Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
FERIE
Autor Wiadomość
Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2008, 17:37   

BUBU napisał/a:
Goldi ale nie każdy zna trasę przez Dobczyce i Wiśniową

Goldiemu chodzi o zjazd w Lubniu na Mszane, później w Mszanie na Rabkę, później Chabówka i w Chabówce na Zakopiankę.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Wysłany: 20-01-2008, 17:44   

Adaho_krak napisał/a:
BUBU napisał/a:
Goldi ale nie każdy zna trasę przez Dobczyce i Wiśniową

Goldiemu chodzi o zjazd w Lubniu na Mszane, później w Mszanie na Rabkę, później Chabówka i w Chabówce na Zakopiankę.

Aha chyba że tak , bo ta powyżej to dla wtajemniczonych :wink:

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2008, 18:47   

tak jak pisze adaho :P bo ta druga to niezla zamotka czasem :)

bo najwiekszy korek na zakopiance jest wlasnie od tego zjazdu na mszane:> tzn troche wczesniej sie zaczyna zwezka z 2 pasow w 1... na 1 kierunek ruchu :P ciezko mi sie dzis zdania skalda sorx:P

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 20-01-2008, 19:19   

Gene napisał/a:
Bede jechal z Warszawy Katowicka
To ja, jak zwykle proponuję trasę przez Oświęcim, Zator, Wadowice, Sucha Beskidzka, Maków Podhalański ....

Tym bardziej skoro będziesz już po 300 km nudnej jazdy dwupasmówką to jak znalazł kolejne 200 dla odmiany wybrałbym inne. Zapewne wszyscy (a przynajmniej większość) pojedzie przez Kraków i tradycyjnie Zakopianką, jest więc duże prawdopodobieństwo, że jadąc tą trasą unikniesz części korków. Ewentualnie można jeszcze wybrać nieco dłuższy wariant i nie pchać się w ogóle w kierunku Zakopianki tylko za Makowem Podhalańskim skręcić w prawo na Zawoję, Zubrzycę .... Wkleję mapkę zaraz:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 20-01-2008, 23:52   

przyłącze sie do tematu bo troche nierozumiem afery :|

zdaża mi sie jezdzic w góry zakopianka (do Nowego Targu)raz w tygodniu, od jakis 15 lat :D i dosłownie 2 razy jechałem objazdami, tak to nigdy żadnych przeszkód. Fakt wracałem po Sylwestrze 7 godzin :D ale to był jednocześnie rekord.
Jeśli juz objazd to faktycznie można odbić w Rabce (przez Chabówke) i potem w sumie prosto i za znakami dojeżdżamy do zakopanego), ale bardziej kombinować naprawde nie widze sensu.

a co moge dodać to to, że wracając z gór - lepiej wracać poznym wieczorem - o 20 nie ma zadnych korków, a o 13-17 jeszcze są.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 21-01-2008, 07:44   

Nie no ja tez juz pare maratonow na Zakopiance przezylem. Chodzi mi glownie o ominiecie zjazdu z obwodnicy. Tam naprawde jest slabo jak Warszawka rusza na ferie. JCH, twoja propozycja jest calkiem sensowna. Szczegolnie, ze Sport wbrew nazwie nie jest demonem szybkosci za to drogi lokalne to nie problem.

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2008, 10:31   

Cytat:
ale proponowal bym zjazd na mszane dolna... przez kasinke... potem, na rabke... i wyjechac na zakopianke :> do tego zjazdu 2 pasy wiec jedzie sie dosc plynnie

popieram ostatnio jechalem "na" i "z" sylwestra w 1,5h jazdy gdzie na zakopiance sie jechalo 3,5h w maksymalnych korkach a "z" juz nie mowie...karol mnie uprzedził.4 czy 5 lat temu bylem o godzine lepszy niz Karol czyli bite 8 h z zakopca - dramat

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 05-02-2008, 07:58   

no to sie powoli zbieram :D
jest snieg w Bukowinie?
wrzuce wasze propozycje na "garniaka" i zobacze co i jak
dziekuje za Wasza pomoc i zyczliwosc :wink:

Odpowiedz do tematu