Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
już nie wiem o co chodzi (moc, przyśpieszenie)
Autor Wiadomość
mieciuu
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 10:58   już nie wiem o co chodzi (moc, przyśpieszenie)

powiedzcie mi co może być z moim coltem otóż dzisiaj rano odpaliłem jak zawsze i co mnie zaskoczyło jak ruszałem silnik jakby nabrał mocy i lepszego przyśpieszenia przy ruszaniu nic nie spowalniał nie miał tak zwanych dziur ze raz ciągnie potem przestaje i potem znów i jego moc była wkońcu odczówalna nie wiem boje sie ze to minie i znó moj colcik bedzie taki słaby i mułowaty powiedzcie co moze być przyczyną tego ze dzisiaj nabrał takiej mocy a przewaznie jest słaby i ma takie dziury przy rozpędzaniu.

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2008, 12:34   

a czy Twój Colt jest słaby zawsze, czy tylko jak jest mokro/wilgotno ...albo temperatura powietrza minusowa??

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

mieciuu
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 13:27   

no właśnie ze zawsze jest taki słabszy czasami dobrze sie zbiera ze skrzyżowania a przewaznie jest tak ze szarpie i reaguje z opóźnieniem na wcisnięty mu gaz i nie jak juz sie rozpędza to tak mozolnie jakby go coś dusiło no a dzisiaj to rano było troche zimno no ale nie wiem czy to zalezy mozliwe ze silnik był zimny i jakoś lepiej chodził ale co to powoduje dodam ze wszystkie filtry wymienione świece na ngk ustawione zawory wymioniony rozrząd i ustwione obroty wraz z czyszczoną przepustnicą, może ktoś ma jakiś pomysł co mogło by to byc.

[ Dodano: 29-01-2008, 17:29 ]
dobra chyba mam odpowiedz na główny problem mojego colta ale tylko to moje przypuszczenia, co zauważylem jade ruszam jedynka rozpędzam auto obroty rosną auto sie nie rozpędza dwójka to samo tak mozolnie się rozpędza nie mowie ze nie jedzie bo bym dod omu dzis nie dojechał no i jeszcze gdy wciskam sprzęgło przy jeździe cos szumi na postoju tego nie ma i jaki moj wniosek SPRZĘGŁO DO WYMIANY powiedzcie jak moge jeszcze to sprawdzić by mieć pewność ze to sprzegło i jakie są koszty wymiany tego gadżetu.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 29-01-2008, 18:30   

mieciuu napisał/a:
SPRZĘGŁO DO WYMIANY powiedzcie jak moge jeszcze to sprawdzić by mieć pewność ze to sprzegło i jakie są koszty wymiany tego gadżetu.
Jak się rusza autem z miejsca? Nie szarpie silnikiem? Idzie płynnie ruszyć? Czy na postoju bez wciśniętego sprzęgła słychać jakiś hałas (szuranie), które ustaje po naciśnięciu sprzęgła? To objawy zużytego sprzęgła. Koszt dobrego sprzęgła to ok. 300 zł, wymiana drugie tyle.

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 29-01-2008, 19:30   

mieciuu napisał/a:
powiedzcie jak moge jeszcze to sprawdzić by mieć pewność ze to sprzegło i jakie są koszty wymiany tego gadżetu.
musisz zostawic dwa czarne paski na suchym asfalcie przy ostrym starcie

mieciuu
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 20:05   

[quote="Hugo] Jak się rusza autem z miejsca? Nie szarpie silnikiem? Idzie płynnie ruszyć? Czy na postoju bez wciśniętego sprzęgła słychać jakiś hałas (szuranie), które ustaje po naciśnięciu sprzęgła? To objawy zużytego sprzęgła. Koszt dobrego sprzęgła to ok. 300 zł, wymiana drugie tyle.[/quote]

no przy ruszaniu to trzeba mu więcej gazu troszke dodać, żeby płynnie ruszyć to trzeba nieźle wczuć sie w prace silnika, na postoju nie słychać zadnych szumów tylko przy jechaniu jak sie wciśnie sprzęgło to szumi w momencie wciskania i puszczania, a by ruszyć tak by koła w miejscu sie kreciły to da sie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 29-01-2008, 22:38   

mieciuu napisał/a:
przy jechaniu jak sie wciśnie sprzęgło to szumi w momencie wciskania i puszczania, a by ruszyć tak by koła w miejscu sie kreciły to da sie
Tarcza sprzęgła do wymiany. Oczywiście wymienia się komplet sprzęgła.

jacobs
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 22:44   

Obstawiasz, ze to bedzie problem z muleniem auta? U mnie nic nie szumi, ale sprzeglo czasami szarpnie jak ruszam

mieciuu
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 06:28   

właśnie nie wiem czy to mulenie może być od sprzęgła ;/ i czy jest sens wymieniac

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 30-01-2008, 07:27   

mieciuu napisał/a:
właśnie nie wiem czy to mulenie może być od sprzęgła ;/ i czy jest sens wymieniac

Jeśli niema objaw typu:
Hugo napisał/a:
Jak się rusza autem z miejsca? Nie szarpie silnikiem? Idzie płynnie ruszyć? Czy na postoju bez wciśniętego sprzęgła słychać jakiś hałas (szuranie), które ustaje po naciśnięciu sprzęgła? To objawy zużytego sprzęgła. Koszt dobrego sprzęgła to ok. 300 zł, wymiana drugie tyle.

i np: pod górkę w ogóle nie przyspieszasz to niema na co czekać tym bardziej, że piszesz, że szumi. Sprzęgło się kończy i radzę to zrobić jak najszybciej bo staniesz w niedalekiej przyszłości na skrzyżowaniu i będzie lipa, a na dodatek narobisz wstydu Colcikowi ;) Sprzęgło AISIN lub NKK, pamiętaj żeby wymienić komplet, będziesz miał spokój :)

mieciuu
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2008, 08:57   

przyruszaniu czasami szarpie ale jak sie postara to spokojnie mozna płynnie ruszyć, a szarpanie przy ruszaniu to jest przyczyną zurzytego sprzęgła?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 30-01-2008, 09:39   

mieciuu napisał/a:
a szarpanie przy ruszaniu to jest przyczyną zurzytego sprzęgła?
Typowo, ale oczywiście niekoniecznie.

Odpowiedz do tematu