Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
14-01-2008, 00:12
[OT] z sprzedam EC5W Type S
Autor Wiadomość
Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-01-2008, 23:14   

PLPynton czekam na odpowiedź i zdjęcia.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 23:14   

Hubeeert napisał/a:
...
[ Dodano: 13-01-2008, 22:51 ]
PLPynton, to ja ju nic nie rozumiem.

Ty wystawiłeś ogłoszenie
autoR był i ma zastrzeżenia
Ty twierdzisz, że nic się nie stało

A ja chcę wiedzieć konkretnie co i jak

Chodzi o to ze nie powiem gdzie co i jak i dokladnie za ile mozna kupic. Nie podam bo kosztowalo mnie to kupe czasu i pieniedzy a poza tym ludzi ci nie chca aby takie informacje sie pojawialy z prostych przyczyn prawnych.
Auto jest przerobione, nie ma wycieraczek, zalozonych wszystkich finalnych przewodow hamulcowych i finalnej przekladni kierowniczej przez co nie jest skonczone- pisalem o tym zainteresowanym oraz w ogloszeniu.
Zdjecia sa jakie sa w ogloszeniu, poki co jesten w CH i nie mam mozliwosci ale za dwa tygodnie tak. Swoja droga dosc ciekawe jak to kontrargumentator opisal: nie ma wlasciwego magla- oczywiscie ze nie ma jak sam obiecal go zalatwic i nie zalatwil o co nie mialem do niego zalu. Jak rowniez za to jak to opisuje. Widzial ktos kiedys przewody nie dorabiane na wymiar np z rurek miedzianych w zakladzie tylko kupione orginalne? Ciekawi mnie tez mokry silnik :?:
Ostatnio zmieniony przez PLPynton 13-01-2008, 23:25, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-01-2008, 23:24   

PLPynton napisał/a:
poza tym ludzi ci nie chca aby takie informacje sie pojawialy z prostych przyczyn prawnych.
To znaczy?
Wciąż nie rozumiem.
Prośba - pisz wprost. Lub nie pisz wcale. Pisanie w sposób "unikowy" nie działa na mnie.

Jak do tej pory zrozumiałem, że:
1. Masz wiedzę ( w swoim mniemaniu)
2. Masz samochody
3. Jeden chcesz sprzedać
4. Samochó jest niedorobiony/nieukończony
5. Bawicie się w jakieś podchody

Nie chcę być złośliwy ale powiem tak - albo dostanę pełne wyjaśnienia co i jak. Albo Ty pożegnasz się z możliwością wystawiania ogłoszeń. Za próbę sprzedaży kota w worku i nie robionego w Japonii samochodu.
Twoje wyjaśnienia mają być do zweryfikowania. Jak nie chcesz pisać na forum napisz na PW.

I proszę zapamiętaj na przyszłość - sciąganie samochodów z Japonii (przerobionych lub przerabianie ich na LHD tu w Polsce) i sprzedawanie ich jest jak dla mnie działalnością handlową. o jest na naszym Forum zabronione. Jak chcesz zarobić w ten sposób są serwisy typu Allegro.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 13-01-2008, 23:28   

chyba mamy do czynienia z najzwyklejsza w swiecie d-z-i-e-c-i-n-a-d-a.
temat do zamkniecia.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 23:32   

zalatwialem kolegom tylko nie w formie zarobku, po prostu nie kazdy wie jak odbywa sie handel miedzynarodowy itp! kiedys autoR zlapal mnie za slowo, bo nie wierzyl no i wystawilem ten na sprzedaz, liczac sie z faktem ze przyjedzie bo on widzi w tym biznes. Ja natomiast z racji ze ludzie chca cos miec staralem sie w jakiejs formie byc pomocny, nie zarabiac pieniazki.
W japonii firmy nie moga ot tak przerabiac oficjalnie bo to nielegalne, podpowiem bo nie moge podawac nazw: firmy ktore robia to dla swoich klientow zawsze maja w profilu informacje, ze dostarczaja na zyczenie samochod RHD plus LHD kit- czyli wszystkie czesci potrzebne do przerobki na LHD.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 13-01-2008, 23:50   

albo ja czegos nie rozumiem albo wy
temat sie rozchodzi o to ze autoR ma wiedze jak zrobic LHD VR4, ja nie widzialem tego auta, gdyby to byl kochajj to cokolwiek by napisal byloby prawda, ale poki co prawda jest taka ze autoR ma VR4 LHD z lacznym opisem przerobek(na ktorych wyglada to dla mnie profesjonalnie). Skoro PLPynton takze przerobiles, a masz opor przed tym aby napisac cokolwiek w temacie owych przerobek, lub aby zajac stanowisko w temacie kątownikow i innych opisanych przez autoR-a elementow, wg mnie nie jestes godzien zaufania, a auto to jakas lepianka, jako moderator dzialu sprzedam, opisujesz dokladnie przerobke co gdzie kiedy, albo ogloszenie wylatuje, bo byc moze przyszly nabywca w momencie checi zebrania zakretu - wjedzie w pole, a uklad kierowniczy zostanie mu w rekach :!:
tyle z mojej strony, prosze reszte moderatorow jesli maja jakies zdanie o zajecie pozycji, jesli nie - uznaje ze mam racje i temat w smieciach

Hubeeert prosil i ciagle otrzymywal przyslowiowe trzypotrzy, ja chce faktow, jako moderator dzialu sprzedam nie ma faktow, smietnik
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 13-01-2008, 23:54   

Matejko, masz w 101% moje poparcie. Jak na razie wygląda to dokładnie tak jak Ty to opisałeś, przynajmniej jak dla mnie.

Temat do Śmietnika. A tu jeszcze porozmawiamy. :?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

autoR
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 23:57   

Zapraszam na moją stronę:
www.autor-tuning.com
To jest mój biznes a VR4 to hobby kolego.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 00:10   

Matejko napisał/a:
albo ja czegos nie rozumiem albo ... smietnik

No i tak moze byc! Przyjade do PL za 2 tygodnie i wszystko bedzie, zdjecia itp.
Odnosnie braku zaufania w tresci ogloszenia i informacjach udzielanych kupujacym jasno i wyraznie bylo napisane ze auto jest w stanie w jakim bylo sprowadzone i brakuje tego a tamtego, wiedzial o tym i autoR wiec nie widze podstaw do jednoznacznego stwierdzania przekretu bo nie napisal nic w zasadzie poza faktami o ktorych informowany byl sam zainteresowany.
Poniewaz nie ma mnie w kraju ogledziny staralem sie umowic na koniec stycznia, zakladajac ze mechanik pozaklada przewody i przekladnie kierownicza, niestety zainteresowany uparl sie na tryb natychmiastowy, sam nie stawil sie stawil sie autoR ktory to ma teraz pole do popisu bo przeciez dokladnie wiedzial przed przyjazdem co jest niezalozone.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 14-01-2008, 00:12   

PLPynton,
PLPynton napisał/a:
Przyjade do PL za 2 tygodnie i wszystko bedzie, zdjecia itp.
Zamykam temat do Twojego powrotu. Jak wrócisz - odezwij się do mnie.

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi