|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moj pierwszy Misiek-Space Wagon |
Autor |
Wiadomość |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 01:00 Moj pierwszy Misiek-Space Wagon
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniakow!!
Od kilku lat marzylem o L200 i przymierzalem sie zeby go kupic w kwietniu ale z glowy wybila mi go moja ksiegowa ,pocieszam sie tym ze kiedys go napewno kupie.
Pozniej mial byc Galant kombi VR4 (strasznie sie napalilem na to auto) i tutaj do akcji wkroczyla zona
Dwa dni temu kupilem Space Wagona.
Auto zostalo importowane do Anglii z Singapuru 14 dni temu,mialo tylko jednego wlasciciela.(jak to mowia kumple z Polski jest zepsuty bo ma kiere po zlej stronie)
Rocznik 2000,2.4 GDI,Automat,Tiptronic,4x Airbags,Klima, welurowa tapicerka,el.szyby,
el.lusterka,ABS,centralny zamek,alu felgi Mono Block z oponami Yokohama 215/50/ZR17
Jeszcze nie rozrgryzlem czy sa jakies inne bajery,jak cos znajde to dopisze
Orginalny przebieg to 36133mil czyli okolo 58500 kilometrow.
Wnetrze samochodu jest bardzo zadbane,czysciutka tapicerka,dywaniki wszystkie plastikowe elementy bez zarysowan poprostu jak auto z salonu odrazu sie w nim zakochalem
Z minusow ktore zauwazylem to porysowana szyba boczna,tyl(wyglada jakby ktos chcial zeskrobac jakas naklejke).Na przedniej szybie jest przyklejony uchwyt w ktorym jest jakis
przyrzad elektroniczny(musze uciac kable i go wywalic ale niestety uchwyt chyba zostanie
bo trzyma sie lepiej niz lusterko wewnetrzne .
Podczas jazdy poza miastem zaswiecila sie kontrolka check engine a samochod stracil moc,
nie wkrecal sie na wiecej niz 2500tys obrotow.Po wylaczeniu silnika i krotkiej porzerwie
wszystko bylo ok.Mysle ze znajde kogos na foru z podobnym problemem i uda mi sie to rozwiazac.Nie swieci sie tez zielona kontrolka GDI ECO.
Oprocz wyzej wymienionych minusow, wszystko ok.
Mam nadzieje ze Was tym nie zanudzilem,musze sie jeszcze nauczyc dodawac fotki to bede
mogl Wam pokazac mojego MSW.
Pozdrawiam wszystkich Mitsumaniakow!!!!
 |
Ostatnio zmieniony przez Giant 18-02-2007, 23:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 12-02-2007, 17:23
|
|
|
zalacz jakies zdjecia to poogladamy |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2007, 23:16
|
|
|
wojmi1 napisał/a: | zalacz jakies zdjecia to poogladamy |
Fotki dodane
Pozdrawiam
Sebastian |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 09:29
|
|
|
Ładny (szkoda tylko, że zepsuy ta kierą po lewej stronie ). |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2007, 21:45
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Ładny (szkoda tylko, że zepsuy ta kierą po lewej stronie ). |
No niestety taki juz jest ,na tej wyspie wszystko jest odwrotnie...
W Polsce mowilem ja a tutaj mowie aj
z kiera jest podobnie
Pozdrawiam
Sebastian |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-02-2007, 10:52
|
|
|
Ile takie cuś kosztuje u fajfoklocków ? Hmm, te siedemnastki to jak piętnastki wyglądają |
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 11:50
|
|
|
Serek napisał/a: | Ile takie cuś kosztuje u fajfoklocków ? |
Zaplacilem za niego £4000
Serek napisał/a: | Hmm, te siedemnastki to jak piętnastki wyglądają |
Moze tak wygladaja na foto,ale na zywca bardzo ladnie sie prezentuja
Jezeli bede go mial dluzej to pojawie sie nim w Polsce na jakims zlocie ale naraznie nie wiem co robic..podobno od milosci do nienawisci jest calkiem blisko
Pozdrawiam
Sebastian |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2008, 17:44
|
|
|
W moim Misku przy przebiegu 40140 mil wymienilem: olej Mobil 1 0w40,pasek od alternatora,pasek rozrzadu,pasek ktory chyba jest do wspomagania kierownicy.Dostal tez nowe 4 opony i ustawilem mu zbieznosc.Drgania ktore byly na kierownicy znikly ,Misiek prowadzi sie teraz swietnie! duzo lepiej niz jego wlasciciel Jedyny minus to spalanie w trybie miejskim 15,5/100km jazda a raczej turlanie sie caly czas w trybie GDI ECO.
Przy okazji wymiany paska rozrzadu wymienilem tez uszczelniacz walu korbowego i uszczelniacze walka rozrzadu.
Dzis moj misiek zezarl 21 litrow paliwa na 100km po miescie |
Ostatnio zmieniony przez Giant 19-01-2008, 23:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-01-2008, 20:26
|
|
|
Giant napisał/a: | Podczas jazdy poza miastem zaswiecila sie kontrolka check engine a samochod stracil moc,
nie wkrecal sie na wiecej niz 2500tys obrotow. |
Cytat: | Objawem uszkodzenia przepustnicy w samochodach Mitsubishi z silnikiem GDI jest:
- Złe, nierówne obroty, wypadanie zapłonów
- Zbyt niskie obroty biegu jałowego
- Wypadanie zapłonów, szarpanie podczas jazdy ze stałą prędkością (z i bez ETV)
- Słabe osiągi silnika
- Kody błędów 91 i 92
- w skrajnym przypadku praca na 2 (skrajne) cylindry i maksymalnie 2800 obrotów |
Źródło: http://www.allegro.pl/ite..._gdi_nowa_.html |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 20:33
|
|
|
josie, Misiek juz jezdzi ,po 10 miesiacach meczarni .U mnie nie wyskakiwal blad przepustnicy,tylko blad wtryskiwaczy i cisnienia paliwa |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-01-2008, 22:35
|
|
|
Giant napisał/a: | josie, Misiek juz jezdzi ,po 10 miesiacach meczarni |
Heh...
Nie spojżałem na daty postów, a nigdy nie widziałem tego tematu także myślałem że świeży...
P.S. Ładna maszyna |
|
|
|
 |
LeszsekS [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2008, 08:32
|
|
|
Jeżdżę takim miśkiem od września zeszłego roku tylko nie "zepsutym" i z manualem, wszystko jest super ale chyba powoli będę przymierzał do czyszczenia przepustnicy. Taki urok GDI bo trudno sprawdzić co wlewał do baku poprzedni właściciel. |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2009, 11:53
|
|
|
Dzis w moim Misku wskoczyl przebieg 55841 mil(okolo89904km).Przez ostatnie kilkanascie tys mil wymienialem 2 razy olej na Castrol Edge 5W-30.
ostatnio zmienilem tez pasek od alternatora na Continental bo poprzedni Gates strasznie piszaczal
Przyciemnilem szyby i bardzo ladnie wygladal... ale poniej okleilem go w reklame firmy teraz to dopiero rzuca sie w oczy
Tydzien temu padl mi czujnik polozenia pedalu gazu...czy jak to sie tam fachowo nazywa.
Dzis otrzymalem przesylke z uzywanym czujnikiem ale niestety nie pasuje...czyli bede mial do sprzedania.
Musze wymienic zarowke podswietlajaca pokretlo od klimy tylko nie za bardzo wiem jak sie za to zabrac zeby nic nie polamac.Udalo mi sie zdjac oslone od zegara na srodku konsoli bez zniszczen .Jutro mam odebrac zamowione zaroweczki. |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2009, 17:18
|
|
|
Bede musial lakierowac tylni zderzak zona cofala i przywalila w slup telefoniczny,zderzak delikatnie sie zdeformowal i lakier odpadl..... |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-01-2009, 17:43
|
|
|
zderzak zderzakiem, ale felgi to masz cudowne Dodają autku mnóstwo agresji, i jednocześnie świetnie się komponują |
|
 |
|
|