[CA4A 1.6] podświetlenie zegarów |
Autor |
Wiadomość |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:07 [CA4A 1.6] podświetlenie zegarów
|
|
|
witam , przeglądałem setki tematów ale nie moge znależc oznaczenia żarówek od podswietlenia zegarów w cao 1.6 94 . Otóz chodzi mi o nazwe (oznaczenie) tych małych żaróweczek ( są też duze:) . sa dwa rodzaje małych z wąskim szkłem i szerokim ( domyslam sie ze chodzi o natężenie swiatła) . POMOCY! |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 13-01-2008, 11:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:19
|
|
|
Przejrzyj ten temat.
Oznaczenie małych żarówek, podświetlających zegary to T5 1,2W. Żarówki większe to W5W 5-watowe. |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:34
|
|
|
ale są dwa rodzaje małych w tej samej oprawce tylko różnia sie gruboscią szkła swiecącego i tu mam problem bo potrzebuje 2 żarówki z cienkim szkłem i 1 z grubszym i nie wiem jak zamówic czy W5W to są te z grubszym szkłem czy też te najwieksze żarówki w zegarach? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-01-2008, 18:53
|
|
|
to kreti napisał/a: | te najwieksze żarówki w zegarach |
|
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:07
|
|
|
kreti napisał/a: | ale są dwa rodzaje małych w tej samej oprawce tylko różnia sie gruboscią szkła swiecącego | Nic podobnego! Oryginalnie w zegarach są dwa rodzaje żarówek: W5W (większe) oraz T5 (mniejsze). Jeśli masz coś innego, znaczy to, że ktoś tam już wkładał ręce. A może pisząc o grubszym szkle masz na myśli niebieskie silikonowe kapturki na żarówkach? |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:23
|
|
|
nie chodzi mi o niebieskie kapturki tylko szkło .By moze są to zamienniki bo długosc szkła jest ta sama tylko szerokosc inna no i mocniej troszke swiecą, licznik itp. swieci cały tak samo tylko róznice widze w dodatkowych zegarach ( po zakupie colta poprzedni własciciel w niemczech zamontoował 3 dodatkowe zegary wszystkie z logo mitsubishi motors) otóż w zegarze od ładowania i temp. oleju sa własnie z niebieskimi kapturkami te cienkie takie jak w liczniku, a w 3 zegarze od podcisnienia jest żarówka nieco szersza bez kapturka ,) rozkeciłem licznik i taką samą zauważyłem dlatego pytałem o podswietlenie licznika żeby wiadomo było o co chodzi , a teraz mam rokminke |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:37
|
|
|
a nie mozesz poporstu je wyciagnac i isc z nimi do sklepu zeby Ci takie dopasowali?? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 12-01-2008, 19:48
|
|
|
kreti a moze jakieś diody LED masz wsadzone? |
|
|
|
 |
jacobs [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2008, 00:21
|
|
|
Chyba domyslam sie o co chodzi...Tez mialem u siebie w liczniku 2 takie zaroweczki (podstawa normalna a pozniej sie poszerza - rodzaj malej banki). Spokojnie zmien na T5.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2008, 13:34
|
|
|
jacobs napisał/a: | Chyba domyslam sie o co chodzi...Tez mialem u siebie w liczniku 2 takie zaroweczki (podstawa normalna a pozniej sie poszerza - rodzaj malej banki). Spokojnie zmien na T5.
Pozdrawiam |
dokładnie , rodzaj małej bańki, dzieki pozdrawiam
[ Dodano: 13-01-2008, 13:51 ]
a może ktos mnie nakierowac które to są t5 na aukcji alegro bo widze ze są w róznego rodzaju oprawkach i mam niepewnosc. dzieki |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2008, 14:00
|
|
|
kreti napisał/a: | a może ktos mnie nakierowac które to są t5 na aukcji alegro bo widze ze są w róznego rodzaju oprawkach i mam niepewnosc. dzieki |
Aukcja Allegro. Musisz napisać, że chodzi o żarówkę T5 1,2 W. Ale nie musisz kupować na Allegro. Kupisz w niemal każdym sklepie motoryzacyjnym. |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2008, 15:25
|
|
|
własnie chodzi mi o niebieski kolor ale może w motoryzacyjnym zdobede jak nie to alegro |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-01-2008, 15:28
|
|
|
W zegarach Carismy takie żaróweczki są powleczone takim gumowym barwionym na niebiesko latexem - nie są malowane tylko maja jakby nałożone takie... hmmm... kondoniki? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kreti [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2008, 15:58
|
|
|
własnie w moich dodatkowych zegarach są 2 żaróweczki z niebieskimi gumkami i w 1 bez, za to szkło swiecące jest szersze ( banka) i wszystkie zegary świeca na biało tak samo poniewaz w tym 3 zegarze zarówka jest troszke dalej usytuowana to jest szersza . A chciałem zmienic podswietlenie zegarów na niebiesko i mam dylemat ( po zamianie żarówek pomiedzy zegarami jest róznica w swieceniu) na to wychodzi że ta szersza żaróweczka swieci mocniej |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 13-01-2008, 16:32
|
|
|
saphire napisał/a: | W zegarach Carismy takie żaróweczki są powleczone takim gumowym barwionym na niebiesko latexem - nie są malowane tylko maja jakby nałożone takie... hmmm... kondoniki? |
W Coltosławach też są takie kondoniki a najlepsze w tym wszystkim jest to, że odpowiadają one za nadanie idealnie .... białego koloru, takiego, który nie razi w oczy.
[ Dodano: 13-01-2008, 16:34 ]
Acha, może ktoś powiedzieć mi ile żaróweczek jest w zegarach od 1.6? Za niedługo stanę się posiadaczem owego i chciałbym żeby świecił na niebiesko lub czerwono, jestem ciekaw efektu. I żarówki w kokpicie też wymienię tylko muszę wiedzieć ile tego kupić.
kreti, nie kupuj na allegro, w motoryzacyjnym taka żaróweczka kosztuje 1,2PLN czyli dwie w cenie jednej |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
|