|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 09:22 |
czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztyno |
Autor |
Wiadomość |
lorts [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 09:42 czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztyno
|
|
|
tak jak w temacie w pajero 2.5tdi z 91r w czasie jazdy czasami świeci Lampka ostrzegawcza poziomu oleju - bursztynowa ale poziom oleju jest ok ostatnio nawet miałem zmianę ale dalej to samo czy walnięty jest jakiś czujnik |
|
|
|
 |
wildstar [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2008, 13:24 re
|
|
|
mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 27-01-2008, 13:40
|
|
|
Wystarczy zastanowić się, dlaczego jest i miarka poziomu oleju i czujnik.
Wystarczy też dolać pół litra oleju i obserwować lampkę. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 28-01-2008, 23:04 potwierdzam
|
|
|
tak jak Zbyszekm2 powiedział, wystarczy dolać 0,5 nawet do niecałego literka oleju i już wszystko ok. wydaje mi się, że ta miarka była zrobiona już na minimum. troszke silnik cmoknie i już świeci. dolej oleju i będzie gicior! |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
all20 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2008, 17:48 Re: re
|
|
|
wildstar napisał/a: | mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze. |
Ja jeżdże na mobilu i jest to samo tydzień temu wymieniłem olej i teraz bardzo często się zapala, a stan pokazuje prawie max. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 29-01-2008, 20:46 Re: re
|
|
|
all20 napisał/a: | wildstar napisał/a: | mam to samo .poczytaj archiwum .to nic . zmien nastepnym razem na inny olej ja mam shell i też mi sie tak robi .teraz zmienie na mobil i zobacze. |
Ja jeżdże na mobilu i jest to samo tydzień temu wymieniłem olej i teraz bardzo często się zapala, a stan pokazuje prawie max. |
To trudno wpaść na to, że oleju musi być więcej niż pokazuje miarka?
Dlatego zrobiono i miarkę i czujnik, żeby to jakoś wypośrodkować.
Wlej najpierw 0,2 l, sprawdź czy się zaświeci, jak się zaświeci to dolej raz jeszcze 0,2 l i sprawdź, jak będzie dobrze to zaznacz sobie na miarce jaki masz mieć stan aby nie świeciła.
Proste, chyba! |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2008, 02:31
|
|
|
Amen u mnie też to pomogło |