Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2G 95-99] biały dym
Autor Wiadomość
marcinekk80
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2008, 23:15   

to jest mysl! bo wlasnie taki dziwiek sie wydobywa jakby cos rzęziło, jutro sprawdze dzieki, mam 95 ale juz znalazlem stronke i jutro sprawdze dioda co i jak i zobaczymy co pokaze, auto nie ma kata wiec moze to jest przyczyna bo bylo ok i po 30km sie blad wpieprzyl ale jak wracalem do domu po ok 2 h to nadal swiecil pozdro

Sz@kal 
Forumowicz
Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Wysłany: 13-01-2008, 23:39   

marcinekk80 napisał/a:
Szakal a mozesz wkleic ta stronke bo za cholere nie moge jej znaleźć po formacie kompa:)

http://eurosoftware.com.pl/krzyzak/index.html
Proszz bardzo. Jeżeli masz taką samą wtyczke to dasz rade ;)

marcinekk80
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 12:52   

no i nie wiem jak to sprawdzic bo u mnie gniazdo wyglada tak
http://www.fotosik.pl/pok...ffd103f451.html
i nie mam tego malego gniazda obok jak na stronie Krzyzaka
ma ktos jakis pomysl? :?

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 14:07   

w 2g jest obd2...

masz cos dlubane w tym gst :>? bo mam kilka pomyslow na CE:>

a gniazdo jest u nas po drugiej stronie niz w g1... szukaj boajze po prawej stronie :>

kiepuczi 
Forumowicz

Auto: Eagle Talon Tsi AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2008, 14:18   

to zes kolego wykazal sie inteligencja. Pokazalas puszke bezpiecznikow :) ) gniazdo OBD2 znajduje sie pod kierownica po prawej stronie

marcinekk80
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 15:22   

kiepuczi a ty gdzie bys patrzyl wnioskujac po tym opisie ze strony krzyzaka:
"Jak widać jest położone po prawej stronie bezpieczników i po lewej stronie od sprzęgła."
bo eclipsy nie wychodzily z tego co wiem RHD wiec po prawej stronie nie ma sprzegla a polecono mi zebym sprawdzil bledy zgonie z instr ze str krzyzaka?

Goldi nie mam kata wczoraj wrocilem z dluzszej drogi i wlasnie wtedy mi sie zapali CE dzis olaczylem aku i znow jest ok wiec to moze to ale nie powinien CE zniknac po zgaszeniu silnika czy za kazdym razem trzeba go resetowac?:/

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 17:38   

nie masz kata to wyrzuca Ci blad drugiej sondy :> i juz masz diagnoze CE :D

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Wysłany: 15-01-2008, 00:08   

marcinekk80 napisał/a:
HouseM napisał/a:
Czasem biały dym oznacza też że papież został wybrany !

jestes mega smieszny chyba powinienes doradzac bardzej na forum satyrycznym niz tu!

a stroniąc od żałosnych żartów dzieki za rady chlopaki jednak to dymienie jest tylko na izmnym silniku, ale pojawil sie nowy problem moze to nic ale jadąc ok 2,5tys obrotów slychac bardzo delikatnie takie brzeczenie troche metaliczne jakby wibrowalo np cos niedokręconego i wlasnie taki dzwiek jest slyszalny w silniku jak dodac ciut wiecej gazu znika na a jak wcine na maxa i zalaczy sie turbo to slychac glosny swist:/ moze to byc objaw padajacej turbiny np? no i po dluzszej jezdzie zapalis sie CE...

Wybacz ale jeśli temat wałkowany jest już sto tysięcy razy a autor nie ma najmniejszych chęci poszukania odpowiedzi...wynika z tego że jedynie humorystycznie można odpowiedzieć..

marcinekk80 napisał/a:
kiepuczi a ty gdzie bys patrzyl wnioskujac po tym opisie ze strony krzyzaka:
"Jak widać jest położone po prawej stronie bezpieczników i po lewej stronie od sprzęgła."
bo eclipsy nie wychodzily z tego co wiem RHD wiec po prawej stronie nie ma sprzegla a polecono mi zebym sprawdzil bledy zgonie z instr ze str krzyzaka?

A zauważyłeś że strona Krzyżaka jest o Galancie ? Lepiej jedź chłopie do jakiegoś serwisu bo sobie krzywdę zrobisz albo auto spalisz jakimś zwarciem. Ogranicz się do dolewania płynu do spryskiwaczy. Dobrze Ci radze.

marcinekk80
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2008, 10:41   

(edytowane przez admina)
[ Dodano: 15-01-2008, 10:44 ]
a teraz (...) dlaczego szukalem tam gdzie ma galant

"panowie a sprawdzenie kodow bledu w 4g63t nalezy robic tak samo jak na stronie Krzyzaka z galanta? jesli nie to bede bardzo wdzieczny za wskazowki bo z rana chce to sprawdzic...
pozdrawiam"
Sz@kal napisał/a:
Tak samo :D

ciekawe czy bys wiedzial jakbys kupil np bmw e60 gdzie szukac gniazda bez jakiejkolwiek wiedzy na temat tego samochodu?? (...)
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 17-01-2008, 00:06, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-01-2008, 23:09   

marcinekk80, teraz bedzie ewangelia wg admina. Personalnie do Ciebie.
1. Przeczytaj Zasady Forum.
2. Zwróć uwagę na punkt 8
3. Edytuj swój post
4. Alternatywą dla braku edycji jest brak moliwości pisania w dziale Eclipse do końca lutego

Wszystkim wypowiadającym się "dowcipnie" w tym wątku również polecam przypomnienie sobie punktu 8 Zasad.

I odpuśćcie sobie tłumaczenia, że było milion razy. Proponuję stosowac się do Zasad tego Forum.

Pozdrawiam
Hubert "Hubeeert" Ciuruś
administrator Forum

[ Dodano: 17-01-2008, 00:07 ]
Ostrzegałem :?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu