Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze świecami
Autor Wiadomość
maraspartyka
[Usunięty]

Wysłany: 31-01-2008, 21:21   Problem ze świecami

Witam!
Jestem nowy na forum, moje L300 to mój pierwszy japoński samochód i nigdy wcześniej nie miałem auta 4x4, więc jakbym coś głupiego palnął to wybaczcie.
Mam problem ze świecami grzeją poniżej sekundy i się wyłączają (świece są sprawne).
Zawiozłem do elektryka instrukcje od PastoR100GS (dzięki za linka!) i coś mu to pomogło, ale przed chwilą dzwonił, że nie wie gdzie jest glow control unit, bo chyba to jest walnięte.
Jak ktoś wie, niech da znać.
A tak poza tym, to czy jest normalne, że nie ma kontrolki grzania świec na desce, czy mam jakąś deskę nie z diesla?

PastoR100GS
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 10:52   Re: Problem ze świecami

maraspartyka napisał/a:
Witam!
Jestem nowy na forum, moje L300 to mój pierwszy japoński samochód i nigdy wcześniej nie miałem auta 4x4, więc jakbym coś głupiego palnął to wybaczcie.
Mam problem ze świecami grzeją poniżej sekundy i się wyłączają (świece są sprawne).
Zawiozłem do elektryka instrukcje od PastoR100GS (dzięki za linka!) i coś mu to pomogło, ale przed chwilą dzwonił, że nie wie gdzie jest glow control unit, bo chyba to jest walnięte.
Jak ktoś wie, niech da znać.
A tak poza tym, to czy jest normalne, że nie ma kontrolki grzania świec na desce, czy mam jakąś deskę nie z diesla?

Hi!
Kontrolka powinna być - u mnie jest w środkowej części, lekko po prawej na dole. Seria I ta z kwadratowymi lampami miała chyba troche inne ustawienie kontrolek, ale tam też jest. Sprawdzę potem w manualu gdzie.
Jeśli nie masz przeszczepianej deski, to może zwyczajnie zdechła żarówka...? :wink:
Nie wiem jakie są prawidłowe czasy grzania, ale w porównaniu z moim poprzednim dieslem W123 300D to świeczki w L300 grzeją błyskawicznie, a fura pali z ćwierćobrotu jak Chuck Norris 8)
Zdrowia!
P.

maraspartyka
[Usunięty]

Wysłany: 01-02-2008, 11:27   Re: Problem ze świecami

Kontrolka powinna być - u mnie jest w środkowej części, lekko po prawej na dole. Seria I ta z kwadratowymi lampami miała chyba troche inne ustawienie kontrolek, ale tam też jest. Sprawdzę potem w manualu gdzie.
Jeśli nie masz przeszczepianej deski, to może zwyczajnie zdechła żarówka...? :wink:

Też mi się wydaje, że powinna być, ale nie ma i to nie sprawa żarówki tylko po prostu nie ma takiej kontrolki na desce- trochę dziwne w dieslu, ale może tak ma być.

Nie wiem jakie są prawidłowe czasy grzania, ale w porównaniu z moim poprzednim dieslem W123 300D to świeczki w L300 grzeją błyskawicznie, a fura pali z ćwierćobrotu jak Chuck Norris 8)

A u mnie nie pali nawet z pełnego obrotu :( , świeczki włączają się na ułamek sekundy i muszę kręcić (bo wtedy też dogrzewają), przestać i potem za drugim razem odpala, po odpaleniu znowu jest cyka jak szalony- włącza i wyłącza co chwila

Odpowiedz do tematu