|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:33 |
Znowu problem z czujnikami parkowania |
Autor |
Wiadomość |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 13:05 Znowu problem z czujnikami parkowania
|
|
|
Witam
Wczoraj wróciłem z gór
Pobyt bardzo fajny, jednak jak zwykle nie obyło się bez przygód
Wycofując na parkingu nie zauważyłem cienkiego słupka, który był tak usytułowany, że nie było go widać w lusterku bocznym i wstecznym a samochód był zaparkowany pod kątem.
Powoli zacząłem wycofywac do tyłu a że parking bardzo wąski, mało miejsca i marna widoczność zdałem się na czujniki zerkając w lusterka ruszyłem.
Zaczęły ostrzegać o przeszkodzie - 0,8, 0,6 i nagle poczułem że zaczynam coś przestawiać.
Zastanawiam się co jest grane, wychodzę z samochodu i widzę że przeszkada jest już przy samochodzie (a własciwie to w nim) jakieś 5-6 cm od bocznego czujnika.
Okazało się że mam zamontowane 4 czujki parowania ale działają tylko 2 środkowe
Na szczęście uszkodziłem tylko odblask i zarysowałem lakier z milimetrowym wgnieceniem, ponieważ jechałem bardzo ostrożnie.
Dodam, że czujniki w moim "ulubionym" ostatnio serwisie, poprawiali mi już kilkakrotnie i jak widać bez efektu.
Czy ktoś może miał taki sam problem z czujnikami ?
Czy ktoś w W-wie montował czujniki parkowania i ma zamontowane POPRAWNIE, bo jeśli tak to niech napisze gdzie mu je zrobili, ja do mojego serwisu juz siły niemam i naprawde niechce mi się już tam jeździć.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kruel [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 00:37
|
|
|
A mówiłem że montują zwykłe gó.wno z aleggro i biorą fortune za to!
Weź już tam do nich nie jeździj bo to szkoda nerwów, wypi.erdol ten szajs i zamontuj sobie coś z prawdziwego zdażenia.
Zresztą załuż sobie taką rurę jak ja ma z przodu i można śmiało walić, dziś nie miałem jak zawrucić na osiedlu to w nadmiernym przypływie krwi do musku wywaliłem 2 te podnoszone stalowe zapory z rurek przed miejscami parkingowymi i obeszło się bez strat. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 08:10
|
|
|
Kruel napisał/a: | A mówiłem że montują zwykłe gó.wno z aleggro i biorą fortune za to!
Weź już tam do nich nie jeździj bo to szkoda nerwów, wypi.erdol ten szajs i zamontuj sobie coś z prawdziwego zdażenia.
Zresztą załuż sobie taką rurę jak ja ma z przodu i można śmiało walić, dziś nie miałem jak zawrucić na osiedlu to w nadmiernym przypływie krwi do musku wywaliłem 2 te podnoszone stalowe zapory z rurek przed miejscami parkingowymi i obeszło się bez strat. | A myslisz ze gdzie sa produkowane te "z prawdziwego zdazenia" ?? Wszystko w chinach. Tyle ze pozniej sa selekcjonowane, dobierana inna centralka i wyswietlacz. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-01-2008, 08:32
|
|
|
Herkules13 napisał/a: | Czy ktoś w W-wie montował czujniki parkowania i ma zamontowane POPRAWNIE, bo jeśli tak to niech napisze gdzie mu je zrobili, ja do mojego serwisu juz siły niemam i naprawde niechce mi się już tam jeździć. |
Ja juz o tym wspominalem. Mi wstawiono czujniki w serwisie jeszcze przed odbiorem auta. Po jakims czasie i jednej wymianie czujek z prawej strony nie wytrzymalem. Poprosilem o rozwiazanie tego problemu bo z dzialania tego ustrojstwa nie bylem zadowolony. Tak czy siak zaplacilem z wlasnej kieszeni za nowy duzo lepszy i drozszy zestaw a Panowie od instalacji tego typu w Mitcarze przeprowadzili wymiane. Teraz jest dobrze choc czasami mam wrazenie, ze niewielka nierownosc powoduje sygnalizacje odleglosci do podloza. Oczywiscie wole to niz przypadek Herkulesa13.
Na koniec dodam, ze i tak calkiem nie ufam tym czujnikom i jesli nie jestem pewny zwyczajnie wychodze sprawdzic. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 13:52
|
|
|
Kruel napisał/a: | Weź już tam do nich nie jeździj bo to szkoda nerwów, wypi.erdol ten szajs i zamontuj sobie coś z prawdziwego zdażenia. |
Dzisiaj u nich byłem i dowiedziałem się że wyje...li Marka
Niewiem kto jest teraz szefem serwisu ale może zmiana wyjdzie im na dobre
Okazuje się że czujniki są dobre, ale te zewnętrzne poprostu nie podłączone
Kruel napisał/a: | Zresztą załuż sobie taką rurę jak ja ma z przodu i można śmiało walić, dziś nie miałem jak zawrucić na osiedlu to w nadmiernym przypływie krwi do musku wywaliłem 2 te podnoszone stalowe zapory z rurek przed miejscami parkingowymi i obeszło się bez strat. |
Mam zamiar coś na tył założyć bo naprawde już mnie krew zalewa jak pomysle o parkowaniu tyłem
Zbyszek coś ostatnio wynalazł na tył, ale coś się nie odzywa z tym tematem
Gene napisał/a: | Teraz jest dobrze choc czasami mam wrazenie, ze niewielka nierownosc powoduje sygnalizacje odleglosci do podloza. |
U mnie też za każdym razem jest to samo, więc jak trafi się lekka górka lub krawężnik to czujki delikatnie przekłamuja łapiąc glebe
[ Dodano: 28-01-2008, 17:20 ]
Właśnie obejrzałem TVN TURBO i już wiem dlaczego niema kiero z mojego ulubionego salonu
Ale jaja, a ja myslałem że to ja mam problemy |
|
|
|
 |
Miron_Wwa [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 15:51
|
|
|
Ponieważ to co założyli mi w salonie za całe 240 PLN nadaje się do ....... wybieram się na ul. Włościańską 35 jest tam firma Konrad Serwis, w której montowali mi różne wynalazki do różnych wynalazków. Właściciel Konrad zwany "Jego Kosmatość" zawsze podchodził do sprawy uczciwie i jeżeli podjął się roboty to zawsze robił do skutku aż będzie dobrze. Tak więc swoją elke na czujniki na pewno tam wstawię.
Kosmaty nawet w moim Willysie elektrykę zrobił i działa bez żadnych problemów. |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 17:26
|
|
|
Miron_Wwa napisał/a: | Ponieważ to co założyli mi w salonie za całe 240 PLN nadaje się do ....... |
Ja za swoje zapłaciłem kilka razy więcej i też są do dupy |
|
|
|
 |
RyżyQń [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 19:30
|
|
|
No bo się uparliście na czujniki... Statystycznie najwięcej samochodów z rozwalonymi zderzakami jest wyposażona w czujniki. Co wy haka z tyłu nie macie?;) |
|
|
|
 |
piotr_nowy [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 19:46
|
|
|
RyżyQń napisał/a: | No bo się uparliście na czujniki... Statystycznie najwięcej samochodów z rozwalonymi zderzakami jest wyposażona w czujniki. Co wy haka z tyłu nie macie?;) | |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 21:22
|
|
|
RyżyQń napisał/a: | No bo się uparliście na czujniki... Statystycznie najwięcej samochodów z rozwalonymi zderzakami jest wyposażona w czujniki. Co wy haka z tyłu nie macie?;) |
Oczywiście że mam ale on nie zawsze załatwia sprawe
Czujniki czujnikami a ostatnio zastanawiam się nad porządną rurą z tyłu
Jak ją założe to dopiero odetchne z ulgą |
|
|
|
 |
|
|