O wyzszosci Peugotow :( |
Autor |
Wiadomość |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2006, 23:11 O wyzszosci Peugotow :(
|
|
|
Oto moje ostatnie przezycia. Mialem nie pisac ale nie wytrzymalem. Tylko dla cierpliwych. Otorz niedawno mialem mala awarie w nocy podczas powrotu do domu pekl mi pasek co skutkowalem zgonem akumulatora i pokrewnymi. Auto pozostalo na stacji na noc. Nastepnego dnia decyzja jazda do serwisu Jackiego ale tu maly problem mroz prawie - 30 bez wspomagania i ogrzewania ale czego nie robi sie dla misia traf chcial ze dojechalem na mocy akumulatora do salonu Peugota decyzja niech zaloza pasek po starej znajomosci (zona pracowla tam ok 3 lat) Kierownik serwisu niejaki pan Andrzej mowi tak: Mitsubishi japonczyk toz to trzeba pol silnika rozebrac i takie badziewie(mowil o moim Klipsie - dlatego to pisze) nie bedziemy tego robic mamy swoja robote - a ja to niby kto nie klient?? Popatrzylem na parking pod Pugiem i faktycznie mieli co robic jakies ze 30 aut i lawety dowozily ciagle nowe w ciagu 15 minut 3 szt. Decyzja zmiana aku na drugi i do wlasciwego miejsca serwisowania. Prawie dojechalem zabraklo 50 m ale co to bylo. Auto dotarlo do doktora ktory nie mial zbyt wiele roboty (japonczyk) w serwisie stal Space Star na przegladzie, Chrysler temu cos dolegalo i Colt na zmianie opon i do sprzedania. Zanim mis trafil na podnosnik dostalem cieplutka kawke. Naprawa trwala ok 2 godzin nie mieli na stanie takiego paska ale to nie byl problem bo serwis zrobil wszystko abym mogl do domu wrocic wlasnym autem - i tu podziekowania dla Wojtka i jego ekipy.
PS
Jeszcze jeden powod dlaczego nie kupuje sie aut na "F" czyt Peugota od niedawna Bialostocka Policja uzytkuje nowe 307 widzialem je ok 10 razy z tego 4 na lawecie to sie nazywa klasa. Pozdrowienia dla wlasciciela salonu Peugota czlowiek ma pasje i jest znakomitym kierowca ale szefa serwisu ma do du......... |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2006, 00:00
|
|
|
a ja znam osoba ktora jezdzi 206, leje tylko benzyne do niego, a pasek nie pekl |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 30-01-2006, 08:46
|
|
|
Niestety kiedyś miałem żabojada i wiem jakie z nim są problemy- a serwisy, szkoda gadać. |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 30-01-2006, 09:26
|
|
|
Cytat: | a ja znam osoba ktora jezdzi 206, leje tylko benzyne do niego, a pasek nie pekl |
A ja słyszałem, że Reault produkuje samochody
arturro, szanse na takiego Puga są jak 1 do 100 albo mniej. Choć pamiętam moją 505-kę (Pug taki stary....) i po zrobieniu 40 kkm nic się nie wysypało...I tak się tworzy legenda, hehehe |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2006, 09:29
|
|
|
Jackie napisał/a: | A ja słyszałem, że Reault produkuje samochody |
zle slyszales |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 30-01-2006, 09:55
|
|
|
TNT napisał/a: | Popatrzylem na parking pod Pugiem i faktycznie mieli co robic jakies ze 30 aut i lawety dowozily ciagle nowe w ciagu 15 minut 3 szt. |
A żaden się nie palił ?? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-01-2006, 10:07
|
|
|
Ja już pisałem, jaki miałem ubaw jak przy -30 na obwodnicy stały: ford, fiat i francuskie. A po drodze jechał pug307 z wyjącym alarmem i awaryjnymi . |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 30-01-2006, 10:23
|
|
|
Cytat: | A po drodze jechał pug307 z wyjącym alarmem i awaryjnymi Smile. |
bo to był system wczesnego ostrzegania, że nadjeżdża |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2006, 11:05
|
|
|
w sumie temat traktuje luznie ale nie rozumiem takiego pisania ze peugeot to blee renault to nie samochod (de facto nie jezdzilem autem z lepsza zawiecha jaka ma laguna w tej klasie) bo kazdy kupuje co mu sie podoba, przeciez ceny sa porownywalne.
tak jak pisalem moja kolezanka ma 206 i kupila go tylko dlatego ze jej sie podobal zadne civic-i colty itd. itd.
czytajac takie tematy mam wrazenie ze czlowiek ktory kupil peugota jest niespelna rozumu, a jak wiemy przeciez tak nie jest (przynajmniej w wiekszosci przypadkow ) |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 30-01-2006, 12:02
|
|
|
Pug - to że 307 mają wadliwą instalację i zdarzają się pezypadki jej sfajczenia to fakt
faktem jest również to że zajefajnie jeździło mi się Renault Laguna 3,0 V6 24V 200KM w automacie tzw inteligentnym - naprawde super fura. Ale prawdą jest równiez że te właśnie automaty się sypały aż miło (miedzy innymi w tym którym jeździłem).
Na każde auto można coś powiedzieć - Carisma - tulejki, przyciski do szyb, rdza prawda Artur pytanie tylko jak do tego podchodzimy my użytkownicy/klienci i jak do nas Klientów podchodzi serwis. Tak naprawdę to mało serwisów tzw ASO spotkałem o których da się powiedzieć że nie będąc kolegą SZEFA jest się miło, szybko i dobrze obsłużonym.
Jak do tej pory ASO:
1. VW Auto Viva - porażka - wmawianie że odwrotnie została załozona rolka napinacza (niemozliwe ) zwlekanie niedotrzymywanie terminów ceny z kosmosu itd.
2. VW Szewczyk - OK ale tylko OK
3. OPEL Dixi Car - Raszyn - omijać szerokim łukiem - obsługa OK mechanicy - lepiej nie mówić.
4. OPEL Gavle (Szwecja) - nie znaleźli nic złego w tym że pompa wtryskowa dogorywa ograniczyli się do wykasowania błędów. Co dowodzi że nie tylko Polskie serwisy są do bani.
ITD itd ...
I tu jest miejsce dla mojego Mechanika - solidny, rzeczowy i słowny.
Nie korzystałem z Usług Grafixu w zakresie mechaniki więc się nie wypowiem - niech to zrobią klienci Jacka. Co do części - jak najbardziej w porządku. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 30-01-2006, 12:12
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | faktem jest również to że zajefajnie jeździło mi się Renault Laguna 3,0 V6 24V 200KM w automacie tzw inteligentnym - naprawde super fura. Ale prawdą jest równiez że te właśnie automaty się sypały aż miło (miedzy innymi w tym którym jeździłem). |
dokładnie Laguna zawieszenie- OK,
automat- wygoda OK jednak skrzynia AD4 to porażka
W mojej byłej Lalce wymieniłem 3 skrzynie a za czwartym naprawiałem (elektrozawór modulacji ciśnienia) |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
|
Wysłany: 30-01-2006, 12:33
|
|
|
kolega kupił w 2001 pługa 206
(salon)... zrobił 100 000km na trasach i zawiecha cała do roboty... dosłownie wszystko wali stuka i puka... amorów to juz chyba nie ma... reszta przyzwoita... |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 30-01-2006, 18:19
|
|
|
Artur to nie tak nie chodzilo mi w tym poscie aby gnebic a jedynie wylac swoj zal na serwis Puga u nas w miescie i to co powiedzial szef serwisu: mamy tyle roboty o czyms to swiadczy(mieli co robic ale ja tez jestem klientem). Na przestrzeni lat jak moja zona pracowala z PSA to klienci chwalili sobie z nowszych 206, partnera, berlingo ze starszych saxo, 406 i 205. Sam jezdzilem berlingo ktore ostro dostalo od uzytkownikow silnik 1,9 disel zrobil ponad 600 tys lej i jedz nie bylo czasu na stanie. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 30-01-2006, 18:30
|
|
|
A ja tam jeździłęm wcześniej (od '98 ) fiaciorem Sieną - do tej pory jest orginalny akumulator - i pali przy -25 i nadal dobrze jeździ - oczywiście wymiana oleju itp robione jak trzeba. A wzystko zależy od tego jak sie użytkuje samochód i na jaki egzemplarz sie trafi. Oczywiście serwis Konrys w Białymstoku odpada - bo to porażka- jedynie jeden mechanik rzeczowo ze mną pogadał - zaproponował założyć stożek zamiast wymiany filtra bo na pewno wytrzyma i żeby nie walić w koszty( filtr +obudowa = 600zł + robocizna)-oczywiście mówił mi to prywatnie. A tak wogóle to fiat w Ełku całkiem fajnie robi to co do niego należy.
No ale dość o fiacie bo było -30 i te 85 Ah w Lancerku w akumulatorze robi swoje. Co prawda mam przejechane ok 21000km i jeszcze nie moge mówić o bezawaryjności - bo jakby coś sie teraz zepsuło to zaniemówiłbym z wrażenia i rozpaczy. A to co mi sie w misiu podoba to jego szybkość z jaką się rozgrzewa - wręcz momentalnie:) |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2006, 19:43
|
|
|
w carismach do 98 roku silniki 1,9 Td byly montowane z renaulta i ja nie nazekam na te silnik
pozatym moj kuzyn ma lagun 1,8 benzynke jezdzi nia juz drugi rok i tez autko dobrze sie zachowuje i jak narazie niemial zadnych powazniejszych napraw |
|
|
|
 |
|