Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 09:22
czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztyno
Autor Wiadomość
lorts
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 09:42   czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztyno

tak jak w temacie w pajero 2.5tdi z 91r w czasie jazdy czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztynowa ale poziom oleju jest ok ostatnio nawet miałem zmianę ale dalej to samo czy walnięty jest jakiś czujnik

wildstar
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 13:24   re

mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2008, 13:40   

Wystarczy zastanowić się, dlaczego jest i miarka poziomu oleju i czujnik.
Wystarczy też dolać pół litra oleju i obserwować lampkę.

pantonik1 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Wysłany: 28-01-2008, 23:04   potwierdzam

tak jak Zbyszekm2 powiedział, wystarczy dolać 0,5 nawet do niecałego literka oleju i już wszystko ok. wydaje mi się, że ta miarka była zrobiona już na minimum. troszke silnik cmoknie i już świeci. dolej oleju i będzie gicior! :p

all20
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 17:48   Re: re

wildstar napisał/a:
mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze.

Ja jeżdże na mobilu i jest to samo tydzień temu wymieniłem olej i teraz bardzo często się zapala, a stan pokazuje prawie max.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 29-01-2008, 20:46   Re: re

all20 napisał/a:
wildstar napisał/a:

Ja jeżdże na mobilu i jest to samo tydzień temu wymieniłem olej i teraz bardzo często się zapala, a stan pokazuje prawie max.

To trudno wpaść na to, że oleju musi być więcej niż pokazuje miarka?
Dlatego zrobiono i miarkę i czujnik, żeby to jakoś wypośrodkować.
Wlej najpierw 0,2 l, sprawdź czy się zaświeci, jak się zaświeci to dolej raz jeszcze 0,2 l i sprawdź, jak będzie dobrze to zaznacz sobie na miarce jaki masz mieć stan aby nie świeciła.
Proste, chyba!

Chili
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 02:31   

Amen u mnie też to pomogło :)

Odpowiedz do tematu