buczenie |
Autor |
Wiadomość |
cavemann [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2008, 12:13 buczenie
|
|
|
po uporaniu sie ze skrzynią podczas jazdy jak silnik ciągnie jest ok ale jak sposzczam noge z gazu zaczyna buczeć cos w kole które było sciagane przez cały czas przy naprawie buczenie pojawia sie po zdjęciu nogi z gazu nawet na luzie , dodam gazu i jest cisza moze ktos sie spotkał z takim problemem z góry dziękuje |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-02-2008, 16:49
|
|
|
A jak wdusisz sprzęgło tez tak masz? Bo obstawiał bym łożysko oporowe sprzęgła... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
cavemann [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2008, 16:59
|
|
|
nieustaje przy wduszonym sprzęgle ,kompletne sprzeglo zakladałem 6 miesiecy temu |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 03-02-2008, 22:14
|
|
|
U mnie jest podobnie , jak zdejmę noge z gazu to słysze jakies wycie, ale gdy wcisnę sprzęgło jub dodam gazu to przestaje wyć. Nie wiem co to może być? Spotkał sie ktos z takim czymś? |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-02-2008, 22:26
|
|
|
kris80 napisał/a: | U mnie jest podobnie , jak zdejmę noge z gazu to słysze jakies wycie, ale gdy wcisnę sprzęgło jub dodam gazu to przestaje wyć. Nie wiem co to może być? Spotkał sie ktos z takim czymś? |
No to właśnie objawy jak od łożyska oporowego albo czegoś w skrzyni. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
cavemann [Usunięty]
|
Wysłany: 04-02-2008, 19:13
|
|
|
w środe ściagne jeszcze raz skrzynie i tak musze bo przy składaniu coś nie tak poszło olej kapie pewnie uszczelniacz źle wszedł przy składaniu skrzyni ,i całkiem możliwe że to łożysko oporowe bo się okazało ze zostało założone stare które przyszło ze skrzynia,a ja wymieniałem jakieś 6 miesięcy temu
a może mi ktoś powiedzieć jak odpowietrzyć sprzęgło |
|
|
|
 |
|