DROGIE PALIWO - PROTEST! |
Autor |
Wiadomość |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2008, 22:47 DROGIE PALIWO - PROTEST!
|
|
|
Oglądałem dzisiaj Fakty na TVNie i bardzo spodobał mi sie pomysł protestu dotyczącego ciągle rosnących cen paliw... Kierowcy zebrali się i odwiedzili stacje o tej samej porze, tankowali za jak najniższe kwoty, płacili jednogroszówkami, myli dokładnie szyby, wszystko robili baaaaaaardzo powoli. Co ciekawe - pracownicy stacji nie denerwowali się tylko rozumieli to co kierowcy robili. Co myślicie o takim proteście? Może zorganizować coś takiego w 3mieście? Ja bym się na coś takiego pisał |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2008, 22:59
|
|
|
Jezeli chcemy protestowac w sprawie wysokich cen paliw to pojedzmy do Iraku, Arabii Saudyjskiej lub ZEA...a tak na serio to protest ten wynikl z prostej przyczyny. Odbyl sie w Plocku gdzie jak wiadomo znajduje sie nasza najwieksza rafineria ale ceny sa jednymi z najwyzszych w kraju. Protest ten odbyl sie tylko na stacjach Petrochemii vel PKN'u.
U nas nalezaloby protestowac na stacjach rafinerii...Faktem jest, ze w 3city ceny nie sa najnizsze ale tez nie sa super wysokie...
Ceny paliw beda rozsly czy tego chcemy czy nie... ja osobiscie nie mam wielkiej motywacji do tego typu dzialan akurat teraz. Jezeli rzad chcialby dolozyc dodatkowy podatek na paliwo to si ale obecnie rownie dobrze mozemy protestowac bo chleb kosztuje np 1.22 PLN.
pzdr
P.S. Kibloo gdzie ten filmik???!!!!! |
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2008, 23:07
|
|
|
Lotos (Rafineria) to chyba najbardziej słuszny wybór Ja osobiście co prawda jakiś rok albo z dwa lata temu jak wracałem z Zakopca to tankowałem na Rafinerii o jakieś 20gr taniej niż w Gdańsku!! Marża plus koszty transportu wychodzi taniej niż sama marża? podatki itp są takie same przecież... taki protest na pewno nie spowoduje że ceny spadną o 50gr ale na pewno ktoś to zauważy, odczuje w mniejszym lub większym stopniu i będzie wiedział, że kierowcy jak chcą to za taką cenę (i wysoką marżę) będą bardziej "korzystać z usług stacji" (tu mam na myśli np. spokojne mycie szyb i lamp, brak pośpiechu, płacenie drobnymi itp itd )
Link do akcji zorganizowanej w Płocku U nas podobny przypadek jest z Lotosem.... |
|
|
|
 |
selektronik [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2008, 23:55
|
|
|
Ja jestem za tym aby NAVARA nie jezdzila po 3-miescie , HUGO kiedy jedziemy do IRAKU ? ZLOMEK ma juz ARABSKA wersje eLki i byl najlepszy ... KIBLOO JAK NIE WZUCISZ FILMU TO CENY PALIW JESZCZE BARDZIEJ POJDA W GORE ... ! |
|
|
|
 |
mati.777 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 21-01-2008, 00:15
|
|
|
mati.777 napisał/a: | Może zorganizować coś takiego w 3mieście? |
jestem jak najbardziej ZA ... jeśli coś zorganizujesz to ja się piszę ...próbowałem coś zrobić tu na forum, lecz nie było większego odzewu
HugoOrmo napisał/a: | Jezeli chcemy protestowac w sprawie wysokich cen paliw to pojedzmy do Iraku, Arabii Saudyjskiej lub ZEA |
W jakimś stopniu masz rację ... ale niewiem czy wiesz ... chyba z połowę ceny paliwa to akcyzy !!!!!
...mamy tu na forum specjalny wątek na temat protestu |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
|
Wysłany: 21-01-2008, 00:31
|
|
|
Akbi - jasne, zdaje sobie sprawe, ze polowa ceny to rozne podatki ale cena paliwa juz nigdy znaczaco nie spadnie jedynie wzrosnie i to bardzo mocno.
Przed 11.09.2001 galon benzyny bezolowiowej w stanach kosztowal 1.01 USD (to sa ok 4 litry) a dzis to samo kosztuje prawie tyle co u nas z tym, ze tam nie ma tylu dodatkowych obciazen akcyzowych...
Dzis jedyne wyjscie to albo szukac alternatywnego zrodla energii albo cala kase zainwestowac w mala wiejska rafinerie i rzepak...innego wyjscia nie ma.
pzdr |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
|
Wysłany: 21-01-2008, 17:48
|
|
|
eeee... drogie paliwo???
pozdro
[ Dodano: 21-01-2008, 17:48 ]
żartowalem, nie obraźcie się |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
|