Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupię autko.. tylko jakie?
Autor Wiadomość
majki
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2007, 22:24   

o BWM nawet nigdy nie myslalem...
217tys przebiegu... sporo.. spoooro.. obawiam sie, ze zaczalby sie sypac szybko - to tutaj cos, to tutaj... Za duzy przebieg :(
Jeszcze, zeby w Wawie byl i mozna bylo obejrzec tutaj... Hm.

M.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2007, 22:26   

mam takie do sprzedania za 1000 funtow tylko ze 740i i kierownica po poganskiej stronie :)

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-12-2007, 12:29   

majki napisał/a:
o BWM nawet nigdy nie myslalem...
217tys przebiegu... sporo.. spoooro.. obawiam sie, ze zaczalby sie sypac szybko - to tutaj cos, to tutaj... Za duzy przebieg :(
Jeszcze, zeby w Wawie byl i mozna bylo obejrzec tutaj... Hm.

M.

majki- to byla sugestia wyboru auta, nie link do konkretnego wyboru... jesli dobrze pogrzebac znalazłby się pewnie odpowiedni model dla CIebie, a autko zapewniam niczego sobie (nie zebym chcial takiego miec czy cos:P)

majki
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 12:09   

No i autko kupione. Ku mojemu i pewnie waszemu zaskoczeniu, w garazu stoi... Skoda Octavia I 1.9TDI 110KM. :) kupiona od kolezanki - najwiekszym plusem tego jest fakt, ze mam pewnosc, ze auto nei bylo bite, ze ma oryginalny przebieg itd. Wszsytkie seaty leony jakie ogladalem, byly niestety pod wplywym alkoholu (tzn. niezbyt prosto jezdzily) albo mialy inne usterki.
Mitsumaniakiem nadal jestem i bede. W koncu predzej czy pozniej EVO kupie, no nie? :)

Ah, przy okazji mam do was pytanko. Ile kolcina moze byc warta? Az mi zal sprzedawac moje dziecko, no ale przeciez nie bede trzymal dwoch samochodow... :(
Oto, co sklecilem na poczekaniu i chce wrzucic w oglosznie. Do was mam prosbe - pomozcie mi wycenic mojego Misia na podstawie tego co przeczytacie. Nie chce kogos zleszczyc (zwlaszcza, ze sporo znajomych sie o niego pyta) ani samemu zle na tym wyjsc. Zdjecia pozniej dorzuce. Kolor czerwony (wg kobiet - malinowy).

Mam do sprzedania mitsubishi colt 1.3 75KM.

Troche danych dot. wyposazenia i danych autka:
Rok produkcji - 1997 (CJ)
Pierwsza rejestracja - 08.1997
Pierwsza rejestracja w Polsce - 04.2005
Przebieg - 134 tys. km (moze troche wzrosnac, bo autkiem sie jezdzi)
Wyposazenie:
-Wspomaganie kierownicy
-ABS
-Klimatyzacja
-Elektr. szyby
-Centralny zamek (pilot zintegrowany z alarmem)
-Alarm
-Komplet kół letnich (teraz jest na zimowych)

Krótka historia mojego autka.
Autko przyjechalo do Polski z zachodniej granicy w 2005 roku. Bylo uderzone z prawej strony z przodu i bylo robione dla mnie docelowo, a nie na sprzedaz (co za tym idzie nie zrobiono tego na-sztuke, tylko dobrze :) ). Przy stluczce niestety poduszki wystrzelily radosnie i ich juz nie ma...
Autko gdy przyjechalo mialo jakies 90tys przebiegu. Z tego co wiem, dla poprzedniego wlasciciela sluzyl glownie jako drugie autko. Dla mnie jako pierwsze i jedyne :) Nie zrobilem zbyt wiele km - latem autko czesto stoi, a ja przesiadam sie na motocykl.
Cóż dalej.. autko mialo stluczke w tamtym roku na Domaniewskiej (ktos usilowal udowodnic, ze ma pierszenstwo wyjezdzajac z podporzadkowanej). Stluczka byla na tyle niegrozna, ze przejechalem autkiem do rodzinnego domu (300km) po niej. Wymieniono reflektor, maskę, blotnik, zderzak. Przy okazji tej naprawy pomalowano mi cale autko - wyszlo nieduzo drozej, a przy okazji zrobilem małą wyprawkę blacharska w tylnej czesci auta (male wgniecenie, jakby ktos go kopnął ;/), na dachu (takze wgniecenie - bylo jak juz autko kupilem, ale takze niewielkie), a takze z tyłu (Colty mają takie czarne paski na zderzaku - u mnie w transporcie jeden sie uszkodzil, zdarlem wiec takze drugi - niestety pozotaly drobne slady od kleju, wiec to tez poprawiono).

Oprocz tego incydentu z autkiem (oprocz wymiany 2 zarowek) przez ten czas nie dzialo sie nic. Wymiana filtrow, oleju, wlanie benzynki (zimą auto na 98 jezdzilo), sprawdzenie plynow... nic wiecej nie potrzeba.
Z autka nie wycieka zaden plyn, nie 'ściąga', trzyma sie bardzo dobrze drogi.
Rozrzad wymieniany przy 100tys km.
co nalezaloby zrobic (co chcialem zrobic) w tym roku:
a) za 2 tys nalezy wymienic olej i filtry
b) chcialem wymienic plyny - sprzeglo i hamulce (powinno sie wymieniac z tego co pameitam co dwa lata, a wiec juz najwyzszy czas)
c) wymiana pióra tylnej wycieraczki :) (przednie wymienione w tym roku)
d) wymiana dywanika/ow z przodu (kompletu). Auto ma caly czas oryginalne dywaniki, na zime (mea culpa) nie byly wkladane gumowe, a co za tym idzie ten kierowcy tak srednio juz wyglada :( (przetarl sie)

No i to tyle. W sumie drobiazgi i normalne koszty utrzymania auta. Autko ma karte pojazdu i jest oczywiscie na polskich blachach, a co za tym idzie koszty przerejstrowania spadaja w stosunku do sprowadzanych aut (co przy cenie tego typu aut ma znaczenie :) )

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 12:27   

majki napisał/a:
No i autko kupione. Ku mojemu i pewnie waszemu zaskoczeniu, w garazu stoi... Skoda Octavia I 1.9TDI 110KM.

auto straszne :) ale silnik porzadny

majki
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2008, 12:29   

No w srodku nie powalilo mnie stylistyką, ale w bagaznik zmiesci mi sie teraz i rower, i butla ze sprzetem nurkowym, i najdrozej mnie podroz nie wyniesie ;)

M.

[ Dodano: 14-01-2008, 16:18 ]
Bylem zrobic zdjecia Miśka :( Stoi biedak na dworze juz dwie noce.

Pomozecie wycenic? Prosze raz jeszcze? :)

M.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-01-2008, 13:18   

Ja bym go próbował wystawić za ok. 8.000 - 9.500 PLN

majki
[Usunięty]

Wysłany: 16-01-2008, 14:11   

Hm... na razie kolezance rzucilem cene 7500 - wezmie autko w piatek wieczorem i sprawdzi u mechanika w sobote (mnie przez weekend i tak nie ma).

M.

Odpowiedz do tematu