Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chłodnica:(
Autor Wiadomość
Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2008, 21:21   Chłodnica:(

no i chyba bedzie problem, chlodnica cieknie:(
Przejechalem 100 kilosów zgasilem auto i kolegus mowi ze cos mi sie dymi spod maski a ja no jak sie dymi jak sie nie dymi, patrze a widze a wali dym, otwieram fure a tu leje z chłodnicy siurem płyn jakies 1/4 od dołu z lewej strony. no i kurde problem, do domu kawalek. niedziela, na stacjach zero uszczelniaczy no i decyzja krótka :( WODA. napakowałem wody i heja do domu spowrotem i co ciekawe, zatrzymalem sie na jednej stacji nie ubylo wody a jechalem z otwartym kurkiem od chlodnicy, na drugiej tez nie ubywa , temparatura wporzadku, Jak wlalem wode to na poczatku troche saczylo z tego miejsca co uciekl plyn , przejechalem godzine 100 kilosów patrze a nic nie ubyło.
No i pytanie OCO TU DO PIERONA CHODZI. bo nowa chlodnica to niechce myslec ile kosztuje. aaaaaaaaaaa tak dla smiechu to ja mam chlodnice od 2.0 benzyna a moze i nie bo podobno duze chlodnice sa jutro musze ja zmiezyc, i chyba bede mial tez uszczelke pod glowica do roboty bo z tylu mam wyciek oleju bo sciana cala czarna od uszczelki w dół. ale olej nie ucieka jakos ostro. spalil litr na 6000.

swees 
Mitsumaniak

Auto: Volvo V60 CC T5 2018
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-02-2008, 14:52   

ja wlasnie pare dni temu zmienilem chlodnice, w 2.0 benz. koszt na allegro 250zl, przesylka 15, zalozenie 0 (wlasnymi lapami) = 265zl. i wszystko w porzadku ;)

pozdr

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2008, 18:56   

no mechanik mowi to samo:(

JaGrab3 
Mitsumaniak
Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-02-2008, 01:30   

Chłodnice zaspawaj, koszt ok 50 zł, jak masz sciane czarna od oleju to uszczelka pod pokrywą zaworów puszcza a nie pod głowicą...ale skoro ci bierze olej to prędzej uszczelaniacze zaworów. Jak uszczelka pod głowica strzeli to w wiekszosci przypadków pali płyn chłodniczy, olej rzadko...
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 15-08-2008, 20:09   

chłodnice kupiłem nową i jest gitara, teraz koniecznie uszczelka pod pokrywa musze zmienic bo tak mi spierdziela olej ze siwy dym no i uszczelka pod głowicą tak samo:( same problemy no ale jak to mowi kolega co sie dziwic przeciez to stare auto.

u157 
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Wysłany: 15-08-2008, 22:36   

Przy okazji warto wymienić uszczelniacze na zaworach, koszt żaden a silnik i tak będzie rozbierany, za to po remoncie stan oleju od wymiany do wymiany bez dolewania. :occasion5:

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2008, 19:53   

no w sumie racje, to jak juz robic wszystko to pierscienie tez mozna:) i tak sie zbierze 1000zł:)

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2008, 20:40   

Do pierścieni trzeba zdejmować głowicę i misę olejową. Do uszczelniaczy zaworów rozbierasz tylko klawiaturę i zdejmujesz sprężyny zaworowe. To jak porównanie drugiego śniadania do obiadu z dwu dań i deseru.

Maretzky85 
Mitsumaniak
Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Wysłany: 20-08-2008, 10:26   

Alladyn napisał/a:
i tak sie zbierze 1000zł:)

Za co ? :shock:

"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak

-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)

-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki :P )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2008, 18:44   

no jak za co, uszczelki pod głowi pod zawory, uszczelniacze, rozrząd cały, zalezy jeszcze czy napinacze ok , olej, filtr no i robocizna i dziekuje. no zgadza sie ze glowice trzeba zdejmować ale ja tam o uszczelce pod głowica mówilem a potem pod zawory.

Maretzky85 
Mitsumaniak
Mod Galant E3x

Auto: Galant`88; [4G63T][E39A] VR4
Wysłany: 24-08-2008, 15:16   

Ja się zamknąłem w kwocie 1600 zł chyba za kompletny remont silnika.. no może 1700 nie pamiętam dokładnie bo na raty kupowałem. Co prawda bez robocizny (sam składałem) i rozrząd został bo w miarę świeży ...

"Ż(ona): a co zrobisz ze starym Galantem? (domyślnie - po kupnie rekina)
J(a): będę nim jeździł, gdy rekin pójdzie na złom"
by Krzyżak

-Galant 1.8 Gaźnik 4G37 1988r (złom)
-Galant 2.0 SOHC GLSi, później DOHC GTi 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC GTi, potem GTi T 1991r (Sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Dynamic Turbo 1989r (sprzedany)
-Galant 2.0 16V DOHC Turbo VR4 1988r
(Obecny)

-Toyota Corolla 1.3 (Wyjechała do afryki :P )
- Colt C52A na gaźniku z gazolotem

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 25-08-2008, 18:16   

no prosze, to i tak jestem niezły mówiac do 1000zl, wiadomo ze to róznie bywa jedni maja części tańsze inni droższe, jedni sami robią remonty inni niestesty muszą płacić grube pieniądze za:(

Odpowiedz do tematu