|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LPG do Lancera 1.6 '04 |
Autor |
Wiadomość |
Rudy
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.6 '04
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 85 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-01-2008, 11:06 LPG do Lancera 1.6 '04
|
|
|
Witam.
Zastanawiam sie nad zagazowaniem swojego Lancera, jak narazie rozwazam 3 instalacje:
- KME Diego 2700zl
- BRC Sequent 2900zl
- Landi Renzo Omegas 3700zl
Instalacja BRC montowana byla by w EGP w Warszawie, natomiast LandiRenzo w www.kopiczko.pl. Ktora instalacje i ktory warsztat byscie polecili? Mi najbardziej podoba sie oferta EGP na instalacje BRC, bo i cena atrakcyjna i w promocji hamowanie za darmo
Pozdrawiam!
[ Dodano: 11-04-2008, 12:51 ]
Jesli kogos interesuje zagazowanie Lancera, to sie pochwale Zamontowalem BRC Sequent w EGP Warszawa. Cala instalacja wyniosla mnie 3250, bo dodatkowo mam lubryfikator i wlew gazu pod klapka od wlewu paliwa.
Jak narazie zrobilem okolo 5kkm i jestem bardzo zadowolony bo spalanie w miescie na poziomie 10.5L a w trasie to roznie jadac autostrada 140-150 to wziela 12L Ale przy normalnej jezdzie po polskich drogach wcina 8L. A przy jezdzie mojego ojca to pali mniej gazu niz benzyn, gdyz jakims cudem PB pali mu 11.5l w miescie, a LPG na poziomie 10.5
Wizyty na stacji benzynowej niestety czeste, bo co 280km w miescie, ale za to lekkosc tankowania do pelna i krecenie na wyzsze obroty bezcenne
Po zagazowaniu przjechalem sie na hamownie i wyniki pozytywnie mnie zaskoczyly:
-na benzynie 105KM
-na gazie 101KM
przebiegi momentu i mocy praktycznie identyczne, z tym ze na LPG nieco "nizszy" |
|
|
|
 |
|
|