|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Demontaż stacyjki |
Autor |
Wiadomość |
Mariuszb1 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2008, 10:40 [Cari 1.6] Demontaż stacyjki
|
|
|
Wczoraj padła mi stacyjka. nie mogę przekręcić kluczyka. w Zielonej Górze jest gość który naprawia stacyjki, ale musze mu ją dowieść. Wie ktoś może jak wykęcić stacyjkę? |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 01-02-2008, 20:03
|
|
|
z tego co wiem to w kazdym samochodzie śruby montażowe stacyjki są specjalne a specjalnosć ich polega na tym że "łebki" ich są zerwane czyli nie ma na co założyć klucza. Robione jest to po to żeby złodziej miał problem z rozblokowaniem kierownicy której to blokadę trzyma właśnie bolec wyskakujący ze stacyjki po wyciągnięciu klucza. Oczywiście jest to do zrobienia (demontaż stacyjki) trzeba rozwiercić owe śruby bądz jakoś je uciąć. Musisz rozkręcić osłony plastikowe najlepiej dolną i górną i próbować.
Powodzenia |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Mariuszb1 [Usunięty]