawic w "metalowym". Ja bym odpuscil. W drzwi przyzwoity system 16.5 wystarczy. Uzupelnij to jakims basem z tylu. Jest kilka opcji ale chyba najlepiej regularny sub... generalnie dlugi temat...

Artii 
moderator mitsumaniak

Wysłany: 10-01-2008, 17:27   

Elipsy mam w starym misiu i super graja wiec myslałem żeby je przełorzyć.
Myślałem żeby kupić jakąś małą skrzynke aktywną a reszte narazie zostawić ale nie wiem.

mazzi
[Usunięty]

Wysłany: 14-02-2008, 15:03   

Ja mam podobny problem.Kupilem Lancera kombi z 2003 i nie mam dzwieku z tylu.Jak tam sie dostac?

glowix
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2008, 08:36   

Sprecyzuj gdzie sie chcesz dostac? Drzwi - delikatnie sciagasz oslone okrecajac wczesniej klamke. Tyl to moze kolega pomoze, ja sie moge wypowiedziec nt. sedana :-)

conyo 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Sport Karawan :)
Wysłany: 16-11-2010, 12:39   

Może jestem monotematyczny ale... ;) Niedawno postanowiłem zrobić troszki basu w moim samochodzie. Sądziłem, że wina słabego dźwięku tkwi w głośnikach (no bo nie może być w radio; przecież to Sony). Pojechałem do magika od car audio. Ku mojemu zdziwieniu pierwsza rzecz o jaką zapytał to właśnie radio. Byłem w jeszcze większym szoku kiedy stwierdził, że "wyrzucimy Sony i założymy prawdziwe radio samochodowe" . Zaproponował niski model firmy Clarion i... głośniki odżyły. Bas mruczy aż miło, środek gra czysto a dźwięki wysokie nie piszczą jak pazurami po tablicy. Wiem, że nie jestem autorytetem w dziedzinie car audio ale kosmetyczna zmiana jaką było zamontowanie innego radia baaardzo pozytywnie wpłynęła na jakość dźwięku (przy zachowaniu fabrycznych głośników) a co za tym idzie jeszcze większą przyjemność z jazdy. A przecież to o to w tym wszystkim chodzi... :d

glowix
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2010, 15:03   

Sony nie ma duzego powazania wsrod specow od car-audio to prawda, ale z drugiej storny wszystko zalezy od modelu, Sony na pewno ma tez modele, ktore graja lepiej.

Nasuwa sie tylko pytanie czy wspomniany sprzedawca nie mial dobrej prowizji na Clarionie :-)

Tak czy owak seryjne glosniki w CS0 sa do bani (przynajmniej te sprzedawane w PL), jak wymienisz glosnik to zrozumiesz.

Artii 
moderator mitsumaniak

Wysłany: 17-11-2010, 06:50   

No to ja muszę się zgodzić z conyo. Też ostatnio wywaliłem soniaka bo mnie strasznie denerwował (zero basu, nie wspomnę o ciągle trzeszczącym radiu). Efekt jest bardzo dobry - nie spodziewałem się że wymiana radia coś da. Głośniki seryjne nie są wysokiej klasy jednak z pionkiem grają dużo lepiej co mnie na obecną chwilę satysfakcjonuje.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-11-2010, 09:30   

Może podacie ten model radia który tak wyrzucacie?

Odpowiedz do tematu