Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Chcę kupić Carismę |
Autor |
Wiadomość |
harcerzyk123 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2008, 23:14 Chcę kupić Carismę
|
|
|
Witam forumowiczów.
Jestem zainteresowany zakupem poniższej Carismy:
http://otomoto.pl/mitsubi...t-C4132565.html
Moje pytanie brzmi czy warto zainteresować się tym autkiem oraz na co należy zwrócić uwagę przed jego zakupem.
I jeszcze drugi epytanie gdzie warto zabrać w Warszawie to autko na przegląd przed zakupem aby zminimalizować szanse ewentualnej wpadki.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 10-01-2008, 10:39
|
|
|
Jak dla mnie, to dziwnie wygląda przedni zderzak trochę poniżej łączenia z błotnikami. Ma jakieś takie dziwne "fale", jakby był jakoś dziwnie zamocowany i na siłę dociągniety, żeby nie odstawał. Maska wydaje się na zdjęciach jakby odrobinkę niespasowana z błotnikami (ciut wyżej). Ale to może o niczym nie świadczyć, bo może to wina zdjęć, albo psa sąsiadki
Dziwi mnie kierownica, ale to może niech się wypowie ktoś, kto ma cari '00, bo nie powinna przypadkiem być ta nowa?? Swoją drogą moja jest tak zużyta przy dwukrotnie wiekszym przebiegu. Bardzo mało realny przebieg, tym bardziej, że cena wydaje sie niewygórowana. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 11:12
|
|
|
Nie wiem czy Zwolin-owi chodziło o to samo, ale przedni zderzak z lewej strony klejony, prawdopodobnie taśmą klejącą. Poza tym chyba ok jak na moje oko. |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 10-01-2008, 11:27
|
|
|
wedle mnie też tak wygląda, i ja w swoim modelu 99(po lifcie) mam taką samą kierownicę tylko też w dużo lepszym stanie a mam na budziku ~140tys km. Reszta wygląda dobrze, no poza tym zderzakiem ale to tak jak koledzy mówili |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
harcerzyk123 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 14:45
|
|
|
Dziękuję za wszystkie uwagi i poświęcony czas.
Rzeczywiście zapomniałem powiedzieć, że widziałem przód sklejony taśmą Jednak rezygnuję z zakupu tego autka. Po rozmowie telefonicznej ze sprzedającym wydusiłem z niego informację, że autko jest zajeżdżone i ma przebieg większy niż napisany. Nie udało mi się tylko wydusić czy to on przestawiał licznik czy tak już wziął.
Aktualnie moja żona zwróciła uwagę na dwie inn Carismy. Oto linki do obydwu:
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C4162319.html
http://otomoto.pl/mitsubishi-carisma-C4097879.html
I tutaj znowu pada moja prośba o pomoc w wyborze i również o porady na co zwracać uwagę jeżeli podejdę ewentualnie do takiego autka. Np. jakieś odgłosy pracy silnika, wygląd elementów które mogą stać się ostrzeżeniem przed zakupem tego autka.
Pozdrawiam ponownie i ponownie z góry dziękuję za wszystkie uwagi.
P.S. Ewentualnie jeżeli któryś z forumowiczów ma na widoku sensowną Carismę na sprzedaż to byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje na PW. |
|
|
|
 |
bojownik [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 15:10
|
|
|
Jeżeli chodzi o ta pierwszą, czerwoną to chyba klapa maski na ostatnim zdjęciu jest lekko niedomknięta.
Obie mi się podobają też jestem na kupnie tylko trochę mniejszą gotówką dysponuję ;/ |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 10-01-2008, 15:16
|
|
|
Pod tym drugim adresem , wyprute kable po lewj stronie silnika, coś tam było grzebane. Również zdaje się że srebrny znaczek atrapy i reflektory do siebie nie pasuja. Tego ostatniego nie jestem pewien.Pozdrawiam. |
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 10-01-2008, 15:32
|
|
|
to się zgadza, ze srebrnym znaczkiem wchodziły czarne reflektory na przód -> chyba były montowane od 2002r |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 10-01-2008, 16:53
|
|
|
bojownik napisał/a: | Jeżeli chodzi o ta pierwszą, czerwoną to chyba klapa maski na ostatnim zdjęciu jest lekko niedomknięta. |
niestety domknieta.... tylko zle spasowana ona jest wygieta od srodka ku bokom
druga natomiast :
nie ten znaczek, ale cos mi sie wydaje ze wlasciciel (prawdopodobnie lubiacy tuning) wymienil sobie go po prostu...
Wycieraczka kierowcy podniesiona ku gorze (powinna byc troszke nizej)
Tego nie jestem do konca pewien ale oznaczenie DID powinno byc bardziej przesuniete w prawa strone.
Te firanki Ciekawe po co (slonce czy starch przed paparazzi )
Wglebienie przy naklejce "Carisma" pod lampa tylna,
W 2000 roku nie bylo takiej kierownicy Ta jest dostepna od wersji z "czarnymi lampami"
...i te przewody pod maska... podejrzane
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|