[CB4 1.6] Klocki hamulcowe NipParts ... |
Autor |
Wiadomość |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-01-2008, 15:12 [CB4 1.6] Klocki hamulcowe NipParts ...
|
|
|
Witam.
Jestem zmuszony wymienic klocuszki, poczytalem conieco na forum, ale akurat o Nippart'sach to za wiele nie znalazlem @.@
A na miejscu maja takie wlasnie ...
Jestem ciekaw opinii tych, ktorzy wlasnie takie zalozyli ... ??
(koszt kompletu w PB Auto 75 zl) - drogo ??:D
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:12
|
|
|
HamanN napisał/a: | (koszt kompletu w PB Auto 75 zl) - drogo ??:D | Jeszcze jak drogo! Nie kupuj byle czego. Ja w tym tygodniu założyłem klocki ATE. Komplet to 73 zł! A to najwyższa półka w hamulcach. I powiem Ci, że aż się chce hamować teraz. Więc niech Ci przywiozą klocki ATE i masz pewność, że auto zahamuje wtedy kiedy będziesz tego chciał |
|
|
|
 |
matt81
Mitsumaniak RED DIAMOND

Auto: LANCER 1.6 16v 1995r 4g92
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 94 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:39
|
|
|
Cytat: | Jeszcze jak drogo! Nie kupuj byle czego. Ja w tym tygodniu założyłem klocki ATE. Komplet to 73 zł! A to najwyższa półka w hamulcach |
Hmm.... to bardzo mało zapłaciłeś hugo za te klocki ,jak możesz to zdradz gdzie je kupiłeś. Oczywiscie w 100% zgadzam się że ATE to elita jeśli chodzi o klocki i tarcze , ale NIPPARTS to jeszcze nie jest totalna tandeta, pół roku temu zmieniałem klocki i właśnie postawiłem na NIPPARTS i jestem zadowolony. Hamowanie całkiem przyzwoite , nie piszczą przy hamowaniu, co prawda nie wiem jak długo pochodzą, ale ogólnie pozytywne wrażenie . Z tego co sobie przypominam to zapłaciłem za te klocki ok. 70pln natomiast ATE były na zamówienie i kosztowały coś około 110pln, stąd moje zdziwienie że tak mało zapłaciłeś.
HamanN napisał/a: | Witam.
Jestem zmuszony wymienic klocuszki, poczytalem conieco na forum, ale akurat o Nippart'sach to za wiele nie znalazlem @.@ |
Zdecydowanie odradzam zakup klocków KISHIYAMA , a tym bardziej JC |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 12-01-2008, 19:52
|
|
|
matt81 napisał/a: | jak możesz to zdradz gdzie je kupiłeś | W Wolsztynie w sklepie motoryzacyjnym, ul. 5 Stycznia itd. Nie robię reklamy. W ogóle takie tam mają ceny, że hej. Chociaż klocki ATE do Civic'a z 92 r. kosztują już 112 zł. matt81 napisał/a: | ale NIPPARTS to jeszcze nie jest totalna tandeta | Nie napisałem tego. Wiem, że nie jest zwykłym syfem, bo np. sprzęgła robią przyzwoite. Jak klocki-nie wiem. |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:59
|
|
|
a co z oryginalami ?
ile kosztuja w serwisie - ma ktos zielone pojecie ?
ps. we wtrorek oddaje furke do mechanika na wymiane uszczeli pod glowice, wiec za jednym wjazdem na warsztat wymieniliby mi tez klocuchy, a na te ATE to pewnie bym musial poczekac :/ |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 12-01-2008, 21:08
|
|
|
HamanN napisał/a: | a na te ATE to pewnie bym musial poczekac :/ | Warto. HamanN napisał/a: | a co z oryginalami ? | Po co przepłacać? |
|
|
|
 |
|