Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chyba nowy.. ;)
Autor Wiadomość
Anasazi
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 00:51   Chyba nowy.. ;)

Cześć wszystkim,

powoli przymierzam się do czerwonego Colta 1.3 CZ5 wersja Inform. Chyba się uda wyrwać go z Katowic z Moto. Co prawda walczę jeszcze z decyzją Colt czy Jazz, ale jakoś tak na 2 osoby to .... no nic, raczej na Colta padnie.

Jednocześnie powiem Wam, że tak czytam forum i czasem mnie ciarki przechodzą co to się z tymi waszymi pistoletami dzieje :)

Mam nadzieję, że 3 lata gwarancji mi choć trochę pomogą.

Własnie - gwarancja na auto liczy się od d. produkcji? Czyli auto z 2007 roku już mu leci gwarancja, tak?

Pozdrawiam

Marcin

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 08:11   

Gwarancja liczy sie od daty uruchomienia czyli od wyjazdu z salonu. Pamietaj tez ze ludzie zazwyczaj pisza jak cos sie dzieje, jak jest dobrze to siedza cicho :)

Anasazi
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 08:55   

Ok, dzięki.

Przesiadka będzie z Twingo 94 - w sumie gabarytowo trochę większy wóz, ale ja potrzebuję auta na 2 osoby, modele samolotów i dojazdy do pracy po mieście.
Będzie dobrze :)

hoodzix
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 09:00   

Anasazi napisał/a:
Przesiadka będzie z Twingo 94 - w sumie gabarytowo trochę większy wóz
Nie jestem fanem nowych coltow, ale to to chyba sie nie zgadza, co? :mrgreen: Twingo wiekszy :shock: 8)

Masima
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 09:01   

Jak masz jeszcze wątpliwości które wybrać proponuje zapoznanie się z konfrontacją: Honda Jazz 1.2 LS/Mitsubishi Colt 1.1 Invite 8)

http://auto.gazeta.pl/auto/1,71357,2367059.html

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Auto: Colt CZ5 1.3, Focus II TDCi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-01-2008, 09:38   

Z tymi usterkami to możesz spać w miarę spokojnie - większość z nich to tzw. pierdółki, z którymi wiadomo co robić:

- kiepsko wchodzi wsteczny - tarcza do wymiany
- otwiera sie schowek - schowek do wymiany
- wystaje coś z foteli - fotele do wymiany

itp itd.
Poza nielicznymi wyjątkami ASO bez szemrania robi co trzeba.

Jeśli liczysz na to, że w Jazzie wszystko bedzie luks i bez zastrzezeń... A z Coltem już wiesz na co zwracać uwagę i z czym walczyć.

Anasazi
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 09:47   

Ciekawe porównanie -szkoda tylko, że 1.1 Invite albo 1.3 Invite nie występują w Polskich salonach :(

Co do twingo - miałem na myśli, że Colt jest większy. Zamieszałem w pisowni ;)

Jeszcze cos - ile Was kosztuje ubezpieczenie? Mnie PZU zaśpiewało całość AC, OC, NW na poziomie 2800zl / rok.

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 23-01-2008, 11:26   

Anasazi napisał/a:
Jeszcze cos - ile Was kosztuje ubezpieczenie? Mnie PZU zaśpiewało całość AC, OC, NW na poziomie 2800zl / rok.

Można porównywać stawki, ale nie kwoty, bo np. AC liczysz jako iloczyn stawki i wartości auta. A wartość auta spada w czasem.

Ja płacę bodajże 5,3% za całość, w tym jakieś zniżki za bezszkodowość. Korzystam z wspólnej oferty Mitsubishi i Hestii.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 14:35   

Anasazi napisał/a:

Jeżeli nie masz zniżek to niestety tyle Cię to wyniesie. Sprawdzałeś oferty innych ubezpieczycieli??
Ja obecnie próbuję Liberty Direct - mam pakiet OC, AC Premium (w razie szkody liczą ceny ori części), NW, Mini Assistance (teoretycznie w każdym miejscu w Polsce dzwonię i mam darmową lawetę i auto zastępcze :rolleyes: ) - mam max zniżki i za rok 1800 zł.

Anasazi
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2008, 19:56   

Namieszałem, narobiłem nadziei... i kupiłem Nissana Note :) Sorry :oops:

michalp 
Mitsumaniak
Moderator CZx

Wysłany: 24-01-2008, 06:46   

Anasazi napisał/a:
Namieszałem, narobiłem nadziei... i kupiłem Nissana Note Sorry

No to gratulacje z powodu zakupu NN, oby sie sprawował bez zarzutu.

Odpowiedz do tematu