|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze świecami |
Autor |
Wiadomość |
maraspartyka [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 21:21 Problem ze świecami
|
|
|
Witam!
Jestem nowy na forum, moje L300 to mój pierwszy japoński samochód i nigdy wcześniej nie miałem auta 4x4, więc jakbym coś głupiego palnął to wybaczcie.
Mam problem ze świecami grzeją poniżej sekundy i się wyłączają (świece są sprawne).
Zawiozłem do elektryka instrukcje od PastoR100GS (dzięki za linka!) i coś mu to pomogło, ale przed chwilą dzwonił, że nie wie gdzie jest glow control unit, bo chyba to jest walnięte.
Jak ktoś wie, niech da znać.
A tak poza tym, to czy jest normalne, że nie ma kontrolki grzania świec na desce, czy mam jakąś deskę nie z diesla? |
|
|
|
 |
PastoR100GS [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 10:52 Re: Problem ze świecami
|
|
|
maraspartyka napisał/a: | Witam!
Jestem nowy na forum, moje L300 to mój pierwszy japoński samochód i nigdy wcześniej nie miałem auta 4x4, więc jakbym coś głupiego palnął to wybaczcie.
Mam problem ze świecami grzeją poniżej sekundy i się wyłączają (świece są sprawne).
Zawiozłem do elektryka instrukcje od PastoR100GS (dzięki za linka!) i coś mu to pomogło, ale przed chwilą dzwonił, że nie wie gdzie jest glow control unit, bo chyba to jest walnięte.
Jak ktoś wie, niech da znać.
A tak poza tym, to czy jest normalne, że nie ma kontrolki grzania świec na desce, czy mam jakąś deskę nie z diesla? |
Hi!
Kontrolka powinna być - u mnie jest w środkowej części, lekko po prawej na dole. Seria I ta z kwadratowymi lampami miała chyba troche inne ustawienie kontrolek, ale tam też jest. Sprawdzę potem w manualu gdzie.
Jeśli nie masz przeszczepianej deski, to może zwyczajnie zdechła żarówka...?
Nie wiem jakie są prawidłowe czasy grzania, ale w porównaniu z moim poprzednim dieslem W123 300D to świeczki w L300 grzeją błyskawicznie, a fura pali z ćwierćobrotu jak Chuck Norris
Zdrowia!
P. |
|
|
|
 |
maraspartyka [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 11:27 Re: Problem ze świecami
|
|
|
Kontrolka powinna być - u mnie jest w środkowej części, lekko po prawej na dole. Seria I ta z kwadratowymi lampami miała chyba troche inne ustawienie kontrolek, ale tam też jest. Sprawdzę potem w manualu gdzie.
Jeśli nie masz przeszczepianej deski, to może zwyczajnie zdechła żarówka...?
Też mi się wydaje, że powinna być, ale nie ma i to nie sprawa żarówki tylko po prostu nie ma takiej kontrolki na desce- trochę dziwne w dieslu, ale może tak ma być.
Nie wiem jakie są prawidłowe czasy grzania, ale w porównaniu z moim poprzednim dieslem W123 300D to świeczki w L300 grzeją błyskawicznie, a fura pali z ćwierćobrotu jak Chuck Norris
A u mnie nie pali nawet z pełnego obrotu , świeczki włączają się na ułamek sekundy i muszę kręcić (bo wtedy też dogrzewają), przestać i potem za drugim razem odpala, po odpaleniu znowu jest cyka jak szalony- włącza i wyłącza co chwila |
|
|
|
 |
|
|