|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaka kategoria prawa jazdy na Elcię? |
Autor |
Wiadomość |
Darek_P [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2008, 09:55
|
|
|
Właśnie dorabiam E do B. Całość zestawu nie może przekroczyć 7 t. |
|
|
|
 |
mirol [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2008, 19:23
|
|
|
Prosimy trochę więcej szczgółow z tego "E", bo mam wątpliwości co do mojch wiadomości z przepisów ,bąć co bąć to 30lat minęło (wszesny gierek) . Mam kilka pytań: przepisy w testach całościowo?; jazdy obowiązkowe? jak długo trwa? gdzie w Wa-wie? i ile kosztuje ta literka w prawku? Jakby kolega Darek_P mógł nam trochę popowiadać to by było miło lub porproszę jakiś namiar i sam popytam w ośrodku.
Czy ktoś zgłębiał temat tachografu i winiety, autko na firmę ,ale przyczepa i łódka prwatna(powyżej 750 kg). |
|
|
|
 |
yugoloth [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2008, 21:06
|
|
|
Co do tachografu może to coś pomoże:
Od 11 kwietnia 2007 r. spod obowiązku instalowania tachografów zostaną wyłączone pojazdy lub zespoły pojazdów o dopuszczanej masie całkowitej nieprzekraczającej 7,5 ton używane do niezarobkowego przewozu rzeczy. Od tego też czasu rolnicy będą najprawdopodobniej mogli jeździć bez tachografów na odległość do 100 km od bazy pojazdu (zamiast obecnych 50 km).
a co do winiet zobacz strone:
http://www.wskazniki.pl/?...163995&iid=5797
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Darek_P [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2008, 08:53
|
|
|
[quote="mirol"]Prosimy trochę więcej szczgółow z tego "E", bo mam wątpliwości co do mojch wiadomości z przepisów ,bąć co bąć to 30lat minęło (wszesny gierek) . Mam kilka pytań: przepisy w testach całościowo?; jazdy obowiązkowe? jak długo trwa? gdzie w Wa-wie? i ile kosztuje ta literka w prawku? Jakby kolega Darek_P mógł nam trochę popowiadać to by było miło lub porproszę jakiś namiar i sam popytam w ośrodku.
Egzamin tylko z jazdy. Podaję namiary na Ośrodek Szkoleniowy; www.mdk.pl, tel.228643837.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mirol [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 17:33
|
|
|
Dzięki za info. Czuję się trochę uspokojony i z egzaminem i tachografem. |
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2008, 16:58
|
|
|
Koszt "E" u mnie na wsi 760 PLN - 14 godzin jazdy.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|