Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:04 |
HALOGENY/REFLEKTORY/LAMPY/LIGHTBAR'Y |
Autor |
Wiadomość |
Januszl200
Forumowicz Januszl200
Auto: Mitsubishi L200
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sie 2007 Posty: 132 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-12-2007, 18:59
|
|
|
Tradycyjnie w takich akceoriach zakochani są Szwedzi i inni Skandynawowie. Polecam tą stronę:
Bosch
http://www.bosch.se/conte...1/html/4963.htm
lub Hella
http://www.kgk.se/KGK/3280/extraljuskatalog.pdf - katalog pdf
Miłego oglądania. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
remi [Usunięty]
|
|
|
|
 |
manfred_250 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 19:02
|
|
|
dzięki chłopaki |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 22:18
|
|
|
Czy nie wymagane jest przy xenonach aby reflektory miały stabilizatory i spryskiwacze ?? |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 22:39
|
|
|
Niby tak ale znajomy co w tym siedzi mi mówił że teraz to nawet w niektórych radiowozach montują bo daje super efekt. Podobno droga jest o wiele lepiej oświetlona.
Ale zgodnie z przepisami jeśli nie ma się spryskiwaczy i samopoziomującego nadwozia to można dostać mandat...
[ Dodano: 16-01-2008, 22:40 ]
Ale niektóre zestawy są razem ze spryskiwaczami i samopoziomujące... Ale są droższe... |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 22:57
|
|
|
Na allegro takich nie widziałem
A gdzie można dostać takie zaestawy ? |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 16-01-2008, 23:36
|
|
|
Szczerze mówiąc nie wiem. Ja o tym słyszałem od znajomego, jeśli sie dowiem to napiszę. Wiem na pewno że jak coś to zestawy spryskiwaczy do świateł są ogólnie dostępne, trzeba tylko poszukać. Ale jeśli chodzi o samopoziomowanie to nie wiem.
http://www.allegro.pl/ite..._xenon_hid.html |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 17-01-2008, 09:01
|
|
|
exc_racing, no i dowiedz sie jak na to ASO sie zapatruje. Potem moze byc zdziwienie. Jak o utracie gwarancji zaczna wspominac. Lepiej przeprowadzic konsultacje. Ja mialem kiedys podobna zajawke i zrezygnowalem. Mam inne jasniejsze zarowki, ktore poprawiaja odczuwalnie jasnosc a jesli stwierdze, ze to nadal jest za malo w ruch pojda lampy dalekosiezne. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 09:32
|
|
|
Mi za spryskiwacze w ASO krzyknęli 2500 PLN
Uważam, że trochę duża to cena jak za same spryskiwacze
Ja u siebie też wymieniłem żarówki na mocniejsze i jest lepiej niz było, chociaż z xenonem porównania niema
Dodałem także 2 reflektory dalekosiężne
No i na koniec troszeczke się zawiodłem jak po 3 tygodniach od wymiany żarówek, padły mi obydwie w górach, ale na szczęscie miałem komplet na zapasie
Ciekawe jak długo drugi komplet wytrzyma
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 17-01-2008, 09:36
|
|
|
Herkules13 napisał/a: | padły mi obydwie w górach | A co to za zarowki? Sam zmieniales? |
 |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 12:00
|
|
|
Tak się składa że mam dobre znajomości z osobami z mojego serwisu Mitsu (kilkakrotnie ratowałem ich z opresji na pustyni) Dlatego raczej bedzie wszysko ok. A te zestawy XENON są montowane tak jak żarówki H4 bez zadnych modyfikacji. Jedynie trzeba gdzieś przymocować przetwornice. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 17-01-2008, 13:37
|
|
|
exc_racing, nie chodzi o znajomosci ciesze sie, ze serwis przyjaznie na ta modyfikacje auta spojrzy. Chodzi o to co zrobisz jak Ci np w Gdansku wysiadzie jeden leflektor. Przy fabrycznym rozwiazaniu, kazde ASO Ci pomoze a po przerobce powiedza, ze zrobil se pan dobrze to teraz sie pan martw. Ja sie nie znam na tych urzadzeniach ale jak masz fabrycznie to naprawiaja a jak sam cos w aucie dlubniesz to powinienes pomyslec o tym aspekcie. Powodzenia |
 |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 15:26
|
|
|
Gene napisał/a: |
A co to za zarowki? Sam zmieniales? |
To były Osram'owskie H4 +50% światła
A zakładałem w wyprawa 4x4 u Kylona
Zamontowali mi także 2 szt. reflektorów dalekosiężnych także z mocniejszymi żarówkami i z tymi narazie nic się nie dzieje |
|
|
|
 |
|