Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Carisma 1.8GDI oraz 1.6 - proszę o oceny |
Autor |
Wiadomość |
AnoniM79 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 481 Skąd: Wawa Ursus
|
Wysłany: 26-01-2008, 18:45
|
|
|
Pierwsza ma niespasowany prawy kierunek, nienaturalnie błyszczący lakier i dziwnie skorodowaną rurę wydechową. Trzeba oblookać na miejscu, bo poza tymi uwagami nic nie wypatrzyłem.
Druga - mało zdjęć, i w takim świetle, że nic nie widać.
Trzecia - fotografowanie mokrego auta to sztuczka starsza od wegla. Prawdopodobnie po wyschnięciu bedzie miało naście odcieni lakieru. Nie chce mi się wierzyć, że handlarz aqrat w deszcz musiał fotki robić. Moim zdaniem najbardziej podejrzana z tych trzech. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2008, 18:59
|
|
|
Jeżeli ktoś twierdzi, że jest kompletna książka serwisowa (pierwsza Cari), to niech pokaże rachunki/faktury. Żaden szanujący sie warsztat czy to w Niemczech czy innym kraju nie robi przeglądów bez rachunków. Samej książce serwisowej nie można wierzyć do końca, łatwo takie coś zmanipulować. Gość sam pisze, że sprowadza samochody na masową skalę, więc wyrobić lewe pieczątki i zakupić hurtowo książeczki to może się bardzo opłacać.
Ta ostatnia Cari była juz omawiana w innym wątku (jakoś niedawno) poszukaj w dziale "chcę kupić Carisme"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2008, 21:56
|
|
|
zwolin napisał/a: | ....
Trzecia - fotografowanie mokrego auta to sztuczka starsza od wegla. Prawdopodobnie po wyschnięciu bedzie miało naście odcieni lakieru. Nie chce mi się wierzyć, że handlarz aqrat w deszcz musiał fotki robić. Moim zdaniem najbardziej podejrzana z tych trzech. |
Chyba masz rację, że to zmierzone działania... na 2 i 3 zdjęciu w dali jest sucho.... albo mnie sie tylko tak wydaje.... |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 26-01-2008, 23:24
|
|
|
JackD napisał/a: | zwolin napisał/a: | ....
Chyba masz rację, że to zmierzone działania... na 2 i 3 zdjęciu w dali jest sucho.... albo mnie sie tylko tak wydaje.... |
Przeciez te 2 carismy z 3 linka sa co dopiero umyte musi byc pod nimi mokro ; ), a odnosnie deszczu hmmm.... tylko w 2 miejscach padal? |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 12:48
|
|
|
Witam ponownie i dziekuje za oceny.
Chyba te Cari odpadaja co napisaliscie...
Po przeszukaniu ogloszen znalazlem jak na razie mojego faworyta:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=299931215
Czy mozecie podac stronke z dekoderem nr VIN?
Wstepnie dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bonfire [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 13:27
|
|
|
Dziwne te zdjęcia środka samochodu, jakby specjalnie jakąś komórką były robione.
Jak nie masz daleko do Niemiec to polecam ten samochód:
http://www.autoscout24.de...id=lmaam21nrnre
Stoi niedaleko Polskiej granicy. Może trochę droższy ale o ile mniej przelotu, 12 miesięczna gwarancja i pewny sprzedawca. Ogłoszenie ma już parę ładnych tygodni to może z ceny coś zjadą....
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 18:27
|
|
|
Dziekuje.
Ten "niemiecki" rzeczywiscie ladny - bede sie kontaktowal z tym handlarzem, 12 m-cy gwarancji brzmi zachecajaco, tylko czy warto tyle za niego placic.
Tu mam link do innej, podobnej Cari,
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3880681
tylko ze:
1. Lewarek czerwony - czemu?
2. Szyby na korbki ?!? jest klima a szyby nie elektryczne???
3. Jedna poducha
4. Wg nr VIN ktory od niego dostalem wynika ze jest to rok 98 a w opisie 99.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 27-01-2008, 19:18
|
|
|
Czemu taka dziwna (biedna) wersja?
Bo to wersja holenderska - czyli bardzo czesto golas
AnoniM79 napisał/a: | Wg nr VIN ktory od niego dostalem wynika ze jest to rok 98 a w opisie 99. |
Jak masz VIN podjedz do ASO i zapytaj sie o faktyczna date produkcji
Moja wg VINu tez jest z 98 (zaczeli skrecac ja pod koniec 98) a zjechala z tasmy 2.I.1999 - wiec rok produkcji to 1999 |
_________________ Mitsubishi Carisma '99 GDI EXE 18.07.2005 - 20.07.2013
Mitsubishi Colt '93 1.6 GLXi 03.05.2008 - 19.05.2009
Mitsubishi Galant '98 2.0 SportEdition 13.06.2009 - 01.09.2015
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...
______________EA5A & EA2A
 |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 22:09
|
|
|
Witam ponownie i dziekuje za wszystkie odpowiedzi na ten temat. Dzieki Wam moj brat wzbogacil sie o nowa Carisme! Wybor padl na "golasa" z Holandii. Polecam takich sprzedawcow jak my dzisiaj - gosc zupelnie wporzadku - z przyjemnoscia chcial sie z nami wybrac do kazdego ASO, stacji diagnostycznej i innych takich...
Pozdrawiam wszystkich - temat mozna zamknac... Moj brat pewnie zaniedlugo zostanie kolejnym "czlonkiem" Mitsumaniakow
...Ja dolacze pozniej w dziale Galow... |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2008, 22:59
|
|
|
AnoniM79 napisał/a: | Witam ponownie i dziekuje za wszystkie odpowiedzi na ten temat. Dzieki Wam moj brat wzbogacil sie o nowa Carisme! Wybor padl na "golasa" z Holandii. Polecam takich sprzedawcow jak my dzisiaj - gosc zupelnie wporzadku - z przyjemnoscia chcial sie z nami wybrac do kazdego ASO, stacji diagnostycznej i innych takich...
Pozdrawiam wszystkich - temat mozna zamknac... Moj brat pewnie zaniedlugo zostanie kolejnym "czlonkiem" Mitsumaniakow
o jakiego sprzedawcę chodzi?? trochę się pogubiłem |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 08:31
|
|
|
JackD napisał/a: | AnoniM79 napisał/a: | Witam ponownie i dziekuje za wszystkie odpowiedzi na ten temat. Dzieki Wam moj brat wzbogacil sie o nowa Carisme! Wybor padl na "golasa" z Holandii. Polecam takich sprzedawcow jak my dzisiaj - gosc zupelnie wporzadku - z przyjemnoscia chcial sie z nami wybrac do kazdego ASO, stacji diagnostycznej i innych takich...
Chodzi oczywiscie o osobe ktora nam (mnie oraz mojemu bratu) sprzedawala samochod (golasa)- calkowicie w porzadku i uczciwa osoba - takich sprzedawcow życze wszystkim kupujacym. |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2008, 20:38
|
|
|
AnoniM79 napisał/a: | JackD napisał/a: | AnoniM79 napisał/a: | Witam ponownie i dziekuje za wszystkie odpowiedzi na ten temat. Dzieki Wam moj brat wzbogacil sie o nowa Carisme! Wybor padl na "golasa" z Holandii. Polecam takich sprzedawcow jak my dzisiaj - gosc zupelnie wporzadku - z przyjemnoscia chcial sie z nami wybrac do kazdego ASO, stacji diagnostycznej i innych takich...
Chodzi oczywiscie o osobe ktora nam (mnie oraz mojemu bratu) sprzedawala samochod (golasa)- calkowicie w porzadku i uczciwa osoba - takich sprzedawcow życze wszystkim kupujacym. |
Pytając o sprzedawcę, pytałem o konkrety czyli adres lub telefon /jeżeli jesteś zadowolony to warto polecić/ bo link który zawierał tę informację już jest nieaktywny
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3880681
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chemik [Usunięty]
|
|
|
|
 |