Łańcuchy śniegowe |
Autor |
Wiadomość |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2007, 21:20 Łańcuchy śniegowe
|
|
|
Jakie opony to już było nie raz. Teraz zwracam się z pytaniem jakie łańcuchy i gdzie kupić żeby nie zbankrutować??? Opony 265/70 R16. Może macie namiary gdzie kupić i nie koniecznie za 700pln? Jadę na narty i widzę że moja pojarka na śliskim radzi sobie średnio w związku z tym trzeba by kupić takie łańcuszki :/ |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Gene

|
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2007, 22:03
|
|
|
bylem i ogladalem lancuch z goralmetu...sprawa wyglada tak,import oczywiscie chiny...cena taka jak w opisie ..czyli nie duzo..jakosc odpowiednia do ceny...ale mysle ze w naszych warunkach [uzywanie raz na rok lub wogole ]to wlasnei te wybiore, szkoda kasy wywalac na pewagi czy podobne...no chyba ze ktos mieszka typowo w gorach i uzywa ich czesciej niz raz na tydzien...jako awaryjne lancuchy "raz na rok" w zupelnosci powinny wystarczyc. |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 20:36
|
|
|
Zamówiłem łańcuchy z góralmetu prze wyjazdem poprzez internet. Szybka przesyłka choć droga bo około 40 pln. Co do jakości to i tak są o niebo lepsze od tandety sprzedawanej w centrach handlowych. Zero problemu z założeniem. Co do wypowiedzi kolegi mugino zgadzam się że przy stosowaniu "raz czy dwa na rok" tak jak ja teraz to zupełnie wystarcza a przeważnie jest tak że i tak nie są potrzebne i leżą w bagażniku |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 23:11
|
|
|
dokladnie |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 18:59
|
|
|
Chłopaki,a kupujecie łańcuchy na 2 czy na 4 koła ?
Też myslałem o zakupie ale nie zabardzo wiem czy powinno kupić się aż 4 szt |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 20:47
|
|
|
dwie wystarczą No chyba że jedziesz gdzieś na daleką Syberię ewentualnie któryś biegun |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 18-01-2008, 07:54
|
|
|
Chili napisał/a: | ewentualnie któryś biegun | tam to modyfikuje sie zawieche i wstawia 38" kola.
Cytat: | Chłopaki,a kupujecie łańcuchy na 2 czy na 4 koła ? | jak masz kase i potrzebe bo faktycznie auto duzo po zasniezonych odcinkach terenowych jezdzi to kup na obie osie jesli tylko na pake to tyl wystarczy dozbroic. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 09:29
|
|
|
OK dzięki |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 11:48
|
|
|
Gene napisał:
Cytat: | tam to modyfikuje sie zawieche i wstawia 38" kola. |
Widziałem gdzieś taki przejazd na youtubie i faktycznie to coś zupełnie innego |
|
|
|
 |
|