Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 11:33
komedia
Autor Wiadomość
selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 19:32   

A ja bawilem sie tak bedac nad Bugiem bez blota niestety
http://www.youtube.com/watch?v=kn0X6c0NV50

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2008, 21:35   

Thor napisał/a:
A swoja droga to jest ciekawe że w Polsce Nissan ma dużą przewagę marketingową we wszelkiego rodzaju artykułach i porównaniach pickupow.

I w Niemczech i w UK to właśnie L200 wygrywa w kategorii najlepszy pickup...

w gre wchodzą 2 literki PR

[ Dodano: 09-01-2008, 21:40 ]
a te filmiki, no cóż poprostu mamy słabe samochody :oops:

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-01-2008, 23:13   

he he he a ja w poprzednim swoim poscie wykrakalem...moze tam sie wybiora elkowcy i nie tylko...

http://www.off-road.pl/da...ask=view&id=199

pzdr

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 00:21   

selektronik napisał/a:

A ja bawilem sie tak bedac nad Bugiem bez blota niestety
http://www.youtube.com/watch?v=kn0X6c0NV50

cos nie za dlugi ten filmik..takiego skoka to ja dzis mialem na garbie na drodze kolo bukowna ;)

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 10-01-2008, 07:43   

kukra, tylko kiedy to będzie??? wybieramy się??? całą Lkowa banda???

pozdro

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 10-01-2008, 11:08   

Nie mam ani L-ki ani Pajero ale zawsze czytam wasze wypowiedzi na temat waszych testów i testów w różnych gazetach ctp. i zawsze mam własne zdanie choć nie mam pojęcia o jeździe terenówką. Był kiedyś test na fortach w Beniaminowie L-ki Nawary i Forda R. oczywiście wygrał Nawara.
I do sedna: w święta chrzesny mego syna zrobił mu prezent w postaci jazdy Pajerką 3.2DiD, pojechaliśmy na Rejentówkę a potem na Forty w Beniaminowie, pamiętając rózne wyniki testów podchodziłem z pewną rezerwą do Fortów, zreszta jak wspopmniałem jestem laik.
Co prawda nie można porównywać Pajero 3.2 do L-ki ale ruszyliśmy w teren.
Powiem tak, bardziej Ja sie bałem niż nasze Mitsu, beż żadnego zająknięcia i przy naprawdę minimalnych operacjach gazem nie było miejśca które by nas zatrzymało, oczywiście zważając na to że Pajero nie jast moja własnością i trzeba o nie dbać.
Po zakończeniu jazdy dzieciaki były w niebo wzięte a najbardziej JA :lol:

Najwięcej problemów sprawiło nam właściwe położenie dźwigni od sprzęgania napędu 4x4, sztywny itd. ale jechało do przodu więc było chyba dobrze :wink:

Więc jako prawdziwy laik zdaję sobie sprawę że każdy test można tak ustawić że otrzymamy właściwe wyniki. :wink:

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 10-01-2008, 11:15   

Kibloo napisał/a:
kukra, tylko kiedy to będzie??? wybieramy się??? całą Lkowa banda???

kwiecien 2008

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 10-01-2008, 15:41   

no to sie wybieramy na pielgrzymkę... :D

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2008, 20:46   

Ponieważ mam pamięć dobrą, ale niestety krótką to prosiłbym bardzo serdecznie o przypomnienie o tym spotkaniu na naszym fantastycznymforum w kwietniu, bo sam chetnie przychasam.

Student chłopaku
Gdzie ten Benjaminów, to gdzieś pod Radzyminem ??
Jak tam dojechać ? Też chciałem swojego szrota sprawdzić.

Czoło

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 11-01-2008, 08:49   

Forty w Beniaminowie przejal ktos prywatnie. Nie mozna tam tak sobie pojechac. Trzeba umowic sie z zarzadca bo straszy policja, sadami itp za nielegalne wtargniecie na prywatny teren. Tak to chodzi o ten Beniaminow miedzy Zalewem a Radzyminem.

Ja tam nawet Pininem smigalem lecz ciezsze podjazdy byly nie do zdobycia na szosowych kolach.

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 13:33   

Gene napisał/a:
Forty w Beniaminowie przejal ktos prywatnie. Nie mozna tam tak sobie pojechac. Trzeba umowic sie z zarzadca bo straszy policja, sadami itp za nielegalne wtargniecie na prywatny teren. Tak to chodzi o ten Beniaminow miedzy Zalewem a Radzyminem.

A masz tam jakiś namiar, bo chętnie się tam bym wybrał

Gene napisał/a:
Ja tam nawet Pininem smigalem lecz ciezsze podjazdy byly nie do zdobycia na szosowych kolach.

No i własnie dlatego nabyłem 2 komplety kółek Pirelli - ATRY i ICE and SNOW
Standardowe szosówki już poszły w odstawke

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 11-01-2008, 14:25   

Niestety nie mam namiarow ale na miejscu nad szlabanem jest tablica. Jak mi sie pamieta jest tam adres e-mail'owy i tylko to. Kiedys mielismy podobny problem i skonczylo sie utarczka z jakas miejscowa ochrona.

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 11-01-2008, 14:44   

Powiem tak, forty to zgodnie z prawem własność prywatna, lecz w większości szlaban nie jest zamknięty i można tam wjechać, oczywiście można trafić na właściciela i może być nie miło lub można sie dogadać. Jak Ja jeździłem to była Niedziela ok.14-16 i było cicho, całe forty dla nas.

Tak jak wyżej napisane forty są przy drodze z: Radzymina do Zegrza przy takich dwóch ostrych zakrętach za wsią Beniaminów
Inaczej: Jadąc z Nieporętu w stronę Zegrza skręcasz w prawo na Rynię, na rondzie w prawo na Radzymin i od ronda to jakieś 3km (na wprost zakrętu w lewo jest brama wjazdowa a właściwie szlaban).
Dla niewtajemniczonych radzę najpierw na piechotkę obejść teren bo w pewnych miejscach można spaść z urwiska (a jak bryka idzie w górę to przód zasłania co jest przed nami :wink: )

Na dowód tego że z właścicielem da się rozmawiać : to kiedys chciałem zrobić ognisko dla dzieciaków ale trafiliśmy na imprezę robioną przez właściciela, przeprosił i zaprosił na inny termia, ale było miło. :wink:

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 17:49   

Dzięki chłopaki

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu