|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Colt 93 1,6 - jaki tlumik? |
Autor |
Wiadomość |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-07-2006, 23:40 [CA4A 1.6] Colt 93 1,6 - jaki tlumik?
|
|
|
Witam
Pomalu doprowadzam do coraz lepszego stanu kupionego pare dni Colta,no i teraz padlo na tlumik, ktory jest urwany wiec tak czy inaczej musze go zmienic.
Przegladalem forum, ktos podal strone
Tlumik do Colta
wydaje sie ok i dosc tanio, no ale chcialbym jakis "sportowy", mozecie cos polecic? tylko w miare tani, (z 250 zl max, jak nie to kupie zwykly i kiedys zmienie)
aha, colt 93, silnik 1,6 |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 11-10-2007, 21:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 18-07-2006, 23:44
|
|
|
cena ok , z fotki troche dziwnie wyglada, ale to tylko taki pokazowy rysunek ,
sportowy w miare tani, to ma byc sportowy czy w miare tani , bo nie rozumiem (to nie proszek do prania, ze 2 w 1 mozesz kupic uzywany sportowy , mozesz takze zalozyc sama koncowke wydechu , kosztujaca do 50 zl i miec a'la sportowy wydech ) a najlepiej jak poprowadzisz wydech od paczatku, co powinno dodac Ci troszke koni, oraz ucieszyc misia (koszt c.a 1500 zł - z kwasowki - przezyje auto ) |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 19-07-2006, 00:04
|
|
|
"sportowy wydech" mam na mysli fajny dzwiek jaki sie z niego wydobywa (taki jak mam teraz przy urwanym tlumiku bardzo mi odpowiada ) |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2006, 00:07
|
|
|
szczegolnie na dlugie trasy;] ja zamiast usportawiac tlumik wolalem wyciszyc auto;] |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2006, 18:55
|
|
|
Ja podobnie jak deenbe. Dziś zamontowałem nowy, zwykły tłumik, bo stary już mnie denerwował swoim pierdzeniem. Jeszcze tylko nowy "łącznik elestyczny" i będzie super cicho |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2006, 19:43
|
|
|
Jeśli bardzo Ci zależy na dźwięku, załóż sobie stożkowy filtr powietrza i najbardziej standardowy tłumik. Będziesz słyszał buczenie, ale tylko wówczas, gdy przyciśniesz. Głośny wydech to frajda na krótko. Jazda z wyższymi prędkościami przyprawia o ból głowy, a w trasie to po prostu męczarnia. |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-07-2006, 08:58
|
|
|
Taki stozek co to daje efekt dzwiekowy mam do sprzedania ze swego colta,drugi dodam gratis. |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

|
Wysłany: 21-07-2006, 00:10
|
|
|
dzieki wszystkim za rady
poki co stanelo na zwyklym tlumiku, ktory zamontuje a potem zaloze sobie ewentualnie jakas ladna koncowke |
|
|
|
 |
krabi_one [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 18:35
|
|
|
Ok, a jak to jest ze sportowym tłumikiem ? , takim za ok 1500,
chodzi mi o to że nie chcę aby mi coś burczało ale o to abym nie musiał się martwic o przepalenie tłumika no i oczywiście ok 5-10 KM jeśli się da więcej, w silniku 1,6.
ale głównie aby nie burczało za mocno bo często jeżdżę w długie trasy i był by to wówczas problem |
|
|
|
 |
davido19pce [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2008, 19:31
|
|
|
szkoda ze juz kupiles zwykly, bo polecil bym ci mugena :] z regulatorem dzwieku za 300zł
deenbe a wyciszyles cale auto czy tylko dzrzwi?? |
|
|
|
 |
czarnuch23
Mitsumaniak Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Cze 2006 Posty: 771 Skąd: WAWA
|
Wysłany: 25-01-2008, 12:31
|
|
|
krabi_one napisał/a: | i oczywiście ok 5-10 KM jeśli się da więcej, w silniku 1,6. |
?? Hmm z dosc mocno wysilonego silnika 4G92 na tlumiku raczjenei wycisniesz tych koni
jesli zmeinisz dolot CALY wydech na nierdzewke LICZONA POD NOWY DOLOT I MODYFIKOWANA GLOWICE to mozesz na to liczyc ale to juz nie 1500
Ja nauczylem sie nie wierzyc w cuda... jesli cos za male pieniadze ma byc cudownym TUNINGOWYM cackiem napewno jest bublem.. nie bez przyczyny za Wydech Kustom placi sie ciezkie pieniadze (do 4g93T zrobienie wydechu to koszt ponad 4000 wraz z policzniem) z wolnossaca jednostka jest trudniej:)
Moze beda glosy ze "mijam sie z prawda" ale niestety sam liczylem wydech do swojego colta jako prace przejsciowa.. powiem tyle : poleglem brak doswiadzenia i brak warsztatu doswiadczalnego mnie zniechecil...
Do silnika turbo w brew pozorom jest latwiej niz do wolnossacego
TEMAT walkowany wielokrotnie... |
_________________ http://www.3xl.in.lublin....lcik-czarnuch23 |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 25-01-2008, 17:18
|
|
|
davido19pce napisał/a: | szkoda ze juz kupiles zwykly |
A na date posta spojrzales ?
[ Dodano: 25-01-2008, 17:19 ]
krabi_one napisał/a: | Ok, a jak to jest ze sportowym tłumikiem ? , takim za ok 1500, |
Tlumikiem ?
Nie wiem czy borecki nie robil calego wydechu w 4g93 moze cos jest w stanie powiedziec |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
|
|