Kupię 3000gt po 96 roku. |
Autor |
Wiadomość |
pavulon
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-01-2008, 16:19 Kupię 3000gt po 96 roku.
|
|
|
Jestem posiadaczem Hondy preludy Vgen. jednak od zawszę po głowie mi chodziło 3000.
Chce nabyc to auto, jednak interesuja mnie wersje z silnikami na 4 wałkach. Nie orietuje sie jakie jest oznaczenie silników Wiem że są różne głowice. Poprawcie jak gdzies sie pomyliłem
Byłem dzis ogląda auto z Łodzi co jest wystawione na OTTOMOTO.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C1968139
Jak ktoś jest ciekaw opinie moge udzielic informacji. |
|
|
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
pavulon
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-01-2008, 16:57
|
|
|
To co Ciebie interesuje to chyba też jest wersja USA.
To co ogladałem dziś to własciciel wporzadku dał mi kluczyki i powiedzał ogladaj sobie ile chcesz. Auta używa doś intensywnie, do zrobienia..
- Wydech gdzieś jest przerwany w połowie układu
- Uszczelki pod kapa zaworową jedna i drógą
- Pasek wielo rowkowy do wymiany bo popekany
sadze ze rozrzad równiez bo inaczej wymienił by i ten wielorowkowy
- Uszczelnienie lamp tylnych bo są pełne wody
- Założenie nadkola przedniego prawego
- Pekniety lekko zderzak przedni
- Brak osłon pod silnikiem
- Srodek w miare zadbany nie jestem wstanie ocenic obiektywnie bo własciciel miał tam mnóstwo swoich przedmiotów. (niechciałem zabardzo ryc po aucie.
- Tarcze przód i klocki nowe
- Podobno sprzęło nowe i kable wysokiego napięcia wraz z kopułką
- Siedzenie lekko wysiedziane z lewej strony
- Niedokładnie spasowanie maski z lampa prawa.
to tyle co mi udało sie zaobserwowac pozdrawaim |
|
|
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 17:27
|
|
|
A jest jakas róznica miedzy USA wersją a europejską jezeli chodzi o SL?? pytam bo nie wiem. Która lepsza ?? |
|
|
|
 |
pavulon
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-01-2008, 17:52
|
|
|
z moich obserwacjii wiele aut ma taki silnik wnioskuje ze to najsłabsza wersja jaka dokładnie nie wiem, chciałbym zeby sie specjaliści sie wypowiedzieli. Co to za silnik i jakie ma parametry.
http://photos04.otomoto.p.../C3683859_5.jpg
mnie taki interesuje
http://photos03.otomoto.p.../C4258718_5.jpg
moim zdanie ten posiada 4 wałki a ten wyżej 2, niejestem pewien ale niewiem czy ten wyżej nie ma czasem około 200 KM |
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 18:07
|
|
|
ta druga fotka z silnikiem. tez taki chce. ale masz racje niech wypowiedza sie na ten temat specjaliści witek albo arrow. ale z tego co wyczytałem ten na drugiej fotce jest lepszy niz ten na pierwszej. a nie wiem jak to jest z tymi wałkami niestety. :/ ale mam nadzieję ze ktoś nam to wytłumaczy i pomoże . ja szukam juz furki od miesiąca i poszukiwania marne. może ktos pomoze w znalezieniu dobrego egzemlarza z roku 1995 w wersji sl do 25 tys no moze byc 28 ale to max. chciałbym zeby ktos sie w koncu wypoiedział na temat tego auta do ktorego link juz wysłałem powyżej. patrząc na cene i rocznik to jest ok przynajmniej powinno byc w miare ok. MANY MAN sprzedał chciał za swojego 25 tys dla klubowicza za ten sam rok.
Na lubelszczyźnie nie ma zadbanego i ładnego egzemplarza 3000gt przynajmniej ja nie widziąlem żadnego. :/ a szkoda chciałbym by na lubelszczyźnie tez zaczeły w koncu jeździc te auta bo są cudowne. dlatego zdecydowałem sie na zakup. Ale cięzko jest ze znalezieniem odpowiedniego egzemplarza w dobrej cenie. Ale nie trace nadziei. z pomoca klubowiczów moze cos sie znajdzie |
Ostatnio zmieniony przez Elvis666 25-01-2008, 18:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pavulon
Mitsumaniak

|
Wysłany: 25-01-2008, 18:10
|
|
|
Halo jest tu Jakis Ojciec Dyrektor dwie zbłakane dusze pomocy oczekują.
A tak w nawiasie mam podobe zachcianki co Ty i podobna kwote tylko musze swoje auto sprzedac |
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 18:17
|
|
|
Ja chce 3000gt do jazdy weekendowej. ale auto, ktore nie bedzie stało w serwisie na weekendy, tylko jeździło. najbardziej zalezy mi na tym by to auto bylo sprawne technicznie przynajmniej min w 85 %. |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:12
|
|
|
pavulon napisał/a: | pavulon |
Masz racje ten 1 to SOHC a ten 2 to DOHC
ten pierwszy ma coś koło 170 koni - nigdy sie nim nie interesowałem ale wychodził chyba w wersjach Base.
drugi 225 koni
oba silniki wolnossace.
ogólnie polecam wam koledzy ściągniecie z USA
Evlis jak masz 28 tys na wydanie to z USA masz takiego rodzyna |
|
|
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:21
|
|
|
many man mozna jaśniej. mozesz dac jakis namiar badź linka?? Niestety nie mam nikogo kto by mi mógł z USA ściagnąć to auto :(tak 28 tys to max jakie moge dac na to auto w wersji sl za 95 rok. Pomóżcie i dajcie jakies propozycje. bo sam to zjeżdże cała polske i gdzie nie błem to trupy jak cholera z wygladu jako tako ale jak odpala to masakra. :/ silniki padaczki zazwyczaj. Z blacha tez problem kupic nie uderzonego. chociaz lekko uderzony gdzies w błotnik itp to nic ale wiekszosc to były porozbijane jak cholera. POMOCY !!! |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:25
|
|
|
Spoko nie martw sie tez miałem jak Ty jeździłem oglądałem i padaki straszne. Raz mi sie udało cukierka kupić ale już sie go pozbyłem .
www.3si.org zarejestruj sie tam poczekaj na aktywacje aż będziesz widział wszystkie tematy
i jest dział "cars for sale" jest tam pełno ofert. Do 28 tys zł to możesz mieć nawet 97 rok poniżej 100k mil przebiegu.
Zawsze możesz coś lekko bitego znaleźć i sobie w PL naprawić
http://www.crashescars.com/pl/search |
|
|
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:28
|
|
|
tego twojego widziałem na allegro przymierząłem sie wtedy do niego i chyba nawet meila napisałem. ale jak zwykle kazdy odpisywał ze super stan itp. teraz załuje ze sie do ciebie wtedy nie wybrałem :/ ale skad miałem wiedziec ze akurat ty to TY niestety teraz trzeba szukac od nowa. many man a wiesz cos o tym aucie ?? jaki stan jego jest ??
http://moto.gratka.pl/tre...aafc1dc6b4f&s=1
Ale ja mam max 28 tys. jak juz to tylko ze sprowadzeniem 28tys. |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:34
|
|
|
Wiem znam to "silnik igła skrzynia igła auto igła' a jak sie zajeżdża na miejsce to jest rozpacz i chęć wciśnięcia gościa w ziemie
a co tego z otomoto to nie znam go ani trochę. jeśli masz blisko warto byłoby obejrzeć go.
Jak już pisałem w innym temacie ma drogie felgi od wersji VR4. Najważniejsze w tych autach to elektronika silnik i skrzynia Jeśli nie był bity to rdza Ci go nie ruszy. Unikaj tez instalacji gazowych - w tych autach sie to nie sprawdza.
Cytat: | Ale ja mam max 28 tys. jak juz to tylko ze sprowadzeniem 28tys. |
za 5-6 tys $ masz dobrego SL'a |
|
|
|
 |
Elvis666 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:44
|
|
|
Jeżeli chodzi o instalacje gazowe jetsem przeciwnikiem. nie jeździłem dieslami i gazownikami i jexdził nie bede nigdy. chyba ze bede miał rente 600 zł. ale jak narazie daje sobie jako tako rade. do warszawy ma 250 km ale jeżeli znowu okaże sie padaka ?? wrrr teraz to naprawde zastanawiam sie czy urlop dalej wykorzystywac tylko po to by trupa zobaczyc. Ale czasami juz sie nawet z tego śmieje jak cos znajdziesz w polsce albo bedziesz miał namiar na cos co mozna by zobaczyc daj znac. ja przejade sie po niedzieli do warszawy i zobacze go. Zeby nie było tak że za felgio gosc sobie policzył wiecej niz samochód warty (żart) hehe mam jeszcze do ciebie pytanie w zwiazku z cześciami. do sl są tansze niż do VR4 czy ceny sa podobne>?? to tak na marginesie ale słyszałem rózne opinie tyle że od ludzi którzy nigdy nie mieli styczności z tymi autami więc ich opinie wpadły jednym uchem drugim wypadły. To że sa trudno dostępne to wiem. a i ile rozrzad z wymiana kosztuje bo musze wiedziec ile po zakupie jeszcze kaski bedzie trzeba dac za rozrząd. nie naleze do ludzi którzy wierza w to co mówi osoba sprzedajaca np. napewno rozrzad wymieniny albo rozrząd mieniałem 2 tys km temu. wole wymienic i miec pewnosc. Tylko napisz koszty zebym był przygotowany. hmm i mam pytanko jezeli to nie jest jakas tajemnica.
komu sprzedałes auto ?? Moze sie z nim dogadam hihi |
|
|
|
 |
ManyMan [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 19:51
|
|
|
Hmmm rozrząd sam nie wiem bo nie wymieniałem ale coś koło 1000 zł może więcej. Pamiętaj żeby podczas wymiany rozrządu wymienić tez pompę wody. U mnie był w dobrym stanie to na nim jeździłem. A komu sprzedałem ? Nawet nie pamiętam jak sie gość nazywa za bardzo byłem pochłonięty oglądaniem Supry na którą sie wymieniłem.
A co do czesci to niektóre są te same a niektóre inne z racji tego ze VR4 to AWD, TT.
Aha i nie słuchaj sie opinii osób które nie miały styczności z tym autem - wiesz jakich ja ciekawych rzeczy sie dowiadywałem od osób nie wtajemniczonych w te auta ? |
|
|
|
 |
|