Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
skompletowanie zderzaka
Autor Wiadomość
Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 23:49   skompletowanie zderzaka

po rozbiciu zredzaka postanowiono zakupić zderzak od GDI, tak to właśnie wygląda jak na zdjęciu

powiedzcie mi proszę, jak trudno dostać resztę tego zderzaka, mówię o kratownicy i halogenkach, interesuje mnie również ewentualny koszt. Może ktoś ma już takie przejścia

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 14-01-2008, 02:39   

Ale to nie jest zderzak z GDI, tylko z SE (Sport Edition) :!: .
Jak będziesz szukał podzespołów to pytaj się o taki model. Zderzaki w GDI szły takie jak w "cywilnych" wersjach po liftingu.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 06:39   

ja kupilem zderzak od avance'a za 250 zeta grill za 100 halogeny za 350 zeta(na gieldzie w poznaniu) a siatki w zderzak nie moge dostac :evil: chyba kupie jakas "tjuningowa" bo juz pomalowane wszystko i chcialbym zalozyc na furke nowe ubranko

Wiktor 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6, 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2008, 15:41   

a ja wlasnie mam zderzak, oryginalna kratke, halogeny + lampy dalekosiezne ale brakuje mi zaslepki zderzka i grila moze ktos wie gdzie te dwa ostatnie elementy mozna dostać ???

juz nie wspomne o tylnim zderzkau od avance bo ten tez bym z chcecią kupił

Pozdrawiam

CZS
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 19:36   

dobra widomosc dla mnie bo chce sobie kupic zderzak od se i nie wiedziałm czy pasuje :) ale wychodzi na to ze tak :)

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 15-01-2008, 21:31   

skad ten zderzak bo tez by taki wzial...od se malinowski

bartGalanat
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2008, 14:56   chce zmienic sobie zderzak

czy zderzak od avance i od SE pasuje do podstawowej opcji z '98?? chodzi mi wszystkie mocowania?

Wiktor 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-01-2008, 17:45   

z tego co ja widziałem to tak, miałem zdięty zderzak od zwykłej wersji oraz obok od avance, jedyna róźnica to kształ zderzka i to ze ten od avance jest o kilka centymetrów dłuższy od "zwykłej wersji", innych różnić nie dostrzegłem

Pozdrawiam

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 22-01-2008, 19:45   

Do zderzaka z Avance musisz te miec deczko inny grill, taki zachodzacy 1 - 2 cm na zderzak. Poza tym jest tak samo.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm
Ostatnio zmieniony przez swinks_UK 22-01-2008, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

Wiktor 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-01-2008, 19:59   

swinks_UK napisał/a:
Do zderzaka z Avance musisz te miec deczko grill, taki zachodzacy 1 - 2 cm na zderzak. Poza tym jest tak samo.

tylko żeby jeszcze sie dało taki grill kupić... :(

bartGalanat
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 16:45   

szukam halogenów do SE i zaślepki tej dolnej czy znalezienie tych rzeczy jest możliwe!! :rolleyes:

qufeel
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2008, 21:52   

też szukam części do tego zderzaka, konkretnie obudowy prawego halogenu i zaślepki tej środkowej dolnej (btw w ASO 200pln :/), obudowy halogenu brak nawet w aso - były robione przez Vestatec na zlecenie mitsubishi, tak jak i halogeny - halogeny są dostępne na niemieckim ebayu, zaślepka była ale się spóźniłem...

Wiktor 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-02-2008, 17:43   

Witam,

wiecie może gdzie można dostać tylnie nakładki na błotniki??? Chodzi o te które sie łączą z tylnim zderzakiem od avance.

Gdzie można je kupić, kupiłem zderzak tylni od avance i brakuje mi tych nakładek.

Co do halogenów, również mam ten problem i brakuje mi jednej zaslepki do halogenu dalekosiężnego. Tą co została dałem na wzór Krzyśkowi, możliwe ze uda mu sie załatwić ich dorobienie na wzór.

Tak jak wiekszosci brakuje mi zaslepki o przedniego zderzaka.

Wiktor

[ Dodano: 01-02-2008, 17:45 ]
qufeel napisał/a:
też szukam części do tego zderzaka, konkretnie obudowy prawego halogenu i zaślepki tej środkowej dolnej (btw w ASO 200pln :/), obudowy halogenu brak nawet w aso - były robione przez Vestatec na zlecenie mitsubishi, tak jak i halogeny - halogeny są dostępne na niemieckim ebayu, zaślepka była ale się spóźniłem...

a znasz numer katalogowy tej zaslepki do zderzaka?? chcialem ja sobie kupic w serwisie ale w zaden sposób nie moga jej odnaleźć dla mnie, powiedzieli ze beda mogli zamowic jesli przyniose jej numer katalogowy albo nr. vin od avance

qufeel
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2008, 11:39   

nie znam, znam tylko numer katalogowy zderzaka MR3252989

Wiktor 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-02-2008, 13:26   

nr. zderzka juz mi nie potrzebny bo go posiadam tak jak i zderzak,

inne pytanie w serwisie podali Ci cene 200 zł za ta zaslepke??? w jaki sposób ja odnaleźli??? pytam poniewaz chce kupic ta zaslepke ale w serwisie mowia ze bez numeru katalogowego albo numeru vin avance nie ma takiej możliwosci

Odpowiedz do tematu