Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Panew...
Autor Wiadomość
SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 10:10   Panew...

Pytanie szybkie i proste.... coś stuka w silniku... rozrząd wygląda ok. raczej. nowe hydroregulatory z dużą dziurką.

Czy: stukająca panew = obrucona panew = brak ciśnienia oleju ?

staram się zdiagnozować co to może być bez rozbierania czegokolwiek. ciśnienie oleju jest.

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2008, 13:36   

Samael a chodzi tak jak dieselek? I dziwnie stuka? Jeśli tak to to samo co u mnie było paneweczki poobracane i remoncik sie szykuje. Straszna sprawa i koszta tez niezle pytanie czy wal przezyje szlif?
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 16:32   

nie wiem czy to panew bo żeby u mnie zdiąć miskę trzeba transfer case zdejmować... coś stuka... narazie zajrzałem pod pokrywę zaworów... tam wygląda niby ok... więc zostały panewki i wałek balansowy....

MB
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2008, 21:46   Re: Panew...

SAMAEL napisał/a:
Pytanie szybkie i proste.... coś stuka w silniku... rozrząd wygląda ok. raczej. nowe hydroregulatory z dużą dziurką.

Czy: stukająca panew = obrucona panew = brak ciśnienia oleju ?

staram się zdiagnozować co to może być bez rozbierania czegokolwiek. ciśnienie oleju jest.

jaki masz wskaźnik ciśnienia oleju ??

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2008, 22:31   

SAMAEL, bez zdjęcia michy nic nie zobaczysz. Zresztą komu ja to mówię...
Dla mnie to panew! Miałem ostatnio podobnie. Na pierwszym cylindrze mi sie obróciła. Reszta była w porządku. Aż dziwili sie na szlifie. Ale trudno, zrobiony szlif, silnik pracuje teraz tak cicho że tylko wtryskiwacze słychać jak cykają. No i popychacze się uspokoiły. Tez chodziłem z zamiarem wymiany popychaczy. Ale jak dół dał teraz ciśnienie to góra nawet nie zaklekocze.
Ale co tam dla Ciebie. Nie raz zrzucałeś głowice ;)
Łączę się w bólu.
conti

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 09:55   

heh no nic... wygląda na to że zabrać się muszę za rozbieranie...

ee tam mnie to nie boli, mam czym jeździć w razie czego. parę samochodów na placu stoi. że będą wydatki też mnie nie boli.... bo i tak miały być... tylko kurna trochę później.... bo w tym momencie funduszy nie mam :D ale przed zlotem może się wyrobię i będzie już dotarta kucizna :D

conti64
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 13:12   

SAMAEL, no to nie marudź! Bo czerwiec już tuż tuż :mrgreen:

SAMAEL
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 19:57   

heh najwyżej na zlot przyjadę czerwonym 1g tsi awd klubowicza papy a papa tsi swoim..... nie będę dwa razy robił tej samej roboty jak się panew rozsypała to będzie kucizna ... choćbym musiał poł roku nie jeździć talonem...

Odpowiedz do tematu