MSS Zawieszenie POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 00:29 MSS Zawieszenie POMOCY
|
|
|
witam, jakis czas temu kupilem MSS i mial dosc mocno wybite zawieszenie z przodu a co za tym idzie wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator, dzieki temu remontowi udalo mi sie wyeliminowac stukanie z lewej strony ( po wymianie wachacza ) lecz z prawej strony cos jeszcze puka ( bardzo delikatanie - znacznie mniej niz poprzednio, i tylko wowczas gdy nie ma obciazenia z prawej strony-np nie siedzi pasazer ) lecz zajezdzajac do mechanika powiedzial ze on juz tu nic nie widzi i nie ma pojecia co tam jeszcze moze stukac poniewaz nie ma nic luznego moze ktos z Was bedzie mi w stanie pomoc ? Moja wersja to mss 99r 1,8GDI |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 16-01-2008, 00:55
|
|
|
Gorne mocowanie amortyzatora moglo pojsc...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 07:06
|
|
|
kumanprx napisał/a: | wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator |
wymieniłeś jeden amortyzator???? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 16-01-2008, 07:59
|
|
|
kumanprx napisał/a: | wymienilem : wachacze ( prawy i lewy ) i prawy amortyzator | NC
To pukanie to anioł stróż, który mówi że amory wymienia się parami. |
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 11:49
|
|
|
tak wymienilem tylko prawy, poniewaz na stacji diagnostycznej wynik lewego to : 66% skutecznosci, natomiast prawy mial okolo 40% wiec wymienilem tylko prawy ale to nie ma nic do rzeczy poniewaz w lewym amortyzatorze wszystko gra ( nic nie stuka, nie puka) a to gorne mocowanie amortyzatora to powazna sprawa ? drogie sa te czesci ? i czy trodno towymienic? |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 16-01-2008, 12:18
|
|
|
kumanprx napisał/a: | wynik lewego to : 66% skutecznosci, natomiast prawy mial okolo 40% wiec wymienilem tylko prawy ale to nie ma nic do rzeczy |
zauważ, że teraz w lewym masz 66% skuteczności, a w prawym 100%, czyli asymetrię masz teraz w drugą stronę... jakakolwiek asymetria nie jest bezpieczna mimo, ze nijak się ma do stukania. |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 16-01-2008, 12:33
|
|
|
kumanprx napisał/a: | a to gorne mocowanie amortyzatora to powazna sprawa ? drogie sa te czesci ? i czy trodno towymienic? | Serwis to robi chyba w 2 godz. Za wymianę ok. 150 zł, ceny części - ok. 200 zł (ale piszę z pamięci więc mogę się nieco mylić).
Stukanie u mnie (te prawa strona) było słyszalne np. przy skręcie w lewo na skrzyżowaniu, gdy akurat pod kołem trafił się "gulik", przejazd kolejowy/tramwajowy lub takie tam podobne....
Na diagnostyce zawieszenia nikt tego, poza ASO, nie potrafił wykryć. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 13:26
|
|
|
Ja bym dorzucił koszty sprawdzenia zbieżnosci po takiej naprawie. |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 15:22
|
|
|
moominek , zwroc uwage ze nowy amortyzator nigdy nie ma skutecznosci 100% nowy ma ok 70% , moze troche ponad - wiec asymetria nie jest taka straszna, dzwonilem do sprzedawcy specjalizujacego sie w sprzedazy japonskich czesci i niestety nie moglem u niego kupic tej czesci , powiedzial ze niestety jej nie posiada wie ktos z Was gdzie moge to kupic? moze uzywane sie nada? pozdrawiam i czekam na odpowiedz |
|
|
|
 |
dlugiad [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 16:11
|
|
|
Zadzwoń do Japaneze (Marek Malik) czyli klubowego sprzedawcy czesci tel. 042 215 44 02. |
|
|
|
 |
|