Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zarowki Philips H4 GT150 - czy one sa homologowane???
Autor Wiadomość
heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-01-2008, 13:39   Zarowki Philips H4 GT150 - czy one sa homologowane???

j/w

chcialem kupic i w 2ch sklepach stwierdzono, ze nie maja homologcji.. a wydaje mi sie (gdzies czytalem) ze maja.. Jak to jest? czy ktos mial rozmowy z Policja w zwiazku z tym? czepiali sie?

pozdr

dodane: poniekad sam sobie odpowiedzialem... info o braku homologacji pochodzilo z JC wroclaw i jeszcze jednego sklepu mniejsza o nazwe.. sprawdzilem w nastepnych i niby maja.. zresza z teg co czytalem na forum soporo userow je montuje- wiec chyba nie maga byc niezgodne z przepisami.

kacmaster
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 14:11   

heer75 jak możesz to wrzuc fotki zobaczyłbym jak to świeci. zastanawiałes sie nad xenonami?? o jakiejś małej ciepłocie 4300k lub 6000k myśle że z policją nie było by problemow.

heer75 
Forumowicz

Wysłany: 29-01-2008, 14:50   

wlasnie dzis jade je kupic, pozniej. Wlasnie dzis padla mi jedna stara wiec musze wymienic;)
a skoro wymieniam to chce kupic swiecace lepiej, w sumie nie zalezy mi na wygladzie i efektach. Ma dobrze swiecic. Czytalem na paru forumach, ze te sa ok. Facet ze sklepu poleca tez Philipsa Extreme Power (zdaje sie taka nazwa) twierdzi, ze sam u siebie zalozyl i jest zmiazdzony efektem:D swieca ponoc o 80% jasniej. Cena za 2 sztuki- 100zl.
Ja tam nie wiem.. wystarcza takie, bez przegiec.
Jasne. po zalozeniu zrobie zdjecia i umieszcze na forum. nawet nie wiem jakie mam teraz zalozone.. nigdy nie zagladalem. Swieca raczej slabo.

jb07
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2008, 15:13   

W przypadku Philipsa ExtremePower po kilku miesiącach użytkowania łuszczy się sreberko którym jest pokryta końcówka żarówki (sprawdzone osobiście), strumień światła ok. Cena duuuuużo za wysoka - płaci się za nowość.
Jak już polecam Philipsa BV

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 29-01-2008, 15:44   

heer75, :twisted: wystarczy w SZUKAJKĘ wpisać żarówki i jest mnóstwo tematów poświęconych żarówkom np.
http://www.mitsubishi-gra...der=asc&start=0

http://www.mitsubishi-gra...p=237927#237927

Nie dublujcie tematów bo robi sie w ten sposób burdel na forum.Podpinajcie sie ze swoimi pytaniami pod istniejące wątki bo w innym przypadku w SZUKAJCE też robi się misz-masz :shock:

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 29-01-2008, 16:01   

Też polecam BV. Homologacje muszą mieć bo to Philips a nie jakiś śmieć z bazaru.

Pieniek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DiD HP 2001
Wysłany: 30-01-2008, 19:40   

Jeździłem poprzednio na GT 150 i byłem zadowolony niestety po kilku miesiącach się spalił. Teraz kupiłem Philips Extreme Power i musze powiedzieć, że nie widzę wielkiej różnicy w stosunku do GT 150 - chyba nie warto przepłacać. Oczywiście do standartowych żarówek różnica jest znaczna. Za Extremy płaciłem ok. 80 zł z przesyłką.
Pozdrawiam

heer75 
Forumowicz

Wysłany: 31-01-2008, 12:34   

No i zalozylem, sprawdzilem. Faktycznie jakosc swiecenia jest o niebo lepsza od tego co bylo... zasieg o wiele wiekszy, swiatlo jest jasne, ostre. Wyrazna granica cienia. O wiele bardziej doswieca prawa strone. Poprzednio mialem Tungsram Dulux.

Jednyne co mi sie malo podoba to niebieskawy efekcik w kloszu. Nie jest to podobne do lampy ksenon, wyglada jak wsadzona w klosz wiesniacka blue led:)
Ale to szczegol. "Efekt" widac tylko w czasie postoju. W czasie jazdy rozmywa sie.

Poza tym jestem zadowolony.

turek61 
Mitsumaniak
Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Wysłany: 31-01-2008, 16:14   

heer75 napisał/a:
Jednyne co mi sie malo podoba to niebieskawy efekcik w kloszu.

No i właśnie dlatego ich nie kupiłem tylko Extreme Power których światło jest białe.

Nikon 
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
Wysłany: 01-02-2008, 13:34   

heer75 napisał/a:
Jednyne co mi sie malo podoba to niebieskawy efekcik w kloszu.

Ja mam GT 150 i według mnie są o wiele lepsze od poprzednich Premium, a co do niebieskawego efektu to jest on widoczny na postoju i to trzeba się przychylić żeby zobaczyć ten niebieski kolor.

Carisma 1.8 GDI '99 Comfort

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 01-02-2008, 14:48   

Nie wiem jak w tych co kupiłeś ale w BV tez jest taka lekka poświata i musze Ci powiedziec że w porównaniu do tych buraczanych żarówek z pseudo ksenonem i innymi wynalazkami jest nie wiedzialne:P Jak ktoś wsadzi niebieskie jako postojowe to odrazu to widać a tej lekkiej poświaty wydaje mi się że nie(zresztą źle to nie wygląda:P)

sterydzik 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8
Wysłany: 16-03-2008, 12:43   

No właśnie. Ja też mam spory problem z oświetleniem. Czytałem gdzieś że żarówki powinno się wymieniać co 2 lata lub co 40 tysięcy km. Nie wiem ile w tym prawdy. Panowie z Mitcar-a w wawie zrobili mi wykład o palących się kostkach i ksenonach i nieco zgłupiałem.

Powiedzcie, jakie żarówki (do świateł mijania) kupić by nic mi nie popaliło, bym nie zgubił skrzyni biegów po 2.000 km i lakier nie zszedł mi z maski. Jestem trochę zielony w temacie jak widać ;) Autko Carisma 99 GDI

[ Dodano: 16-03-2008, 12:49 ]
ok. wyczytałem nieco: philipsy GT150. ale to znalazłem w poście z 2006r. czy przez ten czas wasze obserwacje co do nich się nie zmieniły ? są wporzo czy niewporzo ? ;)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-03-2008, 19:51   

sterydzik, jeszcze lepsze niz gt150 sa xtreme +80% (tez philipsa)
obecnie je testuje - na razie wygrywaja blue vision, ale xtreme to 2 miejsce, potem gt150 i potem night guide 3in1

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 16-03-2008, 23:06   

Krzyzak napisał/a:
sterydzik, jeszcze lepsze niz gt150 sa xtreme +80% (tez philipsa)
obecnie je testuje - na razie wygrywaja blue vision, ale xtreme to 2 miejsce, potem gt150 i potem night guide 3in1
a przypadkiem te xtreme to nie są żarówki "rajdowe"? czy są dopuszczone do cywilnego ruchu?

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-03-2008, 14:44   

nie i sa rajdowe - i to nie przypadkiem, lecz celowo ;)
zobacz na Allegro - normalne zarowki (pewnie znow krotszy zarnik, krotsza zywotnosc i jakis dodatkowy gaz w srodku...)

Odpowiedz do tematu