FERIE |
Autor |
Wiadomość |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2008, 17:37
|
|
|
BUBU napisał/a: | Goldi ale nie każdy zna trasę przez Dobczyce i Wiśniową |
Goldiemu chodzi o zjazd w Lubniu na Mszane, później w Mszanie na Rabkę, później Chabówka i w Chabówce na Zakopiankę. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
|
Wysłany: 20-01-2008, 17:44
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | BUBU napisał/a: | Goldi ale nie każdy zna trasę przez Dobczyce i Wiśniową |
Goldiemu chodzi o zjazd w Lubniu na Mszane, później w Mszanie na Rabkę, później Chabówka i w Chabówce na Zakopiankę. |
Aha chyba że tak , bo ta powyżej to dla wtajemniczonych |
|
|
|
 |
GOLDI [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2008, 18:47
|
|
|
tak jak pisze adaho bo ta druga to niezla zamotka czasem
bo najwiekszy korek na zakopiance jest wlasnie od tego zjazdu na mszane:> tzn troche wczesniej sie zaczyna zwezka z 2 pasow w 1... na 1 kierunek ruchu ciezko mi sie dzis zdania skalda sorx:P |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 20-01-2008, 19:19
|
|
|
Gene napisał/a: | Bede jechal z Warszawy Katowicka | To ja, jak zwykle proponuję trasę przez Oświęcim, Zator, Wadowice, Sucha Beskidzka, Maków Podhalański ....
Tym bardziej skoro będziesz już po 300 km nudnej jazdy dwupasmówką to jak znalazł kolejne 200 dla odmiany wybrałbym inne. Zapewne wszyscy (a przynajmniej większość) pojedzie przez Kraków i tradycyjnie Zakopianką, jest więc duże prawdopodobieństwo, że jadąc tą trasą unikniesz części korków. Ewentualnie można jeszcze wybrać nieco dłuższy wariant i nie pchać się w ogóle w kierunku Zakopianki tylko za Makowem Podhalańskim skręcić w prawo na Zawoję, Zubrzycę .... Wkleję mapkę zaraz:
 |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
|
Wysłany: 20-01-2008, 23:52
|
|
|
przyłącze sie do tematu bo troche nierozumiem afery
zdaża mi sie jezdzic w góry zakopianka (do Nowego Targu)raz w tygodniu, od jakis 15 lat i dosłownie 2 razy jechałem objazdami, tak to nigdy żadnych przeszkód. Fakt wracałem po Sylwestrze 7 godzin ale to był jednocześnie rekord.
Jeśli juz objazd to faktycznie można odbić w Rabce (przez Chabówke) i potem w sumie prosto i za znakami dojeżdżamy do zakopanego), ale bardziej kombinować naprawde nie widze sensu.
a co moge dodać to to, że wracając z gór - lepiej wracać poznym wieczorem - o 20 nie ma zadnych korków, a o 13-17 jeszcze są. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 21-01-2008, 07:44
|
|
|
Nie no ja tez juz pare maratonow na Zakopiance przezylem. Chodzi mi glownie o ominiecie zjazdu z obwodnicy. Tam naprawde jest slabo jak Warszawka rusza na ferie. JCH, twoja propozycja jest calkiem sensowna. Szczegolnie, ze Sport wbrew nazwie nie jest demonem szybkosci za to drogi lokalne to nie problem. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 21-01-2008, 10:31
|
|
|
Cytat: | ale proponowal bym zjazd na mszane dolna... przez kasinke... potem, na rabke... i wyjechac na zakopianke :> do tego zjazdu 2 pasy wiec jedzie sie dosc plynnie
_________________ |
popieram ostatnio jechalem "na" i "z" sylwestra w 1,5h jazdy gdzie na zakopiance sie jechalo 3,5h w maksymalnych korkach a "z" juz nie mowie...karol mnie uprzedził.4 czy 5 lat temu bylem o godzine lepszy niz Karol czyli bite 8 h z zakopca - dramat |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
|
Wysłany: 05-02-2008, 07:58
|
|