|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kluczyk do felg problem z doplywem powietrza z zewnatrz |
Autor |
Wiadomość |
AmD [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 20:35 kluczyk do felg problem z doplywem powietrza z zewnatrz
|
|
|
witam posiadam w galancie alufelgi 15 na zimowej oponie no i aby odkrecic felge zeby dostac sie do srob potrzebny jest kluczyk ktorego nieposiadam niestety ;p da sie gdzies dokupic takowy kluczyk ?? albo jakos bezinwazyjnie zdjac ta zaslepke ??
drogi problem lezy w doplywie powietrza z zewnatrz po wcisnieciu przycisku tego kolo klimy zaczyna cos jednostajnie pukac dosc szybko dzwiek ten wydostaje sie gdzies kolo poduszki pasazera co to moze byc jakis silniczek czy co?? jak to dziadostwo wyeliminowac bo nieda sie z tym jezdzic ;p |
|
|
|
 |
pipi_ja
Forumowicz
Auto: Galant EA 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2008, 21:15
|
|
|
Witam Cie kolego.
Z tego co sie domyślam chodzi Ci o przycisk od obiegu powietrza wewnątrz kabiny?
Jakiś miesiąc temu przerabiałem ten problem. U mnie po wcisnięciu najpierw było słychac jak sie coś przesuwa a po chwili pukanie o jakim piszesz.
Wyjąłem schowek pasażera i zobaczyłem coś w rodzaju siłowniczka. Okazało się, że ten własnie silniczek zamyka i otwiera dopływ powietrza z zewnątrz.
Po rozebraniu znalazłem uszkodzony jeden z trybików, miał wyłamany ząbek. Na moje szczęście to kółko podczas otwierania i zamykania nie robi pełnego obrotu i tylko je przesunąłem o pewien kąt i jest dobrze. Poprostu nie dochodzi do uszkodzonego miejsca.
Mogę sie założyć, że masz to samo.
Uważaj tylko bo dosyć ciężko sie rozbiera to ustrojstwo i łatwo uszkodzić coś jeszcze przy okazji.
Powodzenia !!! |
|
|
|
 |
|
|