|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Po wymianie świec i przewodów WN .... |
Autor |
Wiadomość |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 11:42
|
|
|
Kupiłem kable, chciałem wymienic ale zobaczyłem ze moje stare "Janmory" sa jakos dziwnie podlaczone. Nie ida po kolei , zmienilem ich kolejnosc, odpalam i jak nie zaczela strzelac z rury to masakra ..
Jak mam w koncu podlaczyć swoje nowe NGK? .. najktótrzy kabel gdzie idzie? Wszystko po kolei ma byc?>
[ Dodano: 14-01-2008, 12:28 ]
Ok, juz wiem co i jak dzieki jednemu klubowiczowi ) dzieki wielki !
Niestety szarpanie silnikiem nie było spowodowane kablami. chyba bede musial sie pogodzic z tym szarpaniem
Wymieniłem dzisiaij rowniez akumulator, koles przy sprawdzaniu powiedzial ze mam lipny rozrusznik .. ze pobiera zbyd duzo pradu i przez to moze pasc akumulator.. Prawda to ? |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 12:36
|
|
|
jonasz666 napisał/a: | koles przy sprawdzaniu powiedzial ze mam lipny rozrusznik .. ze pobiera zbyd duzo pradu |
Kwestia wymiany szczotek, po ich wymianie i ogólnemu przeglądowi rozrusznik aż gwizdał jak się kręcił |
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 12:39
|
|
|
Jaki jest tego koszt? |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 12:52
|
|
|
Elektryk wziął 100 PLN. Przyjechałem, zostawiłem, odebrałem, zapłaciłem. |
|
|
|
 |
jonasz666 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-01-2008, 13:08
|
|
|
No to niby nie dużo ..
Zaczynam miec dość tego samochodu .... wszystko mnie juz wkurza ! :/
[ Dodano: 14-01-2008, 14:09 ]
Własnie byłem u sąsiada, który zajmuje sie regeneracja alternatorow i rozrusznikow.
Sprawdził mi jeszcze raz napięcie na akumulatorze.
-na zgaszonym silniku 12,8
-przy rozruchu spadlo do 10,6
Sam sprawdziłem jeszcze napiecie przy zgaszonym silniku i wynosiło mi 12,83. (Swoim urządzeniem)
Co dziwne, koleś ze sklepu który sprawdzał mi akumulator zaraz po założeniu odczytał
- na zgaszonym silniku 14
- przy rozruchu spadlo do 9,2 !
(Tak napisał na KARCIE GWARANCYJNEJ) i stwierdził ze rozrusznik lipa ..
Powiedzcie co jest grane? .. Czy chce mnie w *cenzura* zrobic w razie gdy akumulator padnie? Czy rzeczywiscie cos jest nei tak?
[ Dodano: 14-01-2008, 15:37 ]
Ok juz wsyzstko jest.
"Szef" w tym serwisie zle cos zmierzył .. pojechalem drugi raz i inny koles sprawdził i było wszystko OK .. Od razu na gwaracnji to zaznaczył bo jakby mi padl akumulator to pewnie zwaliliby na rozrusznik ..
Co za Ludzie..... |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 14-01-2008, 19:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|