Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MSS Zawieszenie POMOCY
Autor Wiadomość
kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 00:29   MSS Zawieszenie POMOCY

witam, jakis czas temu kupilem MSS i mial dosc mocno wybite zawieszenie z przodu a co za tym idzie wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator, dzieki temu remontowi udalo mi sie wyeliminowac stukanie z lewej strony ( po wymianie wachacza ) lecz z prawej strony cos jeszcze puka ( bardzo delikatanie - znacznie mniej niz poprzednio, i tylko wowczas gdy nie ma obciazenia z prawej strony-np nie siedzi pasazer ) lecz zajezdzajac do mechanika powiedzial ze on juz tu nic nie widzi i nie ma pojecia co tam jeszcze moze stukac poniewaz nie ma nic luznego moze ktos z Was bedzie mi w stanie pomoc ? Moja wersja to mss 99r 1,8GDI

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2008, 00:55   

Gorne mocowanie amortyzatora moglo pojsc...
Pozdroo

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 07:06   

kumanprx napisał/a:
wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator

wymieniłeś jeden amortyzator???? :shock:

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 16-01-2008, 07:59   

kumanprx napisał/a:
wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator
:shock: NC

To pukanie to anioł stróż, który mówi że amory wymienia się parami.

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 11:49   

tak wymienilem tylko prawy, poniewaz na stacji diagnostycznej wynik lewego to : 66% skutecznosci, natomiast prawy mial okolo 40% wiec wymienilem tylko prawy ale to nie ma nic do rzeczy poniewaz w lewym amortyzatorze wszystko gra ( nic nie stuka, nie puka) a to gorne mocowanie amortyzatora to powazna sprawa ? drogie sa te czesci ? i czy trodno towymienic?

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 16-01-2008, 12:18   

kumanprx napisał/a:
wynik lewego to : 66% skutecznosci, natomiast prawy mial okolo 40% wiec wymienilem tylko prawy ale to nie ma nic do rzeczy

zauważ, że teraz w lewym masz 66% skuteczności, a w prawym 100%, czyli asymetrię masz teraz w drugą stronę... jakakolwiek asymetria nie jest bezpieczna mimo, ze nijak się ma do stukania.
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 16-01-2008, 12:33   

kumanprx napisał/a:
a to gorne mocowanie amortyzatora to powazna sprawa ? drogie sa te czesci ? i czy trodno towymienic?
Serwis to robi chyba w 2 godz. Za wymianę ok. 150 zł, ceny części - ok. 200 zł (ale piszę z pamięci więc mogę się nieco mylić).
Stukanie u mnie (te prawa strona) było słyszalne np. przy skręcie w lewo na skrzyżowaniu, gdy akurat pod kołem trafił się "gulik", przejazd kolejowy/tramwajowy lub takie tam podobne....
Na diagnostyce zawieszenia nikt tego, poza ASO, nie potrafił wykryć.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 13:26   

Ja bym dorzucił koszty sprawdzenia zbieżnosci po takiej naprawie.

kumanprx
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 15:22   

moominek , zwroc uwage ze nowy amortyzator nigdy nie ma skutecznosci 100% nowy ma ok 70% , moze troche ponad - wiec asymetria nie jest taka straszna, dzwonilem do sprzedawcy specjalizujacego sie w sprzedazy japonskich czesci i niestety nie moglem u niego kupic tej czesci , powiedzial ze niestety jej nie posiada wie ktos z Was gdzie moge to kupic? moze uzywane sie nada? pozdrawiam i czekam na odpowiedz

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2008, 16:11   

Zadzwoń do Japaneze (Marek Malik) czyli klubowego sprzedawcy czesci tel. 042 215 44 02.

Odpowiedz do tematu