Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
14-08-2007, 19:17
[EAxx] Filtr paliwa - lokalizacja
Autor Wiadomość
spox73
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2005, 16:38   [EAxx] Filtr paliwa - lokalizacja

Kupilem Galanta z koncowki 97 2,5 V6. Powiedzcie gdzie jest filtr paliwa bo nijak nie potrafie go znalezc. Jakim filtrem moge zastapic orygina,lony bo mi zaspiewali 150 zl, tylko nikt nie wie gdzie go zamontowacI jeszcze jedno - jak czesto robicie wymiany eksploatacyjne. Wszyscy mowia o 10k a autodata podaje 15k.
Ostatnio zmieniony przez robertdg 12-12-2009, 13:04, w całości zmieniany 2 razy  

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2005, 17:25   

w silniku 6G73 (wychodził do końca 97 włącznie) jest w komorze silnika o tu :

a w 6A13 (od 97 w górę) chyba jest z zbiorniku paliwa, ale niech eksperci mnie poprawią jeżeli sie mylę :)

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-11-2005, 11:49   

Witam

W Galancie V6 >97 roku filtr jest koło zbiornika paliwa.
Jak narazie nie spotkałem się z zamiennikiem tego filtra. Pozostaje tylko ori -250 :x w Poznaniu.

Jeżeli ktoś ma info o zamiennikach to proszę o podanie linka albo oznaczenia.

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

bobekm
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2005, 00:44   

Filtr paliwa znajduje sie przy zbiorniku paliwa, ja do swojego kupilem Filtrona, zaplacilem grosze doslownie.Nie polecam wymieniac samemu, no chyba ze juz kiedys to robiles.Uwazaj na zapieczone sruby.WD-40 pomoze.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 29-11-2005, 15:12   

bobekm napisał/a:
Filtr paliwa znajduje sie przy zbiorniku paliwa, ja do swojego kupilem Filtrona, zaplacilem grosze doslownie.Nie polecam wymieniac samemu, no chyba ze juz kiedys to robiles.Uwazaj na zapieczone sruby.WD-40 pomoze.

Masz może oznaczenie tego filtra :?:
Bo w hurtowniach nawet nie mają zamienników, dlatego pytam.

Pozdrawiam

bobekm
[Usunięty]

Wysłany: 30-11-2005, 15:31   

Ja to zrobilem inaczej, kupilem niby katalogowo filtr paliwa do mojego mitsu, pojechalem na kanal i sam zaczalem zmieniac filtr, co sie okazalo starego nie moglem odkrecic bo sruba sie zapiekla a nie mialem WD-40 zeby pomoglo. Zauwazylem ze filtr katalogowy rozni sie od tego co mam, ten ktory powinien byc musi byc zakonczony z jednej strony ktora idzie w strone silnika gwintem aby srube z wezem nakrecic na to, a z drugiej strony taka niby slomka z wypustka, na moim starym filtrze byl tez plastik ktory musialem przelozyc na nowy filtr. Pojechalem z powrotem do sklepu i mi wymienili na taki jaki mialem. czyli jedna strona z gwintem a druga z niby slomka taka.Zalozylem i pasowalo. Filtr paliwa nie jest duzy. Niestety nie pamietam katalogowoi jak to wygladalo.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Wysłany: 19-06-2006, 09:57   

Odświeżam temat

Przeglądałem ostatnio stronę FILTRONA i o dziwo jest tan jakiś filtr :shock: zobacz :arrow: wybierz galant VI
pozdro

piosa
[Usunięty]

Wysłany: 27-06-2006, 16:13   

Czy wiecie jak częst- co ile kkm - należy wymienić taki filtr w moim miśku?

Wook@sH 
Mitsumaniak

Auto: Galant E39A - 2.0 4x4 '89
Wysłany: 16-08-2006, 17:07   

Panowie a czy mozecie mi powiedzieć w którym miejscu jest ten filtr w Galancie z '89 z silnikiem 2.0 16v dohc dodam ze z napedem 4x4 bo dziś kupując pewną część okazało sie ze jest to baaardzo ważne ;)

Levinson
[Usunięty]

Wysłany: 16-08-2006, 19:57   

duzo zamiennikow maja lub moga sprowadzic w luboniu na armii poznan. i mysle ze po atrakcyjnych cenach.np klocki 70 zl a filtr oleju 15 zl. obie czesci japonskie. za filtr paliwa placilem chyba kolo 100 ale dokladnie nie pamietam. pozdrawiam

Adley
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2008, 23:20   

Wracając do lokalizacji - jak w temacie.
Może ktoś mi podpowiedzieć lepiej?
Gdzie mam szukać mojego filtra?
Może jakaś fotka lub szkic :-)

Wielkie dzięki z góry !!

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 11-01-2008, 23:47   

Wjedz na kanal i zejdz na dol. Przy prawym tylnym kole obok zbiornika ujrzysz filtr paliwa.
Z jednej strony idzie do niego wezyk z drugiej jest dokrecany staly przewod. Caly filtr jest przykrecany na obejmie dwoma srubami 12. Jesli chcesz go wymieniac to koniecznie na prawie pustym baku. Na pelnym bedzie Ci sie lalo ciurkiem paliwo. Przygotuj sobie zatem jakis pojemnik na benzyne oraz jakies gumowe korki. No i zamiana musi byc szybka.

Co do filtra ja zastosowalem MANNA. O filtronach slyszalem ze mozna przez nie zmulic auto. MANN w moim sklepie kosztowal mnie 70 zl. Dostajesz filtr ze wszystkimi uszczelnieniami oraz z korkami do zatykania co bardzo sie przydaje. Do wymiany przygotuj sobie dobre klucze oczkowe do odkrecenia obejmy oraz dobry plaski klucz do odkrecenia nakredki przewodu sztywnego. Wezyk natomiast sciaga sie porzez zsuniecie takiej zapadki za pomoca kombinerek. To tyle. Mam nadzieje ze nie ukrecisz sruby jak mi sie to zdarzylo.

Kwestia wymiany filtru. Mnie zawsze uczono ze conajmniej raz na rok przed sezonem
zimowym.

PS. w razie czego to jutro moge zrobic fotki.
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

Adley
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 00:29   

O..., taka odpowiedź mi się podoba!
Fotki chyba nie będą potrzebne.
Może jeszcze się spytam czy ktoś zna sklep (najlepiej on-line) w UK gdzie mogę znaleźć drania. Muszę zmienić bo już mnie szlak trafia a to może być to - myślę, że nigdy nie był zmieniany.

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2008, 01:07   

Sprawdzales ile bedzie taki kosztowal w ASO? U mnie jest inny filtr i znajduje sie w zbiorniku paliwa ale w ASO kupilem go za 6 funtow,wczoraj u nich za filtr oleju zaplacilem 7 funtow.
Inaczej niestety kasuja za wymiane i to w prywatnych warsztatach bo w ASO nawet nie pytalem :evil:

Mozesz tez zadzwonic do tej firmy,powinni to miec na stanie
http://search.stores.ebay...1593238QQsofpZ0

[ Dodano: 12-01-2008, 01:34 ]
Mozesz jeszcze sprawdzic w www.eurocarparts.com numer telefonu do oddzialu w CHESTER
01244 391 212

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Wysłany: 12-01-2008, 10:12   

Katalog MANNA z filtrami do 2.5 V6:

MANN-HUMMEL 2.5 V6
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI