Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
22-08-2007, 17:59
Spryskiwacze reflektorów i rura wydechowa - pytanie
Autor Wiadomość
KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 21:51   Spryskiwacze reflektorów i rura wydechowa - pytanie

Witam Wszytskich!!!

tak jak wspomnialem sa 2 sprawy, jakby ktos mail pomysl albo wiedzial to prosze o podpowiedz!!

1 sprawa
mam w galu spryskiwacze refrektorow, jak kupowalem to juz sprzedajacy mnie uczulal ze nie dzialaja!! ok mnie to nie przeszkadzalo az do ostatniego wyjazdu w gory!!!ciapa deszcz bloto!! kazdy wie ocb...:) i teraz mam pytanie, bo jak naciskam "guzik" od uruchomienia spryskiwaczy to slychac krotkie buczenie. Poprzedni wlasciel obiecal mi nowa pompke i nawet mi ja pokazywal ale nie dostalem jej musze sie po nia zglosic, ale czy to napewno pomka?? jak myslicie??

2 sprwa
troche krotsza:) ile moze kosztowac rura wydechowa a wlasciwie jej czesc ta przed ostanim tlumnikiem a srodkowym albo jak naprawic dosc duzawa (ok 5 - 7 cm ) dziure??

pozdrawiam goraco!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez roch_27 22-08-2007, 18:00, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-01-2007, 21:58   

KaczA napisał/a:
1 sprawa
mam w galu spryskiwacze refrektorow, jak kupowalem to juz sprzedajacy mnie uczulal ze nie dzialaja!! ok mnie to nie przeszkadzalo az do ostatniego wyjazdu w gory!!!ciapa deszcz bloto!! kazdy wie ocb...:) i teraz mam pytanie, bo jak naciskam "guzik" od uruchomienia spryskiwaczy to slychac krotkie buczenie. Poprzedni wlasciel obiecal mi nowa pompke i nawet mi ja pokazywal ale nie dostalem jej musze sie po nia zglosic, ale czy to napewno pomka?? jak myslicie??

mam dokladnie to samo w galu (tylko w starszym modelu) brat obstawia wlasnie pompke, ja raczej silniczek spryskiwacza
KaczA napisał/a:
2 sprwa
troche krotsza:) ile moze kosztowac rura wydechowa a wlasciwie jej czesc ta przed ostanim tlumnikiem a srodkowym albo jak naprawic dosc duzawa (ok 5 - 7 cm ) dziure??

jedz do zakladu gdzie spawaja wydechy, oni zrobia co nalezy :) i nie bedziesz musial sie martwic :)

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:04   

Rafal_Szczecin, to mowisz ze spryskiwacze nawet jesli nie dzialaja to i tak budza reeespect...:):):) nie no zartuje ale szkoda bo bajer jak na te lata niezły:):) :mrgreen:

"gdzie spawają wydechy".....czy ktos wie?? w krakowie lub okolicach??? :?:

macia 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Wysłany: 10-01-2007, 22:06   

KaczA napisał/a:
czy to napewno pomka

Na 99% pompka. Miałem podobny efekt przy spryskiwaczach szyb, wymieniłem pompkę i cacuszko.
Co do wydechu, to spróbuj jak mówi Rafał, zapytać ile będzie spawanie kosztowało.

"brat obstawia wlasnie pompke, ja raczej silniczek spryskiwacza"
To się posprzeczacie :wink: Czy to przypadkiem nie to samo :wink:
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:11   

czyli jade do zioma, wbijam na chacjende i tarmosze go o pomke....:):)!!!!!!!!!!
tylko jak zdobede pompke( mam nadzieje ze bez zbednych ekscesow:):):) to co...?? sam ja wymienie czy mechanika kłopotać??:) (przypominam zdolonosci manualne posiadam na 3+ w skali 6 stopniowej:)

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-01-2007, 22:20   

KaczA napisał/a:
am ja wymienie czy mechanika kłopotać

Sam wymienisz, trzeba wyciągnąć starą ze zbiorniczka (troszkę siły, ale nie ma się co bać) odłączyć przewód i wypiąć kostkę z kabelkami i podmienić na nową. Tyle :wink:
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 22:48   

Hmm a sluchales moze skad to buczenie? bo jesli z owej pompki, to moze jest calkiem dobra tylko wystarczy przeczyscic z syfu ktory sie dostal do zbiorniczka i np. zapchal dojscie :?:

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 12:18   

to buczenie ktore slyszysz to zapewne przekaznik od w/w pompki. oczywiscie jest szansa ze jest tylko zapchana ale z tego co wiem w wiekszosci przypadkow woda dostaje sie do silniczka i kaput!! moj po wymontowaniu byl tak zardzewialy ze rozpadl sie w rekach :mrgreen:

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 15:09   

remkowsky napisał/a:
to buczenie ktore slyszysz to zapewne przekaznik od w/w pompki

a ja zawsze myslalem, ze przekaznik to raczej "cyka" przy przelaczaniu stykow, ale buczec to co w nim moze?

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2007, 18:18   

buczy, cyka... mniejsza o szczegoly!!

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-01-2007, 21:00   

remkowsky napisał/a:
mniejsza o szczegoly!!

No właśnie, wymień pompkę i zobaczysz, że będzie ok.
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 11:48   

mam nadzieje pozwolicie ze wykorzystam ten temat rowniez do wlasnych celow. panowie gdyby ktos z Was mial na wydaniu w/w pompke to bardzo prosze o kontakt!! do swojego szukam juz n-czasu i nic :x Cale allegro i wszelkie egzemplarze do rozbiorki zostaly obdzwonione :?
dzieki!!

macia 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-01-2007, 21:56   

remkowsky napisał/a:
do swojego szukam juz n-czasu i nic

Może się coś znajdzie :wink: Wystawiałem kiedyś na aukcji ale nic. Mam razem ze zbiorniczkiem, bo kiedyś kupiłem i zbiornik okazał się zły do mojego. Nie wiem tak naprawdę, czy będzie pasował, ale jakby co, to mogę zrobić zdjęcie tego ustrojstwa i Ci wysłać. Aha, nawet nie wiem czy to działa, bo nie sprawdzałem, ale myślę, że tak.
ex gti colt CA5A '94
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95

wilkulodz
[Usunięty]

Wysłany: 12-01-2007, 23:42   Rura

Co do rury to proponuje Ci pojechać z tym do firmy/osoby która zajmuje się tłumikami
i wymienić całą tą rurę. Łatanie takie nie wiele da bo po jakims czasie spawy puszczą bo nie będą miały czego sie i tak trzymać. Robiliśmy coś takiego w zakładzie Hondy i na długo to nie wystarczało.
Fachowiec Ci dobierze odpowiedni odcinek rury i wstawi (zespawa) z elementami bardziej zdrowymi-np. z elementami gdzie sa sruby laczace nastepne elementy (tlumik tylni lub srodkowy). Koszta powinny być niewielkie. Góra 100 zł ale raczej bedzie mniej.
Zawiłe to moje tłumaczenie.

luckyluck2000
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2008, 10:39   

a czy ktoś orientuje się, w którym miejscu zlokalizowana jest ta pompka? szukałem, szukałem i nic... :(

Odpowiedz do tematu